Harran Belediye Başkanı Özyavuz`dan ``19 Mayıs`` Mesajı

Harran Belediye Başkanı Mehmet ÖZYAVUZ bir mesaj yayınladı

18.05.2017 10:13:29 0
Harran Belediye Başkanı Özyavuz`dan  ``19 Mayıs`` Mesajı

Harran Belediye Başkanı Mehmet ÖZYAVUZ  bir mesaj yayınladı:

 

''Sevgili gençler

 

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramınız Kutlu olsun. Hepinizin gözlerinizden öpüyorum. 

Geleceğin güvencesi ve ümidi sizlersiniz. Ne kadar bilgili, görgülü, İmanlı, ahlaklı, olarak yetişirseniz, Vatanımız donanır, Türk Milleti de Ak bahtlarla onanır.

Yüreklerinizde, Vatan, Millet, Ay-Yıldızlı Bayrak ve Türklük aşkı yandıkça yaşamınızın manasını, gönlümüzün gururunu bulmuş olursunuz.

Türk gençlerinin, kaynakları dışarıda olan yıkıcı ve bölücü fikirllere kapılıp milletleri ve Vatanları aleyhindeki hareketlere katılan talihsizler haline gelmemeleri için, her şeyden önce, kendi soylarının Milli davalarını öğrenmeleri lazımdır. 

Sevgili Türk gençleri, yüreklerinizdeki bu kutsal, Milli duyguları daima ruhunuzda taşıdığınıza inanıyorum.

Sevgili Türk gençliği!
Bayramlar; Türk tarihi geleneklerinde genel olarak insanların mutluluklarını, esenliklerini simgeleyen neşe sevinç, gönül coşkusuyla kutladığımız saadet günlerimizdir.

Bayramlar; dini, Milli olmak üzere 2 grupta toplanır.
a) Dini Bayramlarımız: 1-Ramazan Bayramı, 2- Kurban Bayramı
b) Milli Bayramlarımızda :  1- 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, 2- 23 Nisan Ulusal egemenlik Bayramı, 3- 30 Ağustos Zafer Bayramı, 4- 29- Ekim Cumhuriyet Bayramı.

Milli Bayramları kutlamamızda amaçta, Büyük Türk Milleti olarak Zaferli günlerimizin sevincini, gururunu anlarıyla yeniden yaşamak, acılı günlerimizi de hatırlayarak, öylesi durumlara bir daha düşmemek, Milli şuuru, gururu daima uyanık tutmak ve Milletçe bütünleşerek bu topraklar için kan dökmüş, can vermiş olanları rahmetle, minnetle, şükranla Cumhuriyetimizin kurucusu ATATÜRK başta olmak üzere anma günlerimizdir.

İç ve dıştaki Vatan hainleri, iyi bilmelidirler ki: ''Ay-Yıldızlı Şanlı Türk Bayrağı, göklerde dalgalanarak gül açtıkça ve Milli şuur duygusunda uyanık olduğu müddetçe, Büyük Türk Milletinin yaşama iradesi, hayat kaynağı ve en kuvvetli silahıdır.''

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE


Cümle Vatan Şehitlerini, Cumhuriyetimizin kurucusu M. Kemal ATATÜRK'ü ve silah arkadaşlarını Rahmetle, Gazileri Minnetle anar. Hasta ve yaralılara acil şifalar diliyorum.

 

Mehmet ÖZYAVUZ

(Kıbrıs Gazisi)
Harran Belediye Başkanı ''


30.6° / 19.5°
  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,57% 0,27
  • EURO

    34,94% -0,05
  • GRAM ALTIN

    2445,53% 0,40
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00