HARRAN BELEDİYE BAŞKANI ÖZYAVUZ`DAN KADİR GECESİ MESAJI

Harran Belediye Başkanı, Mehmet ÖZYAVUZ: Leyle-i Kadir Gecesi münasebetiyle, Bir mesaj yayınladı.

Gündem 21.06.2017 10:26:39 0
HARRAN BELEDİYE BAŞKANI ÖZYAVUZ`DAN KADİR GECESİ MESAJI

 

Harran Belediye Başkanı, Mehmet ÖZYAVUZ: Leyle-i Kadir Gecesi münasebetiyle, Bir mesaj yayınladı.

Leyle-i Kadir Geceniz Mübarek Olsun.

Muhterem Harranlı hemşehrilerim! 


Yaratılış itibariyle medeni bir varlık olan insan, Cenab-ı Allah'a, Kur'an-ı Kerim'e inanarak, birlik-beraberlik, maddi-manevi duygularıyla, yardımlaşarak toplu halde yaşamak, yükselmek, üretmek, ilerlemek ve Ay-Yıldızlı Şanlı Türk Bayrağı'nın dalgalandığı topraklara sahip olmak ister.
 
Kadir Gecesi,Türk İslam Dünyası için, en heyecanlı, en mutlu ve en bereketli bir gün ve gecesidir. Kadir: hüküm, kaza takdir manasına gelir. Kadir gecelerin en feyizli ve faziletlisidir. Kadir Gecesi, Cenab-ı Allah katında kadrinin yükselmesini arzu edenlerin gecesidir. Bu gece İslam Dünyasının en büyük dini gecesidir. Kur'anın indirildiği ve Kadir gecesini başlı başına bir Sure-i celile ile bin aydan hayırlı, Mübarek bir gece olduğunu müjdeliyor. Ramazan ayının rahmet dolu havası içinde Kadir Gecesi kalkıp varlık alemini yokluk karanlığından çıkarıp kudretini izhar eden Cenab-ı Allah'a inanarak ve karşılığını yalnız ondan bekleyerek sadakatla ibadet etmek, huzuru, sağlığı ve berekete erişmek için, kaçırılmayacak bir fırsattır.

ÖNERİ:
Muhterem Harranlı hemşehrilerim, mübarek Kadir Gecesi münasebetiyle, kabristanlıkları mutlaka ziyaret ederek kendi bilgimiz dahilinde Kur'an-ı Kerim'den Sure ve ayetler okuyup Dua etmeliyiz ki, o mezarlık da yatanların ruhunu şad edip Rahmetle analım. Ayrıca Kadir Gecesinin, İslam alemine verdiği bu manevi gücünden mutlaka faydalanmalıyız. Maddi imkanı olan hemşehrilerimiz, akraba, dost ve komşular başta olmak üzere imkanlarımız dahilinde yardımcı olmaya davet ediyorum. Kadir Gecesinde, ertesi gün sahura kadar, bol bol Dua ediniz ve namaz kılınız. Cenab-ı Allah, yaptığınız maddi-manevi ibadet ve Duaları kabul etsin. Amin.

Bildik biz Harranlılar nereden geldik,
Cenab-ı Allah'tan emir aldık,
Bu gün Mübarek Kadir Gecesi,
Ne Mutlu biz Harranlılara ki, Allah'a tam kul olduk.
    
Bin aydan daha hayırlı olan kadir gecesi,
Sadakatla eda edenler
alır müjdeyi,
Bugün ramazan yirmi yedi çok şükür Elhamdulillah
Allah nasip ederse görürüz gelecek seneyi. (Mehmet Özyavuz)

Cümle Vatan Şehitlerini, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ve hakkın rahmetine kavuşan Harranlıları bir kez daha Rahmetle ihsan eyle! Hasta ve yaralılara acil şifalar diliyorum''dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ŞANLIURFA


30.6° / 19.5°
  • BIST 100

    9886,4%1,75
  • DOLAR

    32,55% 0,21
  • EURO

    34,95% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2458,08% 0,91
  • Ç. ALTIN

    4014,34% 0,56