HANIMLAR SİNCAN?DA EL EMEĞİ ÜRÜNLERİNİ SATIYOR

Sincan Belediyesi, ev hanımlarının aile bütçelerine destek olması için hizmete sunduğu Üreten Hanımlar Pazarı büyük ilgi görüyor. Ev hanımları hünerli elleri ile yaptıkları ürünleri, Salı, Çarşamba ve Cuma günleri satışa sunuyor.

18.08.2015 10:06:52 0
HANIMLAR SİNCAN?DA EL EMEĞİ ÜRÜNLERİNİ SATIYOR

Sincan Belediyesi, ev hanımlarının aile bütçelerine destek olması için hizmete sunduğu Üreten Hanımlar Pazarı büyük ilgi görüyor. Ev hanımları hünerli elleri ile yaptıkları ürünleri, Salı, Çarşamba ve Cuma günleri satışa sunuyor. Pazar hem ev hanımlarını hem de ilçe halkını oldukça memnun ediyor. 
Sosyal belediyecilik anlayışı ile yürüttüğü çalışmalara devam eden Sincan Belediyesi, ev hanımlarının marifetli ellerinden çıkan ürünlerin pazarlanmasına olanak sağlıyor. Hafta içi Salı, Çarşamba ve Cuma günleri Üreten Hanımlar Pazarı kurulmasına olanak sağlayan Belediye, ev hanımların aile ekonomilerine destek olmayı amaçlıyor. 
EKONOMİK DESTEK
Ekonomik durumu iyi olmayan ve aile bütçelerine destek olmak isteyen hanımlar, Salı günü Fatih Tuğra Anıtı’nın arkasında, Çarşamba günü ise Yunus Emre Mahallesi Pazarı’nda Cuma günü ise Osmanlı Mahallesinde el emeklerini satışa sunabiliyor. Üreten Hanımlar Pazarı’nda el işlerinden yöresel yemeklere, dantellerden ev yapımı erişte ve turşuya kadar pek çok ürün satılıyor. Sincan Belediyesi de ev hanımlarına destek olmak amacıyla ücretsiz yer ve çadır tahsisi yapıyor. Bu durumdan oldukça memnun gözüken hanımlar, Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’ya destek ve hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. 
Hanımlara her alanda pozitif ayrımcılık sağladıklarını belirten Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna; “Belediye olarak ev hanımlarını üretim sürecine dahil edip onlarında ev ekonomilerine katkı sağlamaları için bu hizmeti hayata geçirdik. Salı ve Çarşamba günleri hanımlarımız tahsis edilen alana gelerek el emeklerini satışa sunuyor. Bu pazara olan ilgide her geçen gün artıyor. Bu da bizleri çok memnun ediyor.” dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/SİNCAN


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04