HAMAMÖZÜ DEVLET HASTANESİNİN AÇILIŞI YAPILDI

Vali İ. Halil Çomaktekin yapımı tamamlanan Hamamözü Devlet Hastanesinin açılış törenine katıldı.

18.10.2015 20:26:34 0
HAMAMÖZÜ DEVLET HASTANESİNİN AÇILIŞI YAPILDI

 

Vali İ. Halil Çomaktekin yapımı tamamlanan Hamamözü Devlet Hastanesinin açılış törenine katıldı. Programda ayrıca Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Hamamözü Kaymakamı M. Necmeddin Özen, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Çittır, Hamamözü Belediye Başkanı Bahattin Destebaş, Amasya Milletvekili Adayları Avni Erdemir ile Haluk İpek, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş yer aldı. 

Programda ilk olarak İl Sağlık Müdürü M. Rüştü Ertosun hastanenin özellikleri hakkında bilgiler verirken, sırasıyla birer konuşma yapan Hamamözü Belediye Başkanı Bahattin Destebaş, Amasya Milletvekili Adayları Avni Erdemir ile Haluk İpek ve Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer açılışı yapılacak olan hastanenin İlimize hayırlı olmasını dilediler.

Törende son konuşmayı yapan Vali İ. Halil Çomaktekin ise şunları kaydetti: “Öncelikle tüm Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Son yıllarda Devletimiz sağlık alanında çok önemli reform çalışmaları yaptı. Eskiden Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımız, Ülkemize geldiklerinde, orada aldıkları sağlık hizmetini güzel bir şekilde anlatırlar ve bu hizmetlerin ülkemizde olmamasından yakınırlardı. Son dönemde yapılan çalışmalar ile artık Ülkemiz de, Avrupa ülkelerindeki sağlık standartlarına kavuşmuştur.

Sizlere geçtiğimiz aylarda bizzat yaşadığım bir olaydan bahsetmek istiyorum. Merkeze bağlı Vermiş köyünden bir vatandaşımız, oğlunun kaza sonucu kolunun koptuğunu belirterek, bizden yardım istemişti. Bende hemen hastane başhekimimizden bilgi alarak, Sağlık Bakanlığı Müsteşarımıza telefonla ulaştım ve konuyu aktardım. Bunun üzerine ambulans helikopterle kaza geçiren çocuğumuz alındı ve kolu Samsun’da yapılan başarılı bir ameliyatla yerine dikildi. Daha sonra ailesi de bizleri köye davet ederek teşekkürlerini ilettiler. Orada kolu olmayan başka bir vatandaşımız ise, kendisinin de yıllar önce benzer bir kaza geçirdiğini ve zamanında müdahale edilemediği için kolunu kaybettiğini anlattı. Aynı köyde yaşanan bu iki olay bize, sağlık sektörümüzün ve sağlık hizmetlerimizin ne denli geliştiğini göstermektedir.

Toplumsal gelişimin en önemli göstergesi vatandaşlara sunulan sağlık hizmetleridir. Bu alanda son yıllarda gerek fiziki altyapı, gerek nitelikli personel gücü ve gerekse teknolojik imkanlar bağlamında yapılan iyileştirmeler, hepimizi memnun etmektedir. Bugünde Hamamözü İlçe Devlet Hastanesinin açılışını gerçekleştireceğiz. Hamamözü Devlet Hastanesi sadece ilçe halkına değil, termal tesislere gelen bölge halkına da hizmet edecektir. Bu eserin ilçemize kazandırılmasında şüphesiz milletvekillerimizin ve diğer kurumlarımızın da büyük katkıları olmuştur. Hepsine teşekkür ediyor, hastanemizin İlçemize ve İlimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

 

Programda daha sonra Hamamözü Devlet Hastanesinin açılışı protokol üyeleri tarafından yapıldı. Açılışın ardından hastane birimlerini gezerek yetkili personelden bilgiler alan Vali Çomaktekin, programın sona ermesiyle Hamamözü ilçemizden ayrıldı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04