HAMAMÖNÜ`NDE BİR CUMHURBAŞKANI....

Türkiye'ye gelen resmi heyetlerin uğramadan gitmedikleri Hamamönü, Litvanya Cumhurbaşkanı'nı ağırladı.

9.12.2014 11:12:35 0
HAMAMÖNÜ`NDE BİR CUMHURBAŞKANI....

Türkiye’ye gelen resmi heyetlerin uğramadan gitmedikleri Hamamönü, Litvanya Cumhurbaşkanı’nı ağırladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak Türkiye’ye resmi ziyarette bulunan Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite ve beraberindeki heyet, resmi ziyaretlerine ara vererek, Ankara’yı yakından tanımak için Hamamönü’ne geldi. Heyeti Altındağ Belediyesi adına, Başkan Yardımcısı Tuncay Temel ağırladı.

Hamamönü’ne hayran kaldı

Heyetin Hamamönü gezisi esnasında, Altındağ’ın tarihi değeri ve önemi başta olmak üzere Altındağ ilçesi hakkında genel bilgiler veren Temel, Hamamönü’nün geçirdiği değişim ve dönüşüm çalışmalarının büyüklüğüne de vurgu yaptı. Mehmet Akif Ersoy Sokak’ta, Hamamönü’nün eski ve yeni hallerini gösteren fotoğrafları gören konuk Cumhurbaşkanı Grybauskaite, gördükleri karşısında çok şaşırdı. Cumhurbaşkanı Grybauskaite, değişimin çok çarpıcı olduğunu söyledi.

Geziye Sanat Sokağı ile devam eden heyet, burada sanatçıların atölyelerini gezdi ve ebru hocası Yıldız Anadolu’nun atölyesinde ebru yapımını izledi.

Altındağlı kadınlardan büyük ilgi

Daha sonra El Ürünleri Pazarı’nı gezen heyete Altındağlı kadınlar büyük ilgi gösterdi. Altındağlı kadınların el emeği ürünlerini inceleyen konuk Cumhurbaşkanı, kadınlarla bol bol fotoğraf çektirdi.

Gezinin ardından Tarihi Kamil Paşa Konağı’nda çay molası veren heyet, burada Altındağ hakkında bilgi almaya devam etti. Günün yorgunluğunu atan ve Türk kültürüne dair birçok bilgiyi Hamamönü’nde edinen Cumhurbaşkanı Grybauskaite, güzel bir gün geçirmenin mutluluğuyla bölgeden ayrıldı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04