Halk Dansları Topluluğu Büyüledi

Mamak Belediyesi`nin Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği, Devlet Halk Dansları Topluluğu bu sezonun ilk gösterisiyle Mamak'ta sahne aldı.

Gündem 3.02.2014 15:19:02 0
Halk Dansları Topluluğu Büyüledi

Mamak Belediyesi`nin Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği, Devlet Halk Dansları Topluluğu bu sezonun ilk gösterisiyle Mamak’ta sahne aldı. Mamak Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi`nde gerçekleşen programa Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Ak Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer, Meclis Başkanvekili Erdal Ak, Grup Başkanvekili Faruk Gültekin, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sunuculuğunu Gizem Caner’in yaptığı programda Anadolu`dan esintiler taşıyan birbirinden güzel dans gösterisi izleyenleri adeta büyüledi. Anadolu`nun renklerinin Mamaklılarla buluştuğunu kaydeden Akgül, kültürel etkinliklerin artarak devam edeceğini söyledi. 
 

Anadolu’nun renkleri özenle sunuldu

Mamaklıların hınca hınç doldurduğu programda Silifke, Trakya, Bingöl, Dinar, Trabzon, Bitlis ve Kırşehir yöresi oyunları programı izlemeye gelen konukların beğenisine sunuldu. Genel Sanat Yönetmeni Yıldız Çankaya Sargın’ın yönetimindeki topluluk 90 kişilik kadrosuyla Türk halk danslarının bütün inceliklerini ve renklerini özenle sundu. Dansların yanı sıra Türk Halk Müziği sanatçılarından Yeşim Karaibrahimoğlu ve Zafer Albayrak da verdikleri kısa konserle geceye renk kattı. Gösterinin ikinci bölümünde yeniden sahne alan topluluk, zeybek ve kafkas sololarının yanı sıra çiftetelli, halay, roman, balkan ve kafkas yöresi oyunları sahneledi.

 
 
 ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04