HALEP`DE İNSANLIK DRAMI YAŞANIYOR

Yardımeli Uluslararası İnsan Yardım Derneği Ankara Şubesi yayınladığı yazılı basın açıklaması ile Halep`de işlenen insanlık dramına dikkat çekti....

8.12.2016 09:49:39 0
HALEP`DE İNSANLIK DRAMI YAŞANIYOR

Yardımeli  Uluslararası İnsan Yardım Derneği Ankara Şubesi yayınladığı yazılı basın açıklaması ile  Halep'de işlenen insanlık dramına dikkat çekti....

 

Yardımeli  Uluslararası İnsan Yardım Derneği Ankara Şubesi  tarafından yayınlan basın açıklaması şöyle:

 

HALEP'DE İNSANLIK DRAMI YAŞANIYOR

Halep Yanıyor…

Halep Ağlıyor…

Halep Yıkılıyor…

Halep Dünya İnsanlığına S.O.S diyor…

Halep’te Kadın-Çocuk –Bebek-Yaşlı Katlediliyor…

Halep'te Hastaneler-Okullar-Pazaryerleri- Camiler bombalanıyor...

Halep Zulme Direniyor…

Halep İnsanlık Vicdanını bekliyor…

Halep, Bizleri, Sizleri Tüm İnsanlığı Bu Zulme Dur Demeye Bekliyor...

               Değerli  Basın Mensupları Suriye, Halep, Irak, Musul, Arakan, Filistin/Gazze, Yemen'de ... yaşanan insanlık dramlarını kamuoyuyla paylaşmak için yaptığımız basın toplantısına hoş geldiniz.

Halep Ortadoğu’nun müstesna bir şehri idi. Tarihi ile mimarisi ile doğası ile Kültürü ile İnsanları ile. Evet güzelim Halep şehri artık tarih sayfalarında, fotoğraf albümlerinde hatıralarda kaldı.

Zalimlerin Suriye’ye, Halep’e uyguladıkları zulüm ile başta Esad’ın Zalim ordusu, İşbirlikçileri ve yaşananlara seyirci kalan batı ülkeleri olmak üzere ırkçılar, mezhepçiler, insani ve ahlaki hiçbir kural tanımayan, insanlıktan nasibini alamamış katiller ve caniler...

Halep’te Kadın Çocuk-Bebek-Yaşlı-Hasta-Engelli demeden ağır silahlar ile uçaklardan attıkları varil bombaları ile kimyasallar ile Halep’i ve Halep’te yaşayanları katlediyorlar, yakıyorlar, yıkıyorlar. Bebekler ölüyor, Halepli anneler kan ağlıyor...

 

 

Güzel HALEP Şehri yakılıyor, yıkılıyor…

On binlerce Haleplinin can pahasına, namus pahasına, göç etmelerine; kadınlara, genç kızlara tecavüzlere, işkencelere, sefalete, açlığa, soğuğa, bulaşıcı hastalıklara, binlerce annesiz-babasız yetim kalmış çocuklara, bebeklere, terk edilmiş bir Halep! Ablukaya alınmış, insanlıktan tecrit edilmiş bir Halep!

Değerli basın mensupları;

Halep’te yaşanan bu insanlık dramı 7,5 milyar insanlığın gözü önünde işlenmekte. Halep’teki bu insanlık dramı, zulüm tabloları, İslam ülkelerinin ve tüm dünya ülkelerinin  TV ekranlarına ve yazılı basına yansımakta.

Suriye'de katledilen 500 bin kişinin ve göç eden 7 milyon insan, yıkılan, yakılan Suriye,   Ümran bebek, Aylin bebek, çocuklar, bebekler, yaşlılar, kadınlar! İnsanlık vicdanını harekete geçirmeye yetmedi demek ki…

Evet Yardımeli Derneği olarak, bu mazlum coğrafyalarda, Suriye’de, Halep’te bunlar yaşanmamalıydı diyoruz. Halep’te yaşananlar sadece zalimlerin suçu değil. Zalimleri bu insanlık suçundan engellemeyen, tüm insanlığın hepimizin sorumluluğu yok mu?

Halep’te daha fazla insanlık yok edilmeden, insan olan ve insanlığa duyarlı Dünya İnsanlığı, İslam Alemi harekete geçmeli, sorumluluk bilinci ile bu ölüm makinalarını durdurmalıdır.

Değerli Basın Mensupları;

Halep’te yaşanan bu acı insanlık dramına, tüm illerimizdeki ve Avrupa'daki temsilcilerimiz ile birlikte ülkemize ve tüm dünya insanlığına, kamuoyuna sizler aracılığı ile bir kez daha dikkat çekmek ve duyurmak istiyoruz. Daha fazla seyirci kalmadan, zaman geçmeden, Halep için ÇOK ACİL bir şeyler yapılmalıdır.

Halep’te insanlık zalimler tarafından katledilirken Halep tarihi kültürü, mimarisi ile yakılıp yıkılırken BM ‘lerde Halep için alınan ateşkes kararı Rusya ve Çin tarafından veto edildi. Zalimlere, Suriye'deki zulme yani bebek, çocuk, kadın ve yaşlıları katletmeye devam edin demektir.

Şu bilinmeli ki zalimler, vetocular ve zulme seyirci kalanlar, lanetle anılıp tarihin çöplüğünde kalırken;  Ümran-Aylin ve Banna gibi Suriyeli çocuklar ve zulme uğrayanlar tarihin unutulmaz sayfalarında yer alacaktır. 

Değerli Basın Mensupları;

Yardımeli Derneği İDSB ve TGTV'ye üye bir insani yardım kuruluşudur. Yardımeli Suriye’ye, Halep’e ve tüm mazlum coğrafyalara tüm imkanlarını zorlayarak insani yardım ulaştırma konusunda gayret içindedir. Özellikle de şu anda HALEP için seferber olmuş durumdadır. Halep'e un, gıda ve kıyafet gibi insani yardımları ulaştırmada son aylarda ciddi sıkıntılarla karşılaşılmakta; İnsani yardımların zamanında ulaştırılabilmesi için ACİL Olarak İNSANİ YARDIM KORİDORU açılması gerekmekte

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


24.5° / 13.9°
  • BIST 100

    10319,96%1,59
  • DOLAR

    32,26% 0,32
  • EURO

    35,15% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2469,04% 0,06
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,40