Hakan Yükselgüngör, ?Hayat reçetemiz Kur`an?

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hakan Yükselgüngör, merhum eşi Ayşe Betül Yükselgüngör adına Mezitli Bilal Habeş-i Camii?de yaptırdığı Kuran Kursu törenle açıldı.

12.05.2016 09:51:22 0
Hakan Yükselgüngör, ?Hayat reçetemiz Kur`an?

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hakan Yükselgüngör, merhum eşi Ayşe Betül Yükselgüngör adına Mezitli Bilal Habeş-i Camii’de yaptırdığı Kuran Kursu törenle açıldı.

Açılışa Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Ak Parti Mezitli İlçe Başkanı Ali Kıratlı, Mersin İl Müftüsü Ali Melek, Mezitli İlçe Müftüsü Süleyman Şahin’in yanı sıra Kur'an Kursu öğreticileri ile cami cemaati katıldı.

Hakan Yükselgüngör, dini hayatın en önemli alanını teşkil eden ibadetlere ve bu ibadetlerin yerine getirilmesinde en önemli mekânlar olan camilere, ülke insanın çok değer verdiğini belirtti. Cami alanları içinde Kuran Kursları’nda, çocuklara dini bilgiler alması ve kuran öğretimin yapılmasının Müslüman bir ülkede yapılan en doğal gayret olduğunu söyledi.

Dünya hayatının ve ahiret alemini en iyi şekilde öğrenmenin yolunun Kur'an'dan geçtiğini ifade eden Hakan Yükselgüngör, “Dini bilgilerin çocuklarımıza zamanında ve doğru olarak öğretilmesi, geleceğimiz açısından büyük önem taşımaktadır. Çocuklarımızı hem dünya bilgileri ile hem de manevi bilgiler ile donatmak zorundayız. Öyle donatmalıyız ki çocuklarımızla geleceğimize güvenle bakabilelim. Bu manada İl Müftülüğümüzün, İlçe Müftülüğümüzün, çok büyük gayretleri var. Kur'an Kursu’nun açılışı toplum için hayırlı ve bereketli olmasını temenni ediyorum” dedi.

Kur'an-ı Kerim’in yüce Rabbimizin insanlığa en büyük ikramı olduğunun altını çizen Hakan Yükselgüngör açıklamasına şöyle devam etti: “Çünkü bizim hayat reçetemizdir Kur'an. Dünya hayatımızı cennete çevirmenin yolunu gösteren kılavuzumuzdur Kur'an. Ahirette ise Allah'ın rızasını ve cennetini kazanmanın yollarını gösteren rehberimizdir Kur'an. Onun için Kur'an hepimizin ihtiyaç duyduğu, hepimizin muhtaç olduğu bir rehber, bir kılavuz, bir düstur, bir hayat kataloğudur.”

Okunan Kur’an ve yapılan dualarla, Hakan Yükselgüngör'ün merhum eşi Ayşe Betül Yükselgüngör adına Mezitli Bilal Habeş-i Camii Kur’an Kursu’nun açılışı gerçekleştirildi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


20.2° / 9.7°
  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,08
  • EURO

    34,70% -0,16
  • GRAM ALTIN

    2400,45% -0,35
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24