HAK-İŞ/HİZMET-İŞ SENDİKASI MARDİN ŞUBE 1.OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

HAK-İŞ/HİZMET-İŞ SENDİKASI MARDİN ŞUBE 1.OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLİYOR HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikası Mardin Şube Başkanlığı 1. Olağan Genel Kurulu, RAYMAR HOTELS'te gerçekleştirildi.

17.08.2023 15:35:00 0
HAK-İŞ/HİZMET-İŞ SENDİKASI  MARDİN ŞUBE   1.OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ


HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikası Mardin Şube Başkanlığı 1. Olağan Genel Kurulu,  RAYMAR HOTELS'te gerçekleştirildi.

 

Birlik mesajlarının verildiği genel kurula;HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikası Genel Başkan Vekili Halil Özdemir, Genel Başkan Yardımcısı  Celal Yıldız, AK Parti Mardin Milletvekili Muhammet Adak, AK Parti Mardin İl Başkanı Vahap Alma, Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Nezir Çelik, AK Parti Artuklu İlçe Başkanı Serdar Bağış, Artuklu Belediyesi Personel A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Abidin Toparlı, Memur-Sen Mardin İl Başkanı Ahmet Tulga, AK Parti Mardin Eski İl Başkanı Mehmet Ali Dündar,HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikası Mardin Şube Başkanı  Aziz Adıbelli, Şanlıurfa 2 No’lu Şube Başkanı  Bozan İzol, Diyarbakır Şube Başkanı  Ercan Kahraman, Şırnak Şube Başkanı  Nevzet Usal, Siirt İl Başkanı  Bahattin Olgaç, Batman İl Başkanı  Bünyamin Söğüt, HAK-İŞ’e bağlı sendikaların Mardin Şube Başkanları ve temsilcileri, Siyasi Partilerin ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Mardin Şube delegeleri ve basın mensupları katıldı.

 

Genel Kurul İstiklal Marşımızın okunmasının ardından HAK-İŞ Sendikası Genel Başkanı  Mahmut Arslan’ın mesajının okunmasıyla başladı.

 

HAK-İŞ Konfederasyonu ve HİZMET-İŞ Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, Genel Kurula bir yazılı mesaj göndererek tebrik ve temennilerini paylaştı.

Arslan, mesajında Mardin Şubemizin Genel Kurulu’nda çıkacak sonuçların önemine vurgu yaptı.

 

Divan Başkanı bir konuşma yapan Genel Başkan Vekilimiz Halil Özdemir, Mardin’de 2008 yılında Midyat ve Sümer Belediyelerinde başlayan örgütlenme mücadelesinin , bugün 2 bini aşkın üye sayısıyla bizi bu kadim şehrin en büyük işçi örgütlerinden biri haline getirmiştir. Örgütlenmeye başladığımızdan bugüne, Mardin’deki örgütlenme seferberliğimizde destek olan tüm yol arkadaşlarımıza bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz. Geçtiğimiz yıl eylül ayında geçirdiği kalp krizi nedeniyle ahirete irtihal eden rahmetli Şube Başkanımız Eşref Cihan kardeşimize bir kez daha Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyoruz. Ailesine ve sevenlerine tüm teşkilatımız adına bir kez daha baş sağlığı diliyoruz” dedi.

 

 Mardin’de üyelerimizin destekleri sayesinde tüm zorluklara karşı geldiklerini belirten Özdemir, “Mardin’de iyi de kötü de günlerimiz oldu. Ancak 2019 yerel seçimlerinden sonra yaşadıklarımızı anlatmaya kelimeler noksan kalıyor. 2019 yerel seçimleri sonrası gelen belediye yönetimi maalesef kardeşliğimize zarar veren ve değerlerimizi hiçe sayan bir anlayışla aralarında şehit kardeşlerinin de olduğu üyelerimizi haksız ve hukuksuz bir şekilde işlerinden etti. O gün şehitlerimizin emanetleri için direndik. Şehitlerimizin kardeşlerini işten çıkaran bu zihniyete karşı dimdik durduk. Bizlerle aynı paydada buluşması imkansız HDP’li belediye yönetiminin yaptığı yanlışlara şükürler olsun ki devletimiz dur dedi ve şehit emanetleri kardeşlerimizi tekrar işe aldırdık. Türkiye’ye ve dünyaya bir kez daha gösterdik ki; biz sadece sendikacılık yapmıyoruz, ülkemizin ve milletimizin değerleri ve hassasiyetlerine de sahip çıkıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Sendikamızın üyelerimizin teveccühleriyle Türkiye’nin en büyük işçi sendikası olduğunu söyleyen Genel Başkan Vekili Özdemir, “Türkiye’nin en büyük işçi sendikası olmanın yanı sıra, HAK-İŞ’in ve Genel İşler İşkolu’nun da en büyük ve en etkin sendikası olarak, Genel İşler İşkolunda çalışan sendikasız tüm emekçileri örgütleme çalışmalarımızı yoğunlaştırarak sürdürüyoruz. Tabi burada sayısal çokluktan ziyade kalitede de önemlidir. HİZMET-İŞ, ilkeleri, değerleri, başarıları ve söylemleriyle her zaman örnek teşkil etmiş, yurtiçi ve yurtdışında bazı sendikalar tarafından modellenmiştir” dedi.

 

Mardin Şubesi Genel Kurulunda bir konuşma gerçekleştiren Hizmet İş Sendikası  Genel Başkan Yardımcısı  Celal Yıldız, HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ’in taşeron işçilikle uzun yıllar mücadele ettiğini belirterek, “Emekçileri taşeron şirketlerden kurtarabilmek için uzun yıllar büyük mücadeleler verdik. HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ olarak, modern kölelik şeklinde tanımlanan ‘taşeron sistemini’ hep birlikte tarihin tozlu raflarına kaldırdık Bu büyük başarının mimarları Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a tüm emekçiler adına buradan bir kez daha teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Taşeron sistemi 696 sayılı KHK ile kaldırıldıktan sonra iki temel sorunun halen çözüm beklediğine dikkat çeken Genel Başkan Yardımcımız Yıldız, “Birincisi; taşerondan geçen işçilerin ücret ve sosyal haklarının istediğimiz ve arzu ettiğimiz düzeyde iyileştirilmemesiydi. İkincisi ise; özlük haklarında maruz bırakıldıkları haksız uygulamalardı. İki buçuk yılı aşkın süre serbest pazarlık masasına oturamadık. 1 Kasım 2020 tarihi itibariyle bu durum ortadan kalkınca üyelerimizin ücret ve sosyal haklarını adım adım iyileştirdik. İkinci sorun olan özlük haklarındaki adaletsiz uygulamalar, bugün halen önemli bir sorun olarak devam etmekte. 52 günlük ilave tediye ile tayin ve becayiş sorunu halen çözülmeyi beklemektedir. Kamu kurum ve kuruluşları ile mahalli idarelerde çalışan kadrolu işçilere, 6772 sayılı Kanun gereğince 52 günlük ücret tutarında ödenen ilave tediyeler, mahalli idarelerin iştirakleri ve şirketlerinde çalışan işçilere hak ettikleri halde ödenmemektedir. Bu durum, belediye şirketlerinde çalışan 500 bini aşkın emekçinin hak kaybına, işyerlerinde çalışma barışı ve huzurun bozulmasına sebep olmaktadır. 6772 sayılı Kanunun belediye şirketleri için de uygulanmasını içeren kanuni düzenlemenin çalışma hayatına kazandırılarak, aynı işyerlerinde aynı işleri yapan işçiler arasında yapılan ayrımcılığın sonlandırılmasını istiyoruz. İnşallah 52 günlük ilave tediyeyi de alacağız, tayin-becayiş konusunu da çözeceğiz. dün birlikte başardık, bugün de birlikte başaracağız” dedi.

 

“ 

Yüksek enflasyonun üyelerimizin ücretlerini günden güne erittiğini belirten Yıldız, “Yüksek enflasyon nedeniyle imzaladığımız sözleşmelerle aldığımız zamlar, alım gücü düştüğünden dolayı bir müddet sonra eriyor. Belediyelerde ve özel idarelerde devam eden toplu iş sözleşmelerinin, Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü ile belirlenen sınırlar kabul edilerek yapılması durumunda, ortaya daha hakkaniyete uygun bir ücretlendirme modeli çıkacağına inanıyoruz. Bunun için, belediye ve özel idarelerin de Kamu Çerçeve Protokolüne dâhil edilmesini istiyoruz. HİZMET-İŞ, Kamu Çerçeve Protokol Sözleşmesindeki hükümlerin belediyeleri ve bağlı şirketleri ile üniversiteleri de bağlayacak şekilde düzenleme yapılması konusunda ısrarcı tavrımızı kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.

 

Belediyeleri ve bağlı şirketleri Kamu Çerçeve Protokolü dışında tutma çabaları olduğunu belirten Genel Başkan Yardımcımız Yıldız, “Uyuşmazlıkların çözümünde Kamu Çerçeve Protokolünün esas alınacağına dair Yüksek Hakem Kurulu’nda alınan prensip kararına yönelik baskıları ve bu kararları uygulamama yönündeki girişimleri kınıyoruz. Belediyeler, bağlı kuruluşları ve şirketlerinde çalışan arkadaşlarımızın da memur ve kamu kesimi işçilerine yapılan enflasyon farkı ve ek ilave artışlardan istisnasız olarak faydalanmasını istiyoruz. Toplu iş sözleşmelerinin devam ettiği iş yerlerinde yapılacak ek protokollerle belediyeler, belediyelere bağlı kuruluşlar ve belediye şirketlerinde çalışanların yüksek enflasyona karşı korunmasını istiyoruz. Diğer taraftan, Pandemi dönemiyle başlayan ve etkileri hala süregelen enflasyonist durum sona erene kadar, ücretlilerden alınan vergi oranının %10 ile sınırlandırılması talebimizi yineliyoruz. Çalışanları sürekli gelir kaybına uğratan bu temel sorun, çözümlenerek kamuoyunun gündeminden çıkarılmalıdır” şeklinde konuştu.

 

Programda bir selamlama konuşması gerçekleştiren AK Parti Mardin Milletvekili Muhammet Adak ise, “Öncelikle hepiniz kadim Şehrimiz Mardin’e hoş geldiniz. Türkiye’nin en büyük işçi sendikası HİZMET-İŞ’in Mardin Şubesi’nin Genel Kurulu’nun işçi kardeşlerimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Alın teri ile güzel ülkemize hizmet eden emekçi kardeşlerimi buradan saygıyla selamlıyorum” dedi.

Genel Kurulda 22,23 ve 24. dönem AK Parti Milletvekili ve Kurucu Başkanı  Hüseyin Tanrıverdi’nin başarı dileklerini içeren telgrafı da okundu. Kurucu Başkan  Tanrıverdi mesajında; Mardin Şubesinin Genel Kurulu’nun Sendikaya ve Mardinli emekçilere hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

Genel kurulda yapılan seçimler sonucu Mardin Şube Başkanı  Aziz Adıbelli olurken, Şube Başkan Yardımcıları ise Hamdo Demirbaş ve Veysi Öztek oldu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19