Hacı Nuri Saruhan Kuran Kursunun Devir Teslim Töreni Gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Resmi Açılışı Yapılan Kur'an Kursunun Devir Teslim Töreni Dualarla Gerçekleştirildi

29.12.2022 13:16:00 0
Hacı Nuri Saruhan Kuran Kursunun Devir Teslim Töreni Gerçekleştirildi.


Mardin Artuklu İlçe Müftülüğüne bağlı hayırsever merhum Hacı Nuri Saruhan ve ailesi tarafından yaptırılan Yatılı Hafızlık Erkek Kur'an Kursu hizmet binası düzenlenen merasimle Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredildi.

 

Açılışını Cumhurbaşkanı  Recep Tayip Erdoğan’ın gerçekleştirmiş olduğu Hayırsever iş adamı merhum Nuri Saruhan’nın banisi olduğu Hafızlık Yatılı Erkek Kur’an Kursu’nu İl Müftümüz Ali Hayri Çelik dualarla teslim aldı.

 

Mardin İl Müftüsü Çelik, ‘‘İnsan Allah yolunda infak edebiliyorsa zengindir, çünkü infak olunan ebedileşir. Açılan her bir Kur’an Kursu bir hapishanenin kapatılmasıdır. Zararlı fikir ve ideolojiye sahip çocukların önünde en büyük settir. Dolayısı ile bir toplumun ve cemiyetin değişim ve dönüşümünde en önemli dinamiklerden birisidir Kur’an Kursları. Rabbim Kur’an Kurslarımızı yaptıran ve yaşatan hayırseverlerimizin sayılarını arttırsın’’ diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

Devir teslim töreni sonrasında yine hayırsever merhum Hacı Nuri Saruhan tarafından Artuklu ilçesine bağlı Yalım mahallesinde banisi olduğu Nuri Saruhan Camii’nde merhum için mevlid okutulup dualar edildi.

 

Program sonunda Mardin Valisi ve Büyükşehir Başkan Vekili   Mahmut Demirtaş Merhum Hacı Nuri Saruhan ailesine Mardin’e yapmış oldukları katkılardan dolayı teşekkür edip büyük oğlu Mehmet Emin Saruhan’a babası adına plaket takdim etti.

 

Programa, Mardin Valisi ve Büyükşehir Başkan Vekili  Mahmut Demirtaş,Mardin  İl Müftüsü  Ali Hayri Çelik, Artuklu Kaymakamı Mesut Tabakçıoğlu, Artuklu Müftüsü Abdullah Işık, Merhum Nuri Saruhan’ın oğlu Mehmet Emin Saruhan ve ailesi, Hayırsever İş adamları İsmail Kaya, Şakir Nuhoğlu ve çok sayı da vatandaş katılım sağladı.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


31.3° / 19.3°
  • BIST 100

    9982,15%0,67
  • DOLAR

    32,41% -0,06
  • EURO

    34,81% 0,21
  • GRAM ALTIN

    2434,19% -0,17
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00