HACI BAYRAMDA MEDDAH GÖSTERİSİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkent Tiyatroları, Hacı Bayram Camii avlusunda ağırladığı ziyaretçilerine Hacı Bayram Veli'nin hayatından kesitler sunuyor.

Sağlık 2.08.2013 18:55:20 0
HACI BAYRAMDA MEDDAH GÖSTERİSİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkent Tiyatroları, Hacı Bayram Camii avlusunda ağırladığı ziyaretçilerine Hacı Bayram  Veli’nin hayatından kesitler sunuyor.

Ramazan ayı boyunca Gençlik Parkı’nda iftar sonrası Başkentlilere gösteriler yapan Başkent Tiyatroları, gündüz saatlerinde ise Hacı Bayram Veli Camii bahçesinde tarihi hikayeler ve meddah gösterisi ile Başkentlileri ağırladı.

Başkent Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Tahir İkiler’in 2 saat boyunca anlattığı meddah hikayeleri, Hacı Bayram Veli’nin hayatından kesitler ve kıssalardan bölümler, Cami’ye gelen ziyaretçilerden de büyük ilgi görüyor.

Ankara’da böyle bir gösterinin ilk kez yapıldığını dile getiren Mehmet Tahir İkiler, “Ramazan ayının manevi atmosferine yakışacak bir gösteri hazırlamak istedim. Geçen sezon tiyatroda, Hacı Bayram Veli’nin hayat öyküsünü anlatan bir oyun sahneye koymuştuk. Ondan esinlenerek kendimizi Ankara’nın maneviyatı çok yüksek bu mekanında bulduk” diye konuştu.

Hacı Bayram Veli’nin hayat öyküsünün camiyi ziyarete gelenler tarafından bile pek bilinmediğine dikkat çeken İkiler, Ramazan ayı boyunca her gün 15.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirdiği gösterinin önce şaşkınlık yarattığını sonra ilgiyle izlendiğini kaydetti.

Hacı Bayram Veli’nin hayatını sahneye aktardığı “O Nefeste Gizli Her Şey” adlı oyunda giydiği kostüm ile dinleyicilerin karşısına çıktığını belirten İkiler, “Benim için anlamı büyük. Gönüllere tercüman olmaya çalışıyorum. Hacı Bayramın hayatından kesitlerin yanı sıra meddah hikayeleri, hadisler ve kıssalardan bölümler oluşturan bir sohbet oluyor. Tüm Ankaralıları bekliyoruz” diye konuştu.

 

ABDULLAH ORTAÇ-ANKARA


20.2° / 9.7°
  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,08
  • EURO

    34,70% -0,16
  • GRAM ALTIN

    2400,45% -0,35
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24