GÜNLÜK EVLERE SIKI TAKİP GELİYOR

Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Murat Demir, günlük olarak kiralanan evlerin de İçişleri Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı tarafından denetleneceğini, bunun da hem güvenlik hem de turizm sektörü açısından olumlu bir gelişme olduğun

Turizm 14.07.2016 14:47:42 0
GÜNLÜK EVLERE SIKI TAKİP GELİYOR

Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Murat Demir, günlük olarak kiralanan evlerin de İçişleri Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı tarafından denetleneceğini, bunun da hem güvenlik hem de turizm sektörü açısından olumlu bir gelişme olduğunu kaydetti.

Günlük olarak kiralanan evlere sıkı takip geliyor. Konuyla ilgili açıklama yapan ÇUKTOB Başkanı Murat Demir, “Günlük olarak kiralanan evler hususunda İçişleri Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalarda sona gelindiğini öğrendik. Bu uygulamayı destekliyoruz ve bir an evvel hayata geçmesini temenni ediyoruz” dedi.

Günlük kiralık evlerin anlık takibe alınacağını kaydeden Demir, “Özellikle İnternet sitelerinde ilanı verilen yerlerin tapu ve vergi bilgileri Günübirlik Konut Kiralamaları Takip ve İzleme Sistemi ile anlık olarak görülebilecek. Ev sahipleri günlük kiralamalarını ayrıca muhtarlara da bildirecek. Evi kiraladığı kişiyle ilgili bilgi paylaşmayanlara cezai işlem uygulanacak. Maliye Bakanlığı’nın sistemi ile günlük takibe alınacak olan günlük kiralık evlerde kalan kişilerin bilgileri direk olarak emniyete de düşecek. Bu uygulamayla hem güvenlik açığı ortadan kalkacak hem de devletimizin vergi kaybı olmayacak. Turizm sektörü de günlük kiralanan evlerle artık eşit şartlarda rekabet edebilecek imkanlarda olacak” şeklinde konuştu.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


25° / 13.5°
  • BIST 100

    10173,4%1,17
  • DOLAR

    32,27% 0,02
  • EURO

    34,95% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2447,18% 0,05
  • Ç. ALTIN

    3912,88% 0,00