GÜNEYDOĞUDA NAKLİYAT FİRMALARI CAN ÇEKİŞİYOR

Mardin`de faaliyet yürüten Çapınlar uluslar arası nakliyat şirketi yetkilisi İlhan Çapın içinde bulundukları şartlardan dolayı yakında Nakliyat Sektörünün bitme aşamasına gelebileceğini belirterek,yetkililerin zaman geçirmeden çözüm bulmalarını istedi

Mardin 1.06.2016 23:59:52 0
GÜNEYDOĞUDA NAKLİYAT FİRMALARI CAN ÇEKİŞİYOR

Mardin'de faaliyet yürüten  Çapınlar uluslar arası nakliyat  şirketi yetkilisi İlhan Çapın içinde bulundukları şartlardan dolayı yakında Nakliyat Sektörünün   bitme aşamasına gelebileceğini belirterek,yetkililerin zaman geçirmeden çözüm bulmalarını istedi.  

Durumun endişe verici olduğunu ifade eden İlhan Çapın “Türkiye Irak ihracat hattı durma noktasına gelmiştir Türkiyeden ırak arap bölgesine ihracat yapılamıyor. Irak arap bölgesinde arap hükümeti tarafından yeni günrük yapılmış kimse o gümrükten geçemiyor zaten kürt bölgesinde bir gümrük var oraya gümrük mal bedeli veriliyor ayrıyeten bunu Bağdat ve Basra arap bölgesine giden tırlara da aynı şeyi yapmak istiyorlar arap bölgesindeki gümrük kürt bölgesindeki gümrüğün 2-3 katı para geçiş ücreti isteniyor Bu sebeble Irak taki tüccarlar mal sahipleri maliyetin yüksekliği nedeniyleTürkiyeden mal almak istemiyor.Bu  nedenle de   şuan ihracat yarı yarıya düşmüş durumda ve  Türkiye ırak  nakiyat piyasasında ücretler  çok düşmüş durumda araçlar bedavaya yük taşıyor Araç sahipleri şöför maaşlarını ve araç nasraflarını ödeyemiyor  Türkiye Irak hattında çalışan araçların %50 si çalışamamaktadır ve çalışamadıkları  için de bir sürü şöför işsiz kaldı işsiz kalan şöförlerde en az 1-2 aileye bakıyorlar bu yüzden şuan araç sahipleri ve şöförleri  çok zor durumda , Nakliyat sektöründe faaliyet yürüten şirketler borcunu ödeyemiyor araçların taksitleri, vergileri ödenemiyor. Uluslar arası nakliyat şirketlerinin çoğu can çekişiyor  iflasın  eşiğine gelmiş durumdadır. Bankalar ve kooparatifler şirket sahiplerine yatdımcı olmuyorlar.” ifadelerini kullandı.

İlhan Çapın, Çapınlar uluslar arası nakliyat  şirketi olarak bu gerçeğe parmak basmak gereği duyduk.tüm yetkililerin bu konu üzerin de daha hassas hareket etmesi gerekir.vergi yükü altın da ezilen nakliyeciler dünyada ki petrol fiyat düşüşlerin den yeterince yararlanamadıklarını düşünüyorlar. 

İlhan Çapın :''Güneydoğuda ticaretin sınır kapılarının kapanmasıyla durduğunu Nakliyat Firmalarının nefesi kesildi. İhracat sıkıntılı, taşımacılık ise can çekişyor.''Dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19