GÜNEYDOĞU`DA MISIR ÜRETİCİLERİ PERİŞAN EDİLDİ

Mardin`de Artuklu Haber`e açıklamalarda bulunan AŞT Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Çeçen,Bölgede Mısır Üreticilerinin TMO Eliyle perişan edildiklerini belirterek,Yeterli Ürün alımı yapılmaması nedeniyle,Tüccarın insafına bırakılan Mısır Üreticile

15.12.2015 11:43:44 0
GÜNEYDOĞU`DA MISIR ÜRETİCİLERİ PERİŞAN EDİLDİ

Mardin'de Artuklu Haber'e açıklamalarda bulunan AŞT Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Çeçen,Bölgede Mısır Üreticilerinin TMO Eliyle perişan edildiklerini belirterek,Yeterli Ürün alımı yapılmaması nedeniyle,Tüccarın insafına bırakılan Mısır Üreticilerinin,ellerindeki Ürünleri yok pahasına Tüccarlara satmak zorunda bırakıldıklarını açıkladı

AŞT Tarım Yönetim Kurulu Başkanı M.Ali Çeçen,TMO hakkında şikayetçi olduklarını,Bakanlığın Bölgeye Müfettiş göndererek olayın soruşturulması gerektiğini sözlerine ekledi.

Toprak Mahsulleri Ofisinin  gerek Çukurova’da gerekse Diyarbakır’da açıkladığı müdahale alım fiyatı üzerinden ciddi anlamda Mısır alımı yaparak çiftçilerin mağdur olmasının önüne geçtiğini belirten Çeçen,. Ama toprak mahsulleri ofisi aynı duyarlılığı ve tutumu Mardin için göstermemiştir ve göstermemeye de devam etmektedir. Her nasıl olduysa Diyarbakır ve Batman çiftçilerinin 1 ay önceki hasatlarından elde ettikleri ürünlerinin büyük bir kısmını Toprak Mahsulleri Ofisi almıştır. Ama TMO tabiri caizse burada mal almamak için çiftçilere her türlü problemi çıkarmaktadır.Yetkililerden tek isteğimiz,Toprak Mahsulleri ofisinin bölgemize negatif ayrımcılık yapmasının önüne geçilmesi, resmi olarak alım yapması gerekirken, bu olumsuz tutumunu değiştirip bölgede çiftçileri mağdur etmemek için gerçek anlamda alım faaliyete başlaması ve mısır alımı için gerekenleri yapmasıdır.Aksi halde bundan en büyük zararı başta bölge çiftçileri, sonra ülke tarımı ve ülke ekonomisi görecektir. Çünkü bu ülkede insanlar mısır ekmeyi bırakırlarsa, 10 yıl önce olduğu gibi yurt dışından mısır ithal etmeye mahkûm oluruz. Umarız bu konuda tüm yetkililer üzerine düşeni yaparlar, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin harekete geçmesini sağlarlar ve çiftçilerimizi içinde bulundukları zor durumdan kurtarırlar.''Dedi.

Bölgede mısır üreticilerinin ellerindeki ürünü yok pahasına satın alndığını,bazı  üreticilerin ise yok pahasına satmaya çalıştığını belirten Mısır Üreticileri,Bölgede Mısır'ın Tonunun 490-550 TL'den tüccar eliyle satın alındığını bunun da Üreticileri çok zor durumda bıraktığını ,Bakanlığın olaya ivedilikle el koymasını ve TMO'nin Mal alımına bir an önce başlamasını istiyorlar.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


20.8° / 11.5°
  • BIST 100

    10055,98%-1,59
  • DOLAR

    32,23% 0,13
  • EURO

    34,78% -0,13
  • GRAM ALTIN

    2419,94% -0,99
  • Ç. ALTIN

    3924,06% -0,49