Gümüşhanespor-Mardin 1969 spor Maçında Kural Hatası İddiası!

TFF 3.Lig, 1.Grupta Pazar günü oynanan Gümüşhanepsor-Mardin 1969 Spor karşılaşmasında kural hatası yapıldığı iddiası ile Gümüşhanespor, TFF’ye maçın tekrar oynanması için başvuruda bulunacak.

Mardin 28.03.2024 10:39:00 0
Gümüşhanespor-Mardin 1969 spor  Maçında Kural Hatası İddiası!

TFF 3.Lig, 1.Grupta Pazar günü oynanan Gümüşhanepsor-Mardin 1969 Spor karşılaşmasında kural hatası yapıldığı iddiası ile   Gümüşhanespor, TFF’ye maçın tekrar oynanması için başvuruda bulunacak.

 

3.lig 1.Grup ta 24 Mart Pazar Günü Gümüşhane  de oynanan ve İstanbul bölgesi hakemi Hatem Yarar'ın  orta sahada hakem atışı ile oyunu başlattığı sırada Gümüşhanesporlu oyuncu topu Mardin 1969 spor kalesine gönderdi. Top ağlarla buluştu. Maçın hakemi Hatem Yarar maça Hava atışı ile oyunu devam ettirdi.

 

Karşılaşma sonrası hakem Hatem Yarar’a büyük tepki gösteren  Gümüşhanesporlu yöneticiler ve taraftarlar,  “Açıkça kural hatası yapılmıştır. Ligde kalma yolunda çok  önemli  bir maçta bu kural hatası maçın tekrarını gerektirir” diyerek tepkilerini dile getirdi.

 

Gümüşhanespor Başkanı Ertürk Yakut,sosyal medya hesabından yayınladığı video'yu  paylaşarak, “İhlaller ve Cezalar Eğer hakem atışında top, en az iki oyuncuya temas etmeden kaleye girerse, oyun aşağıdaki şekilde tekrar başlar: Eğer top rakip takımın kalesine girerse, kale vuruşu ile başlar. Bu pozisyondan sonra hakem oyuna kale vuruşu ile değil tekrar hava atışı başlatmıştır ve direk KURAL HATASI durumu oluşmuştur. Bu durumda TFF ne karar almalıdır?” dedi.

 

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Federasyon kurullarının açık ve net olan ve gözlemci raporunda da sabit olan bu kural hatasını göz önüne alarak KURAL HATASI durumunu HAKEM HATASINA çevirmeyerek kuralın gerekliliği olan karar ne ise yapacağına şüphemiz yoktur. Gümüşhanespor olarak, sporun temel ilkelerine ve adalet anlayışına olan inancımızı yitirmeden, yaşanan bu haksızlığa karşı   sesimizi duyurmak ve gerekli mercilere başvurmakta kararlıyız. Çözüm mercii Türkiye Futbol Federasyonu başvurumuzu değerlendirmez ise UEFA ve FIFA nezdinde de hakkımızı arayacağımızı, adaletin yerini bulması için elimizden gelen her şeyi yapacağımızı ve bu sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımızı belirtmek isteriz. Tüm sporseverlerin ve kamuoyunun desteğini arkamızda hissederek, sporun doğru yolda ilerlemesi için mücadelemizi sürdüreceğimizi belirtmek isteriz. Gümüşhanespor olarak, her zaman sporun ve adaletin yanında yer alacağımızı bir kez daha vurgulamak isteriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” denildi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-GÜMÜŞHANE


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19