Gülser Mahmut Tatlıdede Ortaokulunda Gerçeği Aratmayan Deprem Tatbikatı

Mardin'in Artuklu ilçesi Gülser Mahmut Tatlıdede Ortaokulunda 4 Mart Cuma günü saat 11.30'da Gerçeği aratmayan "Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı" gerçekleştirildi.

9.03.2022 14:58:00 0
Gülser Mahmut Tatlıdede Ortaokulunda  Gerçeği Aratmayan Deprem  Tatbikatı

Mardin'in Artuklu ilçesi  Gülser Mahmut Tatlıdede Ortaokulunda   4 Mart Cuma günü saat 11.30'da Gerçeği aratmayan "Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı" gerçekleştirildi.

 

Öğrencilere afet ve deprem anlarında alınması gereken tedbirler ve tehlikeli bölgelerden tahliye işleminin nasıl yapılacağı konusunda deneyim kazandırmak amacıyla Gülser Mahmut Tatlıdede Ortaokulunda gerçekleştirilen deprem tatbikatına Mardin Vali Vekili   Gürsel TEMURCİ, Vali Yardımcısı   Birkan TATLISÖZ, Artuklu Kaymakamı   Mesut TABAKCIOĞLU ve İl Milli Eğitim Müdürü  Murat DEMİR katıldı. 

 

Mardin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Ekibi, UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri), AFAD (Sağlık Ekipleri ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) ve İlçe Emniyet ekiplerinin hazır bulunduğu tatbikat senaryo gereği siren sesi ile başladı. Siren sesi boyunca bina içindeki tüm öğrenci, öğretmen ve personeller güvenli yerlerde "çök-kapan-tutun" pozisyonunda kendilerini güvene aldı. İkinci siren sesinin duyulması ile birlikte bina içinde bulunan herkes olabildiğince güvenli ve hızlı bir şekilde dışarı çıkarak önceden belirlenmiş olan güvenli toplama alanında buluştu. Toplanma alanında kümelenen öğrencilerin tamamının orada ve sağlıklı olduğundan emin olan ekip sorumlusu öğretmenlerin, sarsıntı bitinceye kadar öğrencilerin güvenliğini sağlaması ile tatbikat son buldu

 

Daha sonra doğal afet ve acil durumlarda kullandıkları araç ve gereçlerin hangi amaçla ve nasıl kullanıldığı AFAD ekiplerince öğrencilere anlatıldı. Öğrencilerin  merak ettiklerini itfaiye, UMKE ve AFAD ekiplerine sormasının ardından öğrencilere  bilgilendirici afiş ve broşürlerin dağıtımı gerçekleştirildi. Mardin Büyükşehir Belediyesinin tatbikata katılanlara çorba dağı ile program sonea erdi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,43% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2418,84% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00