GÜL SUYU MUCİZESİ

Gül suyu, gül yapraklarından elde edilen bir üründür. Bu doğal ürün asırlardır tıpta, parfümeri ve kozmetikte, tatlı ve yemek yapımında mutfaklarda başarıyla kullanılmaktadır. Gül suyu Kleopatra`nın en çok kullandığı kişisel bakım ürünü olarak tarih sayfa

16.12.2013 12:54:01 0
GÜL SUYU MUCİZESİ

Gül suyu, gül yapraklarından elde edilen bir üründür. Bu doğal ürün asırlardır tıpta, parfümeri ve kozmetikte, tatlı ve yemek yapımında mutfaklarda başarıyla kullanılmaktadır. Gül suyu Kleopatra`nın en çok kullandığı kişisel bakım ürünü olarak tarih sayfalarında yerini almıştır. Yine Eski Hindistan`da gül suyunun özel bazı dini ritüellerde kullanıldığı da bilinmektedir.

Medicana Konya Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Selda Yıldırım gül suyuna mucizevi özelliğini kazandıran gül yaprağının A,B3, C,D,E vitaminlerini bünyesinde barındırdığını ve günümüzde özellikle kozmetik sektöründe kullanılan gül suyunun faydalarının yanı sıra ekonomik olmasıyla da kendine sektör içinde geniş bir yer bulduğunu belirtti.

Selda Yıldırım taze ve ışıldayan bir cilde sahip olmak için alternatif yöntemlere kıyasla çok daha ucuz ve doğal olan gül suyunun evlerimizden eksik edilmemesi gerektiğini dile getirdi ve gül suyunun faydalarını v e nasıl kullanılabileceğini anlattı. 

Gül suyu antiseptik özelliği ile cilt için harika bir temizleyicidir. Cildin yağ dengesini ayarlayarak fazla yağlanmanın önüne geçer. Bu nedenle doğal gül suyunun pamuk üzerine dökülerek cilde çok bastırmadan sürülmesi önerilir.

Gözenekleri açarak cildin rahat nefes almasını sağlar.

Cildi pürüzsüzleştirir.

Yatıştırıcı özelliği sayesinde cilt kızarıklıklarını ve ciltteki ödemi engeller.

Kuru ve yaşlanmakta olan cildi nemlendirir. Ciltte oluşan kırışıklık ve lekelenmelere karşı koruyucu etkisi vardır. Gül suyu, bu özelliğiyle pek çok kadının güzellik sırlarından biridir.

Saçlar için de harika bir besleyici ve nemlendiricidir. Saç köklerinde kan akışını hızlandırır ve saçlara parlaklık kazandırır. Bu nedenle doğal ve konsantre olan gül suyu günlük kullanım şampuanının içine eklenerek kullanılabilir.

Yine gündelik stresten uzaklaşmak ve cildi rahatlatmak için banyo suyuna gül suyu eklenebilir.

Gül suyu, E vitamini kapsülü ve badem yağı kullanılarak evde yapılan yüz maskeleri cilde doğallık ve parlaklık kazandırmada başarılı ve ekonomik bir yöntem olarak kullanılabilir.

Gözaltlarının gül suyu ile temizlenmesi, yorgunluktan oluşan gözaltı torbalanmalarına iyi gelir. Aynı şekilde gözaltında kan dolaşımını arttırma yolu ile morlukların oluşmasını engeller. 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,43% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2418,84% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00