Gözleme ve Ayran Festivali Coşkuyla Kutlandı

Mamak Belediyesi'nin gelenekselleştirdiği ve bu yıl dördüncüsünü düzenlediği Kutludüğün Gözleme ve Ayran Festivali büyük bir coşkuyla yapıldı. Festival için bir araya gelen Kutludüğünlü kadınlar, festival katılımcıları için sabahın erken saatinden itibare

Belediye Haberleri 3.06.2013 10:32:33 0
Gözleme ve Ayran Festivali Coşkuyla Kutlandı

Mamak Belediyesi’nin gelenekselleştirdiği ve bu yıl dördüncüsünü düzenlediği Kutludüğün Gözleme ve Ayran Festivali büyük bir coşkuyla yapıldı. Festival için bir araya gelen Kutludüğünlü kadınlar, festival katılımcıları için sabahın erken saatinden itibaren gözleme açmaya başladı. Binlerce gözlemenin yapılıp ücretsiz olarak dağıtıldığı festival şiddetle esen rüzgâra rağmen büyük bir coşkuyla devam etti. Festivale Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’ün yanı sıra Ak Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammet Abdullah Özer, Mamak Belediyesi meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları ve birim müdürleri katıldı. Akgül, festivale katılanlara kendi elleriyle gözleme ve ayran dağıttı.

 

Kutludüğünlülere Müjde

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Kutludüğünlülere imar sorununun tamamen çözülme aşamasına geldiğinin müjdesini verdi. Akgül; “Kutludüğün’de asfalt çalışmalarında yüzde doksan oranında tamamladık. Kutlu Düğün Aile Merkezine yoğun bir talebin olduğunu biliyoruz. Bu talep yoğunluğu karşısında bizde yeni aile merkezinin inşaatına başladık ve hızla devam ediyor” dedi.

 Sevilen Sanatçılar Sahne Aldı

Mamak Belediyesi Halk Oyunları Seğmen Ekibi’nin gösterileriyle başlayan programda, Mamak Belediyesi Konservatuarı Türk Sanat Müziği Bölüm Başkanı Ali Toprak, oyun havalarının sevilen sanatçısı Ankaralı Yasin ve mahalli sanatçılar sahne aldı. Yüzlerce vatandaşın katıldığı program tam bir şölen havasında tamamlandı. 

 

ABDULLAH ORTAÇ-MAMAK/ANKARA


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,48% 0,33
  • EURO

    34,67% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2406,59% 1,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00