GÖLBAŞI FESTİVALİNE YOĞUN İLGİ

10. Uluslararası Gölbaşı Göller, Andezit ve Sevgi Çiçeği Şenliği, muhteşem açılış töreni ve kortej yürüyüşü ile başladı.

Belediye Haberleri 22.09.2013 12:12:44 0
GÖLBAŞI FESTİVALİNE YOĞUN İLGİ

10. Uluslararası Gölbaşı Göller, Andezit ve Sevgi Çiçeği Şenliği, muhteşem açılış töreni ve kortej yürüyüşü ile başladı. Açılışta konuşan Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, güzellikler diyarı Gölbaşı’nın bir yeryüzü cenneti olduğunu söyledi.

 

 

     10. Uluslararası Gölbaşı Göller, Andezit ve Sevgi Çiçeği Şenliği, muhteşem açılış töreni ve kortej yürüyüşü ile başladı. Şenliklerin açılışında konuşan Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, güzellikler diyarı Gölbaşı’nın bir yeryüzü cenneti olduğunu söyledi. Başkan Odabaşı, “Yüreği Gölbaşı için çarpan herkesin emeğiyle ve samimiyetiyle değer kattığı bu şenlikler, marka kent olma yolunda hızla ilerleyen Gölbaşımızın ‘Türkiye’nin parlayan yıldızı olabilmesi’ için bir fırsat niteliği taşımaktadır” dedi.

 

BAŞKAN ODABAŞI’NIN KONUŞMASI

 

10.’sunu düzenledikleri şenliklerin Gölbaşı’nın doğal güzelliklerini tanıtmak, yöresel değerlerini anlatmak, tarihi ve kültürel varlıklarını yaşatmak için düzenlendiğini ifade eden Başkan Odabaşı, özetle şunları söyledi:

 

“Cenab-ı Allah’ın izni, büyük Gölbaşı ailesinin duası ve desteğiyle, bugün Gölbaşımız, yaşam kalitesi yüksek, huzurlu ve modern bir kent haline gelmiş, ekonomik açıdan avantajlı bir metropol olmasıyla Türkiye’ye örnek olmuştur. Şükürler olsun ki Gölbaşımız, geldiğimiz noktada, Başkentin en hızlı gelişen ve en çok tercih edilen ilçesi haline gelmiştir.

 

Kentimizin, her hanesi ‘huzurda’ Gölbaşı ailesinin her ferdi ‘tebessümde’ ilçemizin her parkı ‘mutlulukta’ ve her sokağı ‘temizlikte’, Gölbaşı’nın her caddesi ‘estetikte’, Türkiye’ye örnek olsun diye, gece gündüz demeden, azim ve gayretle çalışıyoruz. Bundan sonrada bu hedeflerimiz doğrultusunda aynı samimiyetle çalışacağız.”

 

OKTAY VURAL’DAN ÖVGÜ

 

10. Uluslar arası Gölbaşı Göller, Andezit ve Sevgi Çiçeği Şenliği’nin açılışında konuşan MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, geçmişin değerlerine bakarak geleceği görmenin çok önemli olduğunu söyledi. Gölbaşı’nda MHP’nin örnek belediyeciliğini görmekten çok mutlu olduğunu ifade eden Vural, “Açılıştan açılışa, temel atmadan temel atmaya koşuyoruz. İşte MHP’nin belediyecilik farkı budur” şeklinde konuştu.

 

CHP’Lİ GÖK’ÜN KONUŞMASI

 

Şenliğe katılan CHP Ankara Milletvekili Levent Gök de bir konuşma yaptı. Gölbaşı’nın Ankara’nın en müstesna yöresi olarak ayakta kalmaya devam ettiğini ifade eden CHP’li Gök, “Kurak Ankara’mızda güzellikleriyle ünlü Gölbaşı’mızın, gelişip büyümesinde değerli Başkanımızın büyük katkılarını görüyoruz” dedi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün 27 Aralık’ta ilk kucaklaşmasının Gölbaşı’ndan geçerek gerçekleştiğine dikkat çeken Levent Gök, Gölbaşılı’ların bununla ne kadar gururlansa az olduğunu kaydetti.

 

KAYMAKAM CİNBİR’İN KONUŞMASI

 

Gölbaşı Kaymakamı Şevket Cinbir de şenliğin başlangıcında yaptığı konuşmada, şenliğin tüm Gölbaşılılara hayırlar getirmesini diledi. Görevde 3. haftayı geride bıraktığını bildiren şenliğin açılışında bulunmaktan duyduğu mutluluğu da ifade ederek “Gölbaşı’nın yeni güzelliklere adım attığını görüyor; daha iyi olacağına da inanıyoruz. Gölbaşı denilince gölleriyle saflığı ve temizliği, andezit ile cadde ve sokakları, sevgi çiçeği denilince sevgiyi ifade edelim. Farklılıkları unutup birlik ve beraberliğimizi güçlendirelim” diye konuştu.

 

KORTEJ YÜRÜYÜŞÜNE İLGİ

 

Konuşmalardan sonra Mehter ve Seymen ekibinin gösterisiyle kortej yürüyüşe gerçekleştirildi. Apartmanların balkonlarına ve camlarına çıkan vatandaşlar, kortej yürüyüşüne katılanları alkışladı.

 

Mevlana Parkı’nda başlayan yürüyüş Atatürk Sahil Parkı’nda şenliğin açılış kurdelesinin kesilmesiyle son buldu. Kortejin Sahil Parkı’na gelişinde şenliğe katılan Bulgaristan ve Gürcistan halk oyunları ekipleri karşıladı.

GENİŞ KATILIM OLDU

10. Gölbaşı Uluslararası Göller, Andezit ve Sevgi Çiçeği Şenliği Mevlana Parkı`nda gerçekleştirilen açılış ve kortej yürüyüşü ile başladı. Şenliğe TBMM eski Başkanı Ömer İzgi, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Sağlık eski Bakanı Osman Durmuş, MHP MYK üyeleri Mehmet Ali Tanrıverdi, İbrahim Çiftçi ve Selçuk Coşkun, MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, Gölbaşı Kaymakamı Şevket Cinbir, eski milletvekilleri, siyasi partilerin ilçe başkanları ve yöneticileri, Belediye Meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, muhtarlar ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.


ABDULLAH ORTAÇ-ANKARA


Anahtar Kelimeler:
25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10320,00%1,59
  • DOLAR

    32,24% -0,03
  • EURO

    35,03% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2467,52% 0,07
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00