GÖKÇEKTEN ODTÜ YOLU AÇIKLAMASI

ODTÜ arazisinden geçecek yol için ağaçların gece kesilmesini değerlendiren Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Melih Gökçek, "marjinal gruplar olay çıkarıyor, herhangi bir hadise çıksın istemedik" dedi.

Sağlık 21.10.2013 21:50:33 0
GÖKÇEKTEN ODTÜ YOLU AÇIKLAMASI

ODTÜ arazisinden geçecek yol  için ağaçların gece kesilmesini değerlendiren Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Melih Gökçek, "marjinal gruplar olay çıkarıyor, herhangi bir hadise çıksın istemedik" dedi.

Kesim işleminin neden tatil döneminin tercih edildiği sorusu üzerine Melih Gökçek, "Özellikle ODTÜ`deki bu çalışmalarımıza marjinal gruplar devamlı olarak mani olmaya çalıştılar ve olay çıkartmaya çalıştılar biz bu işlerin olay çıkarak büyümesini arzu etmedik mümkün olduğu kadar kimseye zarar verilmeden bu işler gerçekleşsin.  Bayramın ertesinde bunu yapmamız ve herhangi bir olay olmaması da ne kadar isabetli olduğumuzu ortaya koydu." cevabını verdi.

Gökçek, bölgeye AVM yapılacağı iddialarını ise, " Bazı itirazlar var buraya AVM yapılacakmış rant tesisleri kurulacakmış. Bunu söyleyenler İmar Kanunu`ndan bihaber kişiler." diyerek yalanladı.

Melih Gökcek sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz burayı yaptıktan sonra 4 km yol 3 bin yeni yetişkin ağaç dikiyoruz. 500 bin çalı grubu dikiyoruz zaten ağaçları kaldırıldığı yerde bol çalı vardı. 18 ODTÜ`deki arkadaşlarımızın dışarıdan gelip destek veren arkadaşlarımızın eğer gerçekten amaçları ağaçsa hemen kendilerine 23 bin tane yetişkin ağacı teslim edeyim  bugün, dikimine de yardım edeyim istedikleri yere ODTÜ`nün içinde istedikleri yere dikelim. Bu yol Ankara için, bu yol en kısa sürede Ankara için bitirilecek"


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yola fidan dikmek için şölen düzenleyen ODTÜ’lülere seslenerek, “Fidan dikmesinler, ben kendilerine yetişkin ağaç vereyim. ODTÜ’nün her tarafına diksinler ama o yola dikilmesi tabi söz konusu değil” dedi. 
Başkanı Melih Gökçek, ODTÜ’den geçen yola ilişkin yaptığı basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin “Korumu Kurulu kararı beklenirken yolun alttan geçeceği konusunda anlaşmaya varıldığı söylenmişti. Bu plandan vazgeçildi mi?” sorusuna Başkan Gökçek, şu yanıtı verdi:
“Arkadaşlar olayı karıştırıyorlar… Orada iki yol var. Bu açılan yolun alttan geçmesi söz konusu değil. ODTÜ rektörlüğünün de buna bir itirazı yok. Bunda hem fikiriz. İkincisi de 1870 metre uzunluğunda, Bilkent tarafından gelip ve bu yeni açacağımız yola bağlanacak yol. Bu güneye doğru gidip doğuya doğru dönen bir yol, ikinci yol. Sizin söylemiş olduğunuz yol Bilkent’ ten bağlanacak bu yol. Planda da tünel olarak yapılması notu konuldu.”
Başkan Gökçek, yol açma çalışmalarının ardından Twitter’dan attığı mesaja yönelik eleştirilerin hatırlatılması üzerine de “İşi yumuşatmak maksadıyla kullandığım bir ifade. Dikkat ediyorsanız fazla da yorum yapmadım. Onun için kullandığım esprili bir ifade” açıklamasını yaptı.
ODTÜ’lülerin “Fidan dikimi buluşması”na yönelik de görüşlerini dile getiren Başkan Gökçek, “Eğer fidan dikmek istiyorlarsa, fidan dikmesinler ağaç diksinler. Ben kendilerine ağaç vereyim. ODTÜ’nün her tarafına diksinler ama o yola dikilmesi tabi söz konusu değil. Artık plana göre o yolu yapacağız” diye konuştu. 

- “YOLU EN KISA ZAMANDA BİTİRECEĞİZ”
Başkan Gökçek, bir başka gazetecinin ODTÜ Rektörlüğünün yaptığı açıklamaları hatırlatarak, “Konuyu savcılığa taşıyacaklarını söylediler” sözüne ise “En tabi hakları. Fakat ben biraz önce ifade ettim. Plan yürürlüğe girdikten sonra artık sorun bitmiştir. Onun hukuki bir sorumluluğu yok. Hukuku bir sorumluluğumuz olsa böyle bir işe girmeyiz” yanıtını verdi. 
Hukuki süreç ile çalışmalar engellenmez ise yolu en kısa sürede bitirmeyi hedeflediklerini açıklayan Başkan Gökçek, öngörülen sürenin sorulması üzerine, “Size de sürpriz olacak. Biz alt geçidi, üst geçidi yaparken 35 güne kadar indirdik. Bunu çok daha kısa sürede yapacağımızı düşünüyorum. Gün vermeyeyim. Bir aksilik olur, hava şartları uygun olmaz, olmadı dersiniz. Çok kısa sürede olacağını söyleyebilirim” dedi.

- HER AĞACIN YERİNE 10 KATINI DİKMEYE HAZIRIZ
Sökümü yapılan ağaçlardan 600’e yakının Büyükşehir Belediyesi fidanlıklarına dikildiği bilgisini gazetecilerle paylaşan Başkan Gökçek, ahlat ve çalı grubu gibi ekonomik ömrünü tamamlayan ağaçların ise kesildiğini ifade etti. Başkan Gökçek, kesilen veya sökülen ağaçların yerine 10 katını dikmeye hazır olduklarını ise yineledi. 
Yol çalışmalarının neden gece yarısı yapıldığına ilişkin bir gazetecinin sorusuna yanıt veren Başkan Gökçek, şu açıklamayı yaptı: 
“Olay olmasın, mümkün olduğu kadar olaysız olarak iş bitsin, istedik. Mühim olan yolun açılmasıydı. Gece açılsın, gündüz açılsın. Gece açılsa ne olur? Biz 24 saat çalışıyoruz zaten. Ankara”nın dört bir tarafında 24 saat çalışıyoruz. Bu da 24 saatlik çalışmanın bir kısmı.”
Başkan Gökçek, soruların ardından bölgenin uydu görüntülerinden çalışma yapılan yeri gazetecilere göstererek, bazı gazetelerde kasıtlı olarak farklı yerlerden fotoğrafların yayınlandığını ifade etti.


28.3° / 15.8°
  • BIST 100

    10082,8%1,69
  • DOLAR

    32,43% 0,05
  • EURO

    34,72% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2422,91% -0,48
  • Ç. ALTIN

    3907,21% 0,00