GÖKÇEK 1000 TWITTER TAKİPÇİSİ İLE YEMEKTE BULUŞTU

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Twitter'de Takipçi Sayısının 1 Milyonu Aşması Onuruna 1000 Takipçisi İle Yemekte Buluştu

Sağlık 18.11.2013 06:50:55 0
GÖKÇEK 1000 TWITTER TAKİPÇİSİ İLE YEMEKTE BULUŞTU

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, sosyal paylaşım ağı Twitter’da 1 milyonuncu takipçiyi aşmanın onuruna ATO Congresium’da verilen yemekte 1000 takipçisi ile bir araya geldi. Yemekte Başkan Gökçek, önce 40 dakikalık sunum yaptı, sonra sorulara yanıt verdi.

Türkiye’nin dört bir tarafından gelen 1000’i aşkın takipçiyle buluşmanın büyük bir onur olduğunu belirten Başkan Gökçek, sohbet öncesinde Ankara’da bu sene içinde yapılan ve yapımı devam eden projelerine ilişkin bir sunum yaptı.

Sunumuna yapımı devam eden Temapark ve Hayvanat Bahçesi projesinin tanıtımıyla başlayan Başkan Gökçek, “Allah nasip ederse Ankara’nın en büyük projesi Disneyland’a benzeyen Temapark olacak. Mübalağa etmiyorum, alan açısından ve oyuncak açısından Türkiye’nin değil dünyanın en büyük temaparkı oluyor. İstanbul’da Vialand var. Bizimkinin yirmide biri” diye konuştu. Temapark’ta toplam 1207 tane oyuncak olacağını kaydeden Başkan Gökçek, parkın uzunluğunun 4.2 km, alan genişliğinin ise 2 milyon 100 metrekare olacağını dile getirdi. Temapark’ta 14 rolly coster buluncağını ifade eden Başkan Gökçek, toplam 100 bin metrekare kapalı alan olacağını kaydetti.

Temaparkın inşaatının başladığını, oyuncakların tümünün alındığını, Mart başında ise çadırların birkaç tanesinin açılacağını görüntüler eşliğinde açıklayan Başkan Gökçek, parkla ilgili şu bilgileri verdi:

“200 hareketli dinazor olacak. En büyüğü 70 metre uzunluğunda, hareketli bir dinazor. En büyük fıskiye gruplarından birisi olacak. Lazer ve sis gösterisi de olacak. Her akşam Temapark’ta bu muhteşem gösterileri izleme imkanı olacak. Montajı başladı. Birbiriyle savaşan 29 transformers robotları olacak. Ankara inşallah turizmin merkezi olacak. İnşaat süratle ilerliyor.”

Temaparka yol, su hizmeti kadar önem verdiklerini vurgulayan Başkan Gökçek, “Ankara’da turizm son derece zayıf. En fazla 2 milyon insan geliyor yılda. Bizim bu sayıyı çoğaltmamız lazım. Paris’e yıllık 40 milyon turist geliyor. Çok geride olduğumuzu biliyoruz. Bunu bir an önce kapatabilmek için çalışma yapıyoruz. Yılda 10 milyon kişiyi kısa sürede yakalayabileceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

Ziyaretçilerin bir biletle temaparktaki eğlenceden yararlanabileceğini kaydeden, “Yurt dışında böyle bir yeri gezmeye çalışsanız 150 dolara gezersiniz. Biz, 25 dolar gibi cüzi bir fiyatla eğlendirmek istiyoruz. İnşallah önümüzdeki sene sonu itibariyle tamamen bitmiş olacak” dedi.

 

-      ANKARA FUAR ALANI VE KONGRE MERKEZİ

Önemli projelerden bir diğerinin Ankara Fuar Alanı ve Kongre Merkezi olduğunu belirten Başkan Gökçek, Esenboğa yolu üzerindeki, 50 bin metrekare açık, 50 bin metrekare kapalı alana sahip merkezin projesinin hazırlandığını, en geç gelecek ay ihalesinin yapılacağını ifade ederek, projenin tamamlanma süresini 3 ay olarak hedeflediklerini dile getirdi.

İnanç ve Tarih Müzesi’nin ise ihale aşamasında olduğunu kaydeden Başkan Gökçek, “Ankara turizmine özellikle dini turizme çok büyük yararları olacak. Tarih, bilim, ferman ve Kuran Mucizeleri müzesi olacak. Universal stüdyolarında görülebilen muhteşem teknikleri kullanıyoruz. Çok değişik uygulamalar var. Ankara turizmine çok ciddi anlamda katkıda bulunacağına inanıyoruz” diye konuştu.

 

-      KIZILAY’DA CEPHE YENİLEMESİ

Kızılay Yenileme Projesi’ne ilişkin de bilgiler veren Başkan Gökçek, reklam panosu kirliliğini giderecek proje hayata geçirilince oluşacak muhteşem görüntüyü katılımcılara izletti. Kamu kurumlarında yenileme çalışmalarının bitme aşamasına geldiğini söyleyen Başkan Gökçek, “Kızılay’ın her tarafının böyle olmasını arzu ediyoruz. Aynı uygulamayı Siteler’de de yapacağız” dedi.

 

 

Sunumuna Gölbaşı’na yapılacak oto galeriler merkezi ile devam eden Başkan Gökçek, seçimlere kadar bitirilmesi hedeflenen teleferik projesi, 5 giriş kapısı, 52 saat kulesi, meydan havuzları hakkında da detaylı bilgi verdi.

 

-      İKİ YILDA 66 ALT VE ÜST GEÇİT

Kuzey Ankara, Ulus Tarihi Kent, Yeni Mamak ve Güneykent Kentsel dönüşüm projelerinin de hızla devam ettiğini kaydeden Başkan Gökçek, seçimler öncesinde 30 adet alt ve üst geçit söz verdiğini hatırlatarak, “Son iki senede yapılan ve devam eden alt geçit sayısı ise 66. Yani söz verdiğimizin iki katını aştık. İki katını yerine getirmiş olduk” diyerek, çalışmalardan örnekler gösterdi.

Yol çalışmalarına da çok fazla önem verdiklerini belirten Başkan Gökçek, ODTÜ bağlantı yolu projelendirme aşamasında yaşananları da ayrıntılı bir şekilde anlattı. Yolun Aralık ayında hizmete açılacağını müjdeleyen Başkan Gökçek, “Yolun tamamı bitti. İki başındaki köprü ve alt geçit çalışmaları devam ediyor. Konya yolundaki germe sistemi ile yapılan köprü de imalat aşamasında” dedi.

 

-      METROLAR HIZLA DEVAM EDİYOR

Metro inşaatlarının da tüm hızıyla devam ettiğini kaydeden Başkan Gökçek,  Sincan metrosunun Aralık ayı itibariyle deneme çalışmalarına başlayacağını, onu Çayyolu metrosunun takip edeceğini, Keçiören’in ise önümüzdeki yıl ortalarına doğru bitirileceğini açıkladı.

Başkan Gökçek, Başkenti ışıl ışıl bir hale büründüren aydınlatma çalışmaları hakkında da bilgi vererek, Kızılay meydanına koyulacak, Çin’de özel olarak dizayn ettirilen, 11 metre yüksekliğinde olan, ortasından 5 km lazer ışık yükselen ekranla ilgili de bilgi verdi. Başkan Gökçek, “Bunu Kızılay’a yerleştirsek sizce anarşik olaylarda kırarlar mı? Bu riske rağmen koymak mı lazım” diye sordu. Salondakilerin çoğunluğu alkışlarla Başkan Gökçek’in bu sorusuna olumlu yanıt verdi.

 

ASKİ ile ilgili bir hayli proje bulunduğunu belirten Başkan Gökçek, İvedik Arıtma Tesisinin üçüncü aşama çalışmalarında ilk etabın bitirildiğini, ikinci etabın ise seçimlerden sonra bitirileceğini, 4 tane atıksu arıtma tesisini hayata geçirdiklerini, birinin çalışmalarının devam ettiğini, Elmadağ Yer altı barajına ise su vermeye başladıklarını açıkladı.

Sosyal ve kültürel projelere de değinen Başkan Gökçek, Etlik Osmanlı ve Kazan Aile Yaşam merkezlerinin yanı sıra, Türkiye’nin en büyük aile yaşam merkezinin Kuşcağız’da 30 bin metrekare alana yapılacağını müjdeledi. Yapımı devam eden onlarca parka ilişkin fotoğrafları da katılımcılarla paylaşan Başkan Gökçek, şunları söyledi:

“Ankara’ya bol miktarda dev ithal ağaç getiriyoruz. Ana bulvarlarda görmeye başladınız. Şanzalize tipi biçilmiş ağaç getiriyoruz . Ankara daha da yeşillenecek. Temapark’a büyük dev ağaçlar getirdik, depolanmış vaziyette görebilirsiniz.”

Başkan Gökçek, sunumunun sonunda 20 yılda Ankara’ya kazandırılan pek çok parkın, rekreasyon alanının ve kavşak noktalarının eski ve yeni görüntülerini yayınlayarak hafızaları tazeledi.

 

-      KONUKLARA ANKARA YEMEKLERİ İKRAM EDİLDİ

Başkan Gökçek’in 18. twitter yemeğinde Ala Restoran tarafından hazırlanan menüde Ankara seçkisi sunuldu. Menüde,“Kızılcahamam Pazı Yapraklı Tutmaç Çorbası, Beypazarı-Zeytinyağlı Asma Yaprağı Sarması, Çubuk Bölgesinden Pazılı Açma Böreği, Mevsim Salata Polatlı Peynir Küpleri ile, Kalecik-Keşkek yatağında kuzu kızartma, Ayaş-Fırında Karamelize edilmiş ayva tatlısı” yer aldı.

Başkan Gökçek, programın sonunda ise katılımcılarla tek tek fotoğraf çektirdi ve fotoğraflarını imzaladı.

 HABER:ABDULLAH ORTAÇ-ANKARA


21.8° / 10.9°
  • BIST 100

    10276,9%0,67
  • DOLAR

    32,28% -0,12
  • EURO

    34,76% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2404,25% 0,46
  • Ç. ALTIN

    3887,04% 0,00