Gök: Kimse CHP`den üstün değildir

Levent Gök: "Hiçbir CHP'li , CHP'yi kamuoyu önünde tartışmalı gösterme hakkına sahip değildir."

Siyaset 7.11.2014 08:59:20 0
Gök: Kimse CHP`den üstün değildir

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, “Kimse CHP’den üstün değildir. Hiçbir CHP’li en sade üyesinden en tepedeki makamına kadar ayrıştırıcı cümleler kurarak CHP’yi kamuoyu önünde tartışmalı gösterme hakkına sahip değildir. Parti her şeyin üstündedir. Disiplin de bunun başlıca koşuludur” diyerek parti içi muhalefete seslendi.

Gök, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Meclis çalışmalarını ve gündemdeki konuları değerlendirdi.

Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan’ın istifası ile Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum’un disipline sevkine ilişkin soruya Gök, şu yanıtı verdi:

“Kimse CHP’den üstün değildir. Herkes parti içinde kaldığı zaman güçlenir ve siyaset yapar. Ben bu ana kadar beraber çalıştığım arkadaşlarımın böyle bir süreç yaşamalarına üzülürüm, ancak partinin bir disipline de ihtiyacı vardır. CHP’de kenetlenmek açısından çok önemli adımlar attığımız bu günlerde hiçbir CHP’li en sade üyesinden en tepedeki makamına kadar ayrıştırıcı cümleler kurarak CHP’yi kamuoyu önünde tartışmalı gösterme hakkına sahip değildir. Parti her şeyin üstündedir. Disiplin de bunun başlıca koşuludur.” 

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Cumhurbaşkanlığı Sarayı konusunda Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a, “Senin haddinde olmayacak da kimin haddinde olacak Bülent Arınç. Bülent Arınç kendinle hesaplaş. 1 katrilyon 370 milyar TL, 410 milyar lira uçak, bunlar seni gece evinde ağlatmıyorsa bir daha Meclis’te kameraların karşısında falanca konuşurken ağlama” dedi.

Gök, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Meclis çalışmalarını ve gündemdeki konuları değerlendirdi.

- “MECLİS, ERDOĞAN DÖNEMİNİN YOLSUZLUKLARININ AKLANMAYA ÇALIŞILDIĞI BİR PLATFORMA DÖNÜŞTÜRÜLMÜŞTÜR”-

Meclis’te dün komisyonlarda yaşananlara işaret eden Gök, “5 Kasım 2014 tarihi Meclis’in komisyon odalarından pis kokularının geldiği bir tarihtir. Meclis, Tayyip Erdoğan döneminin yolsuzluklarının aklanmaya çalışıldığı, kapatıldığı bir platforma dönüştürülmüştür” dedi.

-“YOLSUZLUK SORUŞTURMASINDA ADI GEÇENLER ARTIK KENDİLERİNİ MİT MÜSTEŞARI GİBİ GÜÇLÜ GÖRÜYORLAR”-

Dört eski bakanla ilgili kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu’nun çalışmalarına dikkat çeken Gök, “Bu komisyon ‘büyük abi’ korkusundan soruşturma komisyonu üyelerinin istediği isimleri dinlemeyecek bir hale gelmiştir. Rıza Sarraf, Teoman Koman’ın statüsüne taşınmıştır. Soruşturma komisyonu soruşturuyormuş gibi yaparak olayın kenarındaki isimleri dinlemeye çağırarak asıl isimleri büyük komisyona çağırmamak suretiyle dinlemeleri engelleyerek soruşturma komisyonunu fiilen tıkamıştır. Yolsuzluk soruşturmasında adı geçenler artık kendilerini MİT Müsteşarı gibi güçlü görüyorlar” değerlendirmesini yaptı.

-CHP SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK-

Meclis KİT Komisyonu’nda sorulan sorulara “sır kapsamında” denilerek yanıt verilmediğini ifade eden Gök, bu konuda Sayıştay, BDDK ve komisyon başkanı hakkında ve diğer ilgililer hakkında bir suç duyurusu hazırlığı içinde olduklarını ifade etti.

-“ADI YOLSUZLUKLA ANILAN TÜRGEV’E BİR ÜNİVERSİTE KURDURMA KARARI ALINMIŞTIR”-

Meclis Milli Eğitim Komisyonu’nda TÜRGEV’e bir üniversite kurdurulma kararı alındığını belirten Gök, “Mütevelli heyetine baktığınız zaman tamamı Başbakan’ın çocuğu, gelini, dünürü, yakını; AKP’li milletvekilleri, AKP’li bürokratlar, AKP’nin belediye başkanları, AKP’nin iş verdiği müteahhitlerle oluşturulan bir mütevelli heyetinin oluşturduğu TÜRGEV’e zaten kamu kaynaklarının nasıl bir bağış yoluyla aktarıldığını hepiniz yakından tanık oldunuz. Adı yolsuzlukla anılan TÜRGEV’e bir üniversite kurdurma kararı alınmıştır” dedi.

-“KAÇAK SARAY”-

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı “kaçak saray” olarak nitelendiren Gök, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın bir soruya “Özel imalat bunlar, haddim olmayarak çok da aklım ermez bu özel imalata” şeklinde yanıt verdiğini belirterek, “Senin haddinde olmayacakta kimin haddinde olacak Bülent Arınç. Bu kadar ucuz mu? Sen kamu parasını korumak için oradasın. Anlaşılıyor ki belli bir rahatsızlığın var. Mütevazıyım diyorsun, mütevazı olmayan kim, mütevazı olmayan Recep Tayyip Erdoğan. Bülent Arınç’ın sözlerinin arkasında bunlar da var. Bülent Arınç kendinle hesaplaş. 1 katrilyon 370 milyar TL, 410 milyar lira uçak, bunlar seni gece evinde ağlatmıyorsa bir daha Meclis’te kameraların karşısında falanca konuşurken ağlama. Ağlayacaksan buna ağla” dedi.

 


24.5° / 13.9°
  • BIST 100

    10158,6%-0,15
  • DOLAR

    32,13% -0,08
  • EURO

    35,00% -0,05
  • GRAM ALTIN

    2469,79% 0,10
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00