Glutamin Nedir?

Protein elde etmek için kullanılan bir amino asit olan glutamin, vücudun nitrojen üretimine yardımcı olur. Kan dolaşımında büyük miktarlarda bulunur

Tanıtım Yazısı 6.12.2021 16:49:00 0
Glutamin Nedir?

Glutamin Nedir?

 

Protein elde etmek için kullanılan bir amino asit olan glutamin, vücudun nitrojen üretimine yardımcı olur. Kan dolaşımında büyük miktarlarda bulunur. Katobalizma ve hücre artışının dengelenmesi görevini yapar. Vücuttaki kas yıkımını engeller. Yağ metabolizmalarına yardımcı olurken, büyüme hormonu sentezini uyarır. Vücudun güçlü ve sağlıklı kalmasını sağlar. Vücuttaki glutamin eksikliği halsizlik ve yorgunluğa neden olur. Özellikle aktif sporcuların vücudu glutamin ihtiyacı hisseder. Glutamin eksikliği durumlarında besin takviyesiyle bu eksiklik karşılanabilir. 

Glutamin İçeren Besinler Nelerdir?

Glutamin vücudumuz tarafından doğal yollarla üretilir. Bu üretimin aktif olabilmesi için glutamin bakımından zengin yiyecekleri tüketmek gerekir. Deniz ürünleri en iyi glutamin kaynaklarıdır. Midye, karides, balık glutamin bakımından oldukça zengindir. Kuzu, dana, tavuk gibi et ürünleri, süt, yumurta, kemik suyu, kırmızılahana, baklagiller de glutamin içeren yiyeceklerdir. Vücut geliştirme ve yoğun fitnes sonrası vücutta  glutamin seviyesi düşer. Vücutta eksilen gluteni hızlıca yerine koymak için çeşitli takviyeler bulunur. Glutamin  takviyeleri çeşitleri ve fiyatları için https://www.protein34.com/l-glutamine sitesini ziyaret edebilirsiniz.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI

 

 


Anahtar Kelimeler: Glutamin Nedir?
26.4° / 16.1°
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,53
  • EURO

    34,31% 0,48
  • GRAM ALTIN

    2505,87% 0,88
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00