Gergerlioğlu: Gazeteci Metin Duran?ı Tekrar Muayeneye Çağıran Adli Tıp Kurumunun Yaptığı Zulümdür

Mardin?in Kızıltepe ilçesinde bulunan ve kanun hükmünde kararname (KHK) ile kapatılan Radyo Rengin çalışanı gazeteci Metin Duran? a aylardır beklediği Adli Tıp Kurumu(ATK) Raporunda tekrar muayeneye gelmesi kararı çıktı.

Gündem 4.09.2018 18:11:20 0
Gergerlioğlu: Gazeteci Metin Duran?ı Tekrar Muayeneye Çağıran Adli Tıp Kurumunun Yaptığı Zulümdür


Mardin’in Kızıltepe ilçesinde bulunan ve kanun hükmünde kararname (KHK) ile kapatılan Radyo Rengin çalışanı gazeteci Metin Duran’ a aylardır beklediği Adli Tıp Kurumu(ATK) Raporunda tekrar muayeneye gelmesi kararı çıktı. Daha önce ATK de muayene olan ve sonucunu bekleyen ağır hasta Metin Duran tekrar muayene edilmek için 2019 a kadar herhangi bir Pazartesi veya Çarşamba tekrar ATK ye getirilmesi bekleniyor.

 

Herkes uygulamayı saçma buluyor...

HDP Kocaeli Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesi olan Ömer Faruk Gergerlioğlu Adli Tıp Kurumu yetkilileri ile görüşmüş ve bir gün bile bekleyecek zamanı olmayan Metin Duran’ın şaka gibi bir şekilde aylar sonra tekrar muayene çağrıldığını öğrenmiştir. Bu bilgi üzerine Gergerlioğlu Sincan Cezaevi Savcısıyla görüşmüştür. Savcı, haftaya kadar Metin Duran’ın tekrar ATK ye muayeneye götürülmesi için çalışmaların yürütüldüğünü bilgisini vekilimize iletmiştir. Bu görüşme sonrası Sincan F2 Kapalı Cezaevi Müdürü ile görüşen vekilimiz cezaevi yönetiminden de haftaya kadar Metin Duran’ın Adli Tıp Kurumuna gönderileceği bilgisini almıştır.

 

Gergerlioğlu: Süreci takip etmeye devam edeceğim...

İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesi de olan Ömer Faruk Gergerlioğlu aylarca bekletilen raporu ve sonrasında dalga geçer gibi tekrar muayene edeceğiz açıklamalarının peşini bırakmayacaktır. Bu vahim durumun geldiği nokta vicdanlarda onarılmaz yaralar açmaya devam etmektedir. Vekilimiz bu süreçte bütün sorumluları sorumluluklarının gereğini yerine getirmeye ve işkenceye varan bu tutumun bir an önce son bulması noktasında adım atmaya çağırmaktadır.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,48% 0,33
  • EURO

    34,67% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2406,59% 1,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00