Gercüş Bağ Bozumu ve Gastronomi Festivali düzenlendi

Batman’ın Gercüş ilçesinde, yöreye has Mezrone Üzümünün tanıtılması ve bağcılığın teşvik edilmesi amacıyla “2. Gercüş Bağ Bozumu ve Gastronomi Festivali” düzenlendi.

Güneydoğu Bölge Haberleri 19.10.2023 10:12:00 0
Gercüş Bağ Bozumu ve Gastronomi Festivali  düzenlendi

Batman’ın Gercüş ilçesinde, yöreye has Mezrone Üzümünün tanıtılması ve bağcılığın teşvik edilmesi amacıyla “2. Gercüş Bağ Bozumu ve Gastronomi Festivali” düzenlendi.

 

Dicle Kalkınma Ajansının desteğiyle, Batman Valiliği öncülüğünde, Gercüş Kaymakamlığı tarafından organize edilen festival, Batman Belediyesi, İl Özel İdaresi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Gercüş Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirildi.

 

Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Dr. Murat Katı’nın katıldığı festivalde, yerli üzüm türleri tanıtıldı, kazanlarda üzüm suyu (Şıra) kaynatılarak cevizli sucuk, pestil ve pekmez gibi yöresel lezzetler hazırlandı.

 

Bu yıl ikincisi yapılan festivale, Batman Valisi Ekrem Canalp ve Gercüş Kaymakamı Muhammed Öztaş’ın yanı sıra tüm ilçe kaymakamları, belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, STK temsilcileri ile çok sayıda çiftçi ve vatandaş katıldı.

 

Filistin’de yaşanan insanlık dramı nedeniyle müzikli gösterilerin iptal edildiği etkinlik, Gercüş ilçe merkezine yakın bir bağ alanında üzüm hasadı ve ikramıyla başladı. Ardından davetliler ilçe merkezinde kurulan yöresel lezzet ve ürünlerin sergilendiği stantları gezerek onları tatma imkânı buldular. Daha sonra Mehmet Şimşek Orman Parkı’nda uçurtma şenliğiyle devam eden etkinlik, Kırkat Göleti’nde yapılan kano yarışı ve dalgıç gösterisiyle son buldu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-BATMAN/GERÇÜŞ


31.3° / 19.3°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19