Geniş kapsamlı valiler Kararnamesi Yolda

İçişleri Bakanı Efkan Ala, İçişleri Bakanlığı görevine atanmasından sonra bir dizi değişiklik için yeni kararname hazırlığı içerisinde olduğu ve Değiştirilecek valiler arasında, Cemaate yakınlığı olan bazı Valilerin Görevden alınarak, yerine yeni atama

2.05.2014 13:45:50 0
Geniş kapsamlı valiler Kararnamesi Yolda

İçişleri Bakanı Efkan Ala, İçişleri Bakanlığı görevine atanmasından sonra bir dizi değişiklik için yeni kararname hazırlığı içerisinde olduğu ve Değiştirilecek valiler arasında, Cemaate yakınlığı  olan bazı Valilerin Görevden alınarak, yerine yeni atamaların yapılacağı ifade ediliyor.

 İçişleri Bakanı Efkan Ala paralel yapının tehdit ve şantajlarıyla görevini yapamaz hale gelen  bazı valilerin de içinde olduğu bir dizi değişiklik için yeni kararname hazırlığı içerisinde olduğu ve Ak Parti, il teşkilatları ile koordineli olarak yapılan görüş alışverişlerinde mutat kalınan bazı isimlerin Merkeze alınması için yeni düzenlemenin yolda olduğu öğrenildi. Paralel yapının memurları tarafından tehdit ve şantajlarla görevini yapamaz hale gelen, ya da bizzat paralel yapı mensubu valiler görevden alınacak. İçişleri Bakanlığı bünyesinde valileri tespit çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

 25 Aralık 2013 tarihindeki kabine revizyonunda Ak Parti Mardin Milletvekili Muammer Güler`in görevden alınmasıyla bu göreve atanan  İçişleri Bakanı olan Efkan Ala, ilk olarak  14 kişilik valiler kararnamesini hazırlamıştı. 8 ilin valisini değiştiren, 6 valiyi de merkeze çeken kararnamenin ardından Bakan Efkan Ala`nın yeni bir kararname için kolları sıvadığı konuşuluyor. Yeni Valiler kararnamesinin altında iki neden yattığı ve  bazı valilerin paralel yapının elemanları tarafından şantaj ve tehdit ile görev yapamaz hale getirildiği ifade ediliyor. İkinci olarak da paralel yapıya yakın bazı valilerin hükümetin paralel yapıyla mücadele adımlarını yavaşlatmaya çalıştığı ileri sürülüyor. İçişleri Bakanı Efkan  Ala`nın  Valiler Kararnamesi ile ilgili son günlerde yoğun bir çalışma içinde olduğu ve paralel yapıyla mücadele edebilecek bir liste hazırladığı konuşuluyor.

 Düzenlemenin ardından yeni bir kararname ile önemli değişikliklere imza atılacak. Birçok ildeki valinin bazılarının merkeze alınması, birkaç valinin görev yerinin değiştirilmesi beklenirken, birçok ile de yeni valilerin atanacağı öğrenildi. Valileri ilgilendiren yeni liste üzerinde çalışıldığı fakat kararnamenin yayımlanmasının Haziran Ayı’na kadar tamamlanarak, Haziran ayı ortalarına doğru yayınlanması bekleniyor.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

 


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04