GENEL SEKRETER ZİREK`TEN ``ÖZEL GÜVENLİK ALANI``TEPKİSİ

Nusaybin, Kızıltepe ve Mazıdağı ilçelerindeki bazı alanların Mardin Valisi tarafından özel güvenlik alanları ilan edilmesiyle ciddi anlamda sıkıntı yaşadıklarını aktaran Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Zirek, yurttaşlara hizmet götürmed

Mardin 21.08.2015 01:04:35 0
GENEL SEKRETER ZİREK`TEN ``ÖZEL GÜVENLİK  ALANI``TEPKİSİ

Nusaybin, Kızıltepe ve Mazıdağı ilçelerindeki bazı alanların Mardin Valisi tarafından özel güvenlik alanları ilan edilmesiyle ciddi anlamda sıkıntı yaşadıklarını aktaran Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Zirek, yurttaşlara hizmet götürmede zorlandıklarını söyledi.

Yaşanan operasyon ve çatışmalı ortam bölgede devam ederken Mardin Valiliğinden yapılan yazılı açıklama ile birlikte 18 Ağustos’tan itibaren 15 gün süreyle Nusaybin, Kızıltepe ve Mazıdağı ilçelerindeki bazı alanlar Özel Güvenlik Alanı ilan edilerek sivillere kapatılmıştı. Bölgelerin özel güvenlik gerekçesi ile kapatılması sonrasında sivil yurttaşlar alanlara giremezken, belediyelerin de köy ve kırsal alanlara yönelik yapmış olduğu çalışmalar yarıda kaldı.

Konu hakkında değerlendirmede bulunan Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Zirek, çatışmaların ve yapılan yasakların ciddi anlamda belediye çalışmalarını etkilediğini aktardı. Çözüm sürecinde ki çatışmasızlık ortamının hizmet götürmede olumlu etkiler yarattığına dikkat çeken Zirek, “Son bir ay içinde bölgede yaşanan operasyonlar ve çatışmalar çalışmalarımızı ciddi anlamda olumsuz etkilemektedir. Bildiğiniz gibi Büyükşehir belediyeleri sadece kent içinde değil aynı zaman da il sınırları dâhilinde ki tüm alanlarda da çalışma yürütmek zorundadır. Ancak son dönemde güvenlik alanlarının oluşması yaptığımız ya da götürmek istediğimiz hizmetin de önüne geçmektedir. Güvenlik alanı olarak belirtilen bölgelerde birçok grup yolları olduğu gibi köy yolları da geçmektedir. Fakat yasakların konulması nedeniyle hizmet götürmemiz mümkün görünmüyor” dedi.

“Hizmet araçlarımız en yakın karakollar tarafından geri çevriliyor”

Zirek, güvenlik gerekçesiyle belediye çalışmalarının engellenmesinin hem kendilerinde hemde yurttaşlar da ciddi bir mağduriyete neden olduğunu söyledi. Bazı hizmet araçlarının en yakın karakollar tarafından geri çevrildiğine de vurgu yapan Zirek, “Son olarak dün Nusaybin ilçesi Karahisar (Marînê) köyünde inşaatı devam eden Halk evi için giden aracımız en yakın karakol tarafından engellenerek geri çevrilmiştir. Güvenlik alanları içinde kalmış olan çalışmalarımız zaten yarıda kalmıştır. Yaptığımız halk evi ise köyün içinde ve hiçbir şekilde güvenlik alanı içinde yer almamasına rağmen en yakın karakol tarafından aracımız geri çevrilerek hizmetimiz engellenmiştir. Bu durumda yurttaşlarımızda mağdur edilmektedir. Bir kısım yolların yapımı yarıda bırakıldığı gibi götürmek istediğimiz hizmette engelleniyor. Bu şekilde her alanın güvenlik alanı, her çalışmanın da güvenlik nedeni ile engellenmesi belediye çalışmalarımızı felce uğratmakta ve yurttaşları mağdur etmektedir” şeklinde konuştu. 

Zirek, konu hakkında yetkililere ulaşmak istediğini ancak bir türlü telefonlara cevap alamadığını de belirterek yaşanan çatışmaların son bulması ve yasakların ortadan kaldırılması temennisinde bulundu. 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


25.2° / 13.9°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88