GENÇLİK VE SPOR BAKANI AKİF ÇAĞATAY KILIÇ MARDİN`DE

Başbakan Ahmet Davutoğlu?nun dün Mardin?de 10 maddelik Terörle Mücadele Eylem Planını açıklamasının ardından,Bu hafta sonu Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç Mardin`e Geldi.

Mardin 13.02.2016 13:13:26 0
GENÇLİK VE SPOR BAKANI AKİF ÇAĞATAY KILIÇ MARDİN`DE

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun dün Mardin’de 10 maddelik Terörle Mücadele Eylem Planını açıklamasının ardından,Bu hafta sonu  Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç Mardin'e Geldi.

Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç Ak Parti Mardin Milletvekilleri Orhan Miroğlu ve Ceyda Bölünmez Çankırı Ak Parti  İl Teşkilatı,Artuklu ilçe Teşkilatı tarafından karşılandı,

Mardin Havalimanından,Ak Parti Mardin İl Başkanlığına geçen Bakan Çağatay Kılıç,Burada Partililerle bir süre sohbet etti,Daha Sonra Mardin Milletvekilleri ile birlikte Mardin 1.Cadde Esnafını ziyaret ederek Esnafla görüşen Bakan Kılıç vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Gençlik merkezlerinin içerisindeki çalışmaların önemine dikkat çeken Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, “Mardin ili özellikle nüfus yapısıyla genç ve dinamik bir nüfusa sahip. Bu nüfusa olan hizmetimiz de, çalışmamız da en üst seviyede devam edecek. Gençlik merkezlerinde   aynı zamanda içerisinde gençlerimize sunulacak olan hizmetlerle ve onlara verilecek olan imkanlarla, onları geleceğe hazırlayabilmek için imkan sağlamaya çalışıyoruz, bu anlamdaki çalışmalara durmadan devam ediyoruz” dedi.

“Suriyeli gençlerin ülkemizi uluslar arası turnuvalarda temsil istekleri var”

Suriye’den kaçarak Türkiye’ye sığınan mülteciler arasında yer alan sporcuların ülkemizi uluslar arası organizasyonlarda temsil etme istekleri olduğunu ifade eden Bakan Çağatay Kılıç,  “Ülkemizde şu anda barınan ve ülkelerinde rejimin zulmünden kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli kardeşlerimizle ilgili olarak, Bakanlık olarak bir yıl aşkın süredir yaptığımız projeler var. Örneğin kamplarda sportif turnuvalar düzenleniyor. Suriye’de daha önce spor yapmış olan ve belli seviyeye gelmiş olan gençlerin ülkemizi uluslar arası turnuvalarda temsil istekleri var. Onlar, ülkemiz kendilerine kucak açtığı için bunu bir vefa borcu anlamında yapmak istiyorlar. Buz bunu borç olarak görmüyoruz. Bu bizim görevimiz. Sayın cumhurbaşkanımızın da dile getirmiş olduğu gibi bunu insani bir vazife olarak, zalimin elinden kaçanlara kucak açmak olarak görüyoruz. Başbakanımızın da bu noktada talimatları açıktır. Ülkemizi temsil etmek isteyen kardeşlerimize de yardımcı oluyoruz. Farklı kamp ve bölgelerde bununla ilgili çalışmalar yapılıyor” dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


24.5° / 13.9°
  • BIST 100

    10158,6%-0,15
  • DOLAR

    32,13% -0,08
  • EURO

    35,00% -0,05
  • GRAM ALTIN

    2469,79% 0,10
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00