GENÇLİK VE RUH SAĞLIĞI EŞ ZAMANLI FARKINDALIK ÇALIŞMASI

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetleri sürdüren İpekyol Gençlik Merkezi gençlere yönelik olarak Gençlik ve Ruh Sağlığı Eş Zamanlı Farkındalık Çalışması düzenledi.

Güneydoğu Bölge Haberleri 27.05.2019 14:46:19 0
  GENÇLİK VE RUH SAĞLIĞI EŞ ZAMANLI FARKINDALIK ÇALIŞMASI

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetleri sürdüren İpekyol Gençlik Merkezi gençlere yönelik olarak Gençlik ve Ruh Sağlığı Eş Zamanlı Farkındalık Çalışması düzenledi. Çalışmaya İpekyol Gençlik Merkezi personelleri, eğitmenleri ve kursiyerleri katıldı.

 

Çalışma ile ilgili açıklamalarda bulunan İpekyol Gençlik Merkezi Müdürü Müslüm Aktabur; Gençlik ve Spor Bakanlığı İle Sağlık Bakanlığı arasında yapılan mutabakat kapsamında Gençlik ve Ruh Sağlığı Eş Zamanlı Farkındalık Çalışması ile Gençlerin ruh sağlığının korunması ve güçlendirilmesi ile farkındalık yaratmak üzere Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı tüm gençlik merkezlerinde yapılması planlanmıştır. Bizde İpekyol Gençlik Merkezi olarak Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı ile irtibata geçerek Gençlik Merkezimizde bu eğitimin verilmesi için çalışmalarımızı başlattık.  19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 100.yılı vesilesiyle gençlik haftası içerisinde 81 ilde eş zamanlı farkındalık çalışmaları yapılmıştır. Bu kapsamda Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından İpekyol gençlik merkezi kursiyerlerine psikolojik dayanıklılık semineri verilmiş olup, bu konuda farkındalık sağlanması amaçlanmıştır

 

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Ruh Sağlığı biriminde görev yapan Şube Müdürü Doktor Öznur BULUT GAZANFER,  ve Psikolog Saim Serhat ARSLAN tarafından verilen psikolojik dayanıklılık eğitim verimli oldu. Emeği geçen Sağlık Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ederim dedi.

 

İpekyol Gençlik Merkezi Müdürü Müslüm AKTABUR; Güçlü yarınlar için, Güçlü bir Türkiye için sağlıklı ve bilinçli bir gençlik yetiştirmek en büyük idealimiz. Bu noktada gençlerimize Gençlik Merkezimize normal hayatlarında her zaman önemli gördüğümüz konularda bilgilendirmeye devam ediyoruz. Bir ülke eğitimle ancak başarıya ulaşabilir. Bu noktada eğitimlerimiz, etkinliklerimiz, çalışmalarımız ve seminerlerimiz devam edecektir. Tüm gençlerimizi bu imkânlardan istifade etmeye davet ediyorum dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ŞANLIURFA


24.9° / 14.9°
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,39% -0,08
  • EURO

    34,62% -0,47
  • GRAM ALTIN

    2392,94% -1,71
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62