GENÇ MUHTAR KÖYLÜLERİN DAVASINI ANLATMAK İÇİN ANKARA`DA ÇALMADIK KAPI BIRAKMADI

Mardin´in Artuklu İlçesi Akbağ köyü/Mahallesinde başlatılan kadastro çalışmaları sonrasında, köylüler aleyhinde Mardin Milli Emlak Müdürlüğünün askı süresinde itiraz etmeden ve araştırmadan arazilerin hazine malı olduğuna dair dava açtığını iddia eden A

22.08.2017 19:13:42 0
GENÇ MUHTAR KÖYLÜLERİN DAVASINI ANLATMAK  İÇİN ANKARA`DA ÇALMADIK KAPI BIRAKMADI

Mardin´in Artuklu İlçesi Akbağ köyü/Mahallesinde başlatılan kadastro çalışmaları sonrasında, köylüler aleyhinde  Mardin Milli Emlak Müdürlüğünün askı süresinde itiraz etmeden ve araştırmadan  arazilerin hazine malı olduğuna dair dava açtığını iddia eden Artuklu ilçesi Mahalle Muhtarı Musa Alan Ankara'da çalmadık kapı bırakmadı.

 

 

Artuklu ilçesinin Akbağ Mahallesi Muhtarı Musa  Alan,köylülerin geçim sıkıntısı ile boğuşurken Mardin Milli Emlak Müdürlüğü tarafından askı süresinde itiraz etmeden ve tam olarak  araştırmadan  arazilerin hazine malı olduğuna dair dava açtığını iddia ederek,Mardin Milli Emlak Müdürlüğü tarafından aleyhlerine dava açılan köylülerin maddi sıkıntı nedeniyle Avukat tutamadıklarını ,geçim zorluğu içerisindeki köylülerin   çok zor günler geçirdiklerini ve  Köylülerin perişan edildiğini belirterek,soruna çözüm bıulmak için defalarca Ankara'ya gelerek,Başta Ak Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı,Maliye Bakanı Naci Akbağ ile görüşerek sorunu ilettiğini ancak bugüne kadar,Ak Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı'nın dışında kimselerden samimi bir ilgi görmediğini anlattı.

 

 

Artuklu ilçesine bağlı Akbağ Mahalle Muhtarı Musa Alan, Orman ve kadastro mühendis ve elemanlarının ortak çalışmalarının  dört ay bir sürede tamamlandığını ve yürütülen bu çalışma  sonunda, ormanlık alanları ve hazineye ait yerleri tespit ettikten sonra, geri kalan arazilerin uzun süre kullanıldığı kişilere tapu edilmesini yönünde görüş belirttiklerini iddia etti

 

Mardin Milli Emlak Müdürlüğü tarafından köylüler aleyhine açılan dava ile  Köylülerin mağdur olduğuna dikkat çeken Muhtar Musa Alan “ Orman  ve kadastro mühendisleri uzun bir süre birlikte çalıştı. Orman mühendisleri ormanlık alanları belirledi. Kadastro elemanları da bilirkişi heyetinin görüşlerini dikkate alarak tapulu olmayan arazileri Zilliyetinde bulunduranların adına tapu edilmesi kararlaştırıldı. Çalışmalara eleman vermeyen Milli Emlak, tapuların askı süresinde  itiraz etmeden, tapuların iptali için dava açtı. Sadece Akbağ köyünde  800 vatandaş mağdur. Yeşilli ilçesinde ve Kabala Mahallesinde de aynı sıkıntılar var. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Köylüler avukat tutma gücüne sahip değildir. Yıllardır köylülerin zilliyetinde bulunan araziler haksız yere hazineye devredilmek isteniyor” Açıklamasında bulundu.

 

Ankara'da Artuklu Haber Genel yayın yönetmeni Abdullah Ortaç ile bir araya gelerek köylülerin sorunu hakkında bilgi veren Muhtar Musa Alan,Dava sonuçlanıncaya kadar mücadelelerine devam edeceklerini belirterek,Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşerek sorunlarını anlatacaklarını ve Mağduriyetlerine bir an önce son verilmesi için her zeminde çabalarının süreceğini ifade etti.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19