GENÇ GİRİŞİMCİLERİN ENGELLENMEMESİ İSTENDİ

Almanya?da gerçekleştirilen G20 YEA Genç Girişimciler İttifakı zirvesi liderlere dönük bir raporla tamamlandı.

Gündem 26.06.2017 11:38:42 0
GENÇ GİRİŞİMCİLERİN ENGELLENMEMESİ İSTENDİ

Almanya’da gerçekleştirilen G20 YEA Genç Girişimciler İttifakı zirvesi liderlere dönük bir raporla tamamlandı. İlk kez 2015 yılında Türkiye’de TÜGİAD önderliğinde gerçekleştirilen G20 YEA zirvesinde başlayan G20 YEA ve B20 ortak çalışmalarının devamında bu sene Almanya’da da G20 YEA ve B20 ortak çalışmalar yaparak bu talepleri onayladı. Genç girişimciler G20 liderlerinden girişimciliğin engellenmemesini, desteklenmesini; başta büyük veri ve dijitalleşme olmak üzere küresel ölçekte adımlar atılmasını istedi.

Türkiye Genç İşadamları Derneği’nin (TÜGİAD) Türkiye’yi temsil ettiği G20 YEA Genç Girişimciler İttifakı’nın bu yılki zirvesi Berlin-Almanya’da gerçekleştirildi. İlk kez Türkiye’de TÜGİAD tarafından düzenlenen 2015 zirvesinde başlayan G20 YEA ve B20 ortak çalışma grupları ve bildirge, bu sene Almanya’da da hayata geçirildi. Böylelikle G20 YEA, genç girişimcilerin taleplerini B20 desteğiyle liderlere daha güçlü bir şekilde duyurdu.

G20 YEA zirvesi sonuç bildirgesinde küçük ve orta ölçekli girişimcilerin G20 ülkelerindeki en önemli istihdam-iş yaratan kesim olduğu vurgulandı. Küresel ekonomideki sosyal risklere karşı önemli bir rol oynayan G20 ülkelerindeki genç girişimcilerin, büyümenin ve inovasyonun dinamik temsilcileri olduğunu belirten G20 YEA, sınırları aşan işbirliğinin uluslararası pazarlara ulaştığını ve sosyal ve ekonomik gelişmeyi desteklediğini açıkladı.

G20 YEA’nın bu vizyonundan hareketle küresel ölçekli oynamaya alışmamız gerektiğini belirten G20 YEA eski Dönem Başkanı ve TÜGİAD Başkan Ali Yücelen: “Küresel ekonomiden aldığımız payı arttırmak istiyorsak daha aktif olmak ve uluslararası markalar yaratmak zorundayız. TÜGİAD olarak, bir yandan G20 YEA bünyesinde girişimcilik ekosisteminin gelişimine politika geliştirmede katkı yaparken, diğer yandan da somut projelerimiz ve yatırımlarımızla sistemde yer alarak girişimlere ve markalara destek veriyoruz” dedi. Heyet Başkanı Anıl Şohoğlu da, zirvede G20 girişimcileri tarafından talep edilen desteklerin verilmesinin Türkiye’yi de cazip ülke haline getireceğini ve bugün dünya çapında başarılı olan sistemlerin Türkiye’de de kurulabileceğini belirtti.

G20 YEA temsilcileri tarafından imzalanan ve G20 liderlerinden taleplerin yer aldığı sonuç bildirgesinde, teknolojik gelişime uyum için insan sermayesi gelişimini öncelik alan mekanizmalar yaratılması, KOBİ’lerin sınır ötesi ticarete katılımının kolaylaştırılması ve ICT yatırımlarıyla zeki altyapının kurulması istendi.

G20 liderlerinden küresel gerçeklere uygun zeki vergilendirme şemaları hazırlamalarını da isteyen Genç Girişimciler İttifakı, genç girişimcilerin serbest dolaşımını sağlamak üzere özellikle G20 ülkelerinden vize kolaylığı sağlamalarını istedi. G20 YEA’nin liderlerden en önemli isteği ise daha kaliteli bir eğitim oldu.  G20 liderlerinden yeni teknoloji ve iş yaşamı gerçekliklerine uygun, dijital olarak yeterli STEM eğitimi ve girişimci becerileri edinecekleri eğitim programları istendi.

TÜGİAD heyeti, Almanya’daki G20 YEA sırasında Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası ile görüştü ve iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için görüş alışverişinde bulunuldu. Türkiye Cumhuriyeti’nin Berlin Büyükelçiliğini ziyaret eden TÜGİAD heyeti elçi müsteşarı Ufuk Gezer ile görüştü. TÜGİAD üyeleri zirve kapsamında Sanal Gerçeklik, Nesnelerin İnterneti, Dijital Platformlar, Yapay Zeka, Sürdürülebilir Kalkınma için Dijitalleşme başlıklı oturumlara katıldı.

TÜGİAD hakkında

1986 Yılında kurulan Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD), Türkiye’de genç işadamlarının en geniş profilde bir araya geldiği ilk ulusal ve tek uluslararası yetkinliğe sahip dernektir.

Türkiye çapında 115’i kadın olmak üzere 870 üyesi olan TÜGİAD; inşaat, tekstil, dış ticaret, otomotiv ve yedek parça, turizm, yiyecek, mekanik ve diğer metal ürünlerin imalatı gibi 60’dan fazla sektörü ve dünya çapında 100 ülkeye ihracat yapan ihracatçıları kapsamaktadır. Yaş ortalaması 35 olan genç, girişimci ve dinamik TÜGİAD üyeleri, yıllık ortalama 18 milyar dolar ihracat ve 23 milyar dolar ithalat gerçekleştirmektedirler. TÜGİAD üyelerinin en çok dış ticaret yaptığı ülkeler ise; Almanya, İtalya, İngiltere, ABD, Fransa, Rusya, İspanya başta olmak üzere Avrupa ülkeleri, komşu ülkeler, Türk Cumhuriyetler, Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkeleridir.

G20 Genç Girişimciler İttifakı’nda (G20 GGİ) Türkiye’yi temsil eden TÜGİAD, aynı zamanda ittifakın Dönem Başkanlığını yürütmektedir. Ayrıca, Avrupa’da 11 ülkeden 300 binden fazla girişimciyi temsil eden JEUNE’ün Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren TÜGİAD, 45 bin üyesi bulunan Avrupa Genç Girişimciler Konfederasyonu (YES) Başkan Yardımcısıdır.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19