Gaziantep ilinin öne satılık konut fiyatlarında öne çıkan bölgeleri

Güneydoğu Anadolu Bölgesi denince akla gelen ilkbüyükşehirlerden olan Gaziantep’te konut fiyatlarında değeri en fazla artanbölgeler neresi? Konut alıcısı hangi bölgelere talep gösteriyor?

Güneydoğu Bölge Haberleri 22.11.2020 11:39:00 0
Gaziantep ilinin öne satılık konut fiyatlarında öne çıkan bölgeleri

Güneydoğu Anadolu Bölgesi denince akla gelen ilkbüyükşehirlerden olan Gaziantep’te konut fiyatlarında değeri en fazla artanbölgeler neresi? Konut alıcısı hangi bölgelere talep gösteriyor? Tüm busoruların cevaplarını Turk Emlak Haber Ajansı Gaziantep Merkez TemsilcisiM.Halil Güleç şöyle cevapladı;

“Gaziantep'te Satılık Daire Fiyatları”

Gaziantep ilimizde 19 Kasım 2020 itibarıyla son bir yıliçerisinde satılık dairelerin fiyatları yüzde 39,15 artmıştır. İlimizde yaşayanyabancıların da bu artışa katkısı büyük olmuştur. Bakıldığı zaman ortalamaamortisman süresi 17 yıl kadar. Satılık dairelerin ortalama metrekarefiyatlarını vermek gerekirse, 2 bin 200 TL civarında. Tabi şunu unutmamakgerekir ki yeni konutların özellikleri, konumu, sosyal imkanları, site içindeolup olmadığı gibi etkenler metrekare fiyatlarını artıran önemli konular.

“Gaziantep’te en fazla tercih edilen bölgeler “

İlimizde son bir yıl içinde konut alıcısının talepgösterdiği bölgelere bakacak olursak sırasıyla, Nizip, Şahinbey, Şehitkamil, Oğuzeli,Nurdağı olarak ön plana çıkıyor. Amortisman süreleri dikkate alındığında Gaziantepilinde en hızlı geri dönüşe sahip ilçeler sırasıyla Nurdağı, Araban, Şahinbey,Şehitkamil, Nizip olduğunu söyleyebiliriz.”dedi

Gaziantep’te kiralık konutlarda son durum konusunda bilgilerveren Güleç, şunları söyledi;

“Gaziantep'te Kiralık Daire Fiyatları”

Şehrimizde kiralık daire fiyatlarına değinecek olursak sonbir yılda ortalama yüzde 23 oranında bir artış yaşandığını söyleyebiliriz. 130metrekarelik daireyi baz alırsak ortalaması 1.500 TL seviyelerinde. Buradakidairelerin ortalama kira metre fiyatı 11 TL ile 20 TL arasında.

Son zamanlarda ilimizde gerçekleşen fuar ve etkinliklerbölgemize ilgiyi artırmış durumda. Üstelik Gaziantep ilimizin dünyaca ünlüturistik bölgeleri var. Örnek vermem gerekirse her yıl binlerce ziyaretçi çekenyerler şöyle;

“ZeugmaMozaik Müzesi”

Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi, sanat tarihçisi vearkeologların aynı zamanda tarih ve kültür meraklılarının göz bebeği Türkiye’yiziyaret etmek için tek başına sebep oluşturabilecek bir zenginliğe sahip. Gerekbina büyüklüğü gerekse sergilenen mozaiklerin kapladığı alan bakımındandünyanın en büyük mozaik müzelerinden birisidir.

“Şahinbey Millî Mücadele Müzesi”

Şahinbey Sınırları içerisinde bulunan Gaziantep SavaşMüzesi, yapılan restorasyon sonrasında, “Şahinbey Millî Mücadele Müzesi” olarakyeniden projelendirilmiştir. Gaziantep’in direniş destanı tüm yönleriyle,etkili sunum alanları ve bu mücadelenin ruhunu taşıyan destansı bir anlatımlaziyaretçilerle buluşturulmuştur. Gaziantep’in direniş destanının tüm yönleriyleanlatıldığı müze ziyaretçilerini beklemektedir...

“Rumkale”

Rumkale, Fırat Nehri ile Merzimen Çayı’nınbirleştiği, yüksek kayalarla örtülü bir tepe üzerinde. Rumkalebir yarımada üzerinde bulunduğu ve yarımadanın da hendek ilebağlantısı kesildiği için, ulaşım Gaziantep’in Yavuzeli ilçesine 25km uzaklıktaki kasaba köyünden veya Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesindentekneler ile yapılıyor. Hz. İsa’nın havarilerindenYohannes’in Rumkale’ye gelip yerleşmesi ve burada Hıristiyanlıkdinini yayması nedeniyle Hıristiyanlık tarihinde önemli bir roloynamaktadır.

“Gaziantep Kalesi”

Türkiye’de ayakta kalabilen kalelerin engüzel örneklerinden birisi olan Gaziantep Kalesi gerek ihtişamı ve heybetiyle gereksebir sır gibi gizlediği tarihiyle şehrin tam merkezindedir. Yaklaşık 25-30metre yükseklikte bulunan bir tepe üzerinde olan kale, Gaziantep'innadide yapıları arasındadır. Diğer görülmesi gereken yerleri ise şöylesıralayabiliriz. Bakırcılar Çarşısı, Yaşayan Müze Tarihi Gümrük Hanı, HamamMüzesi, İslam Bilim Tarihi Müzesi, Karkamış Antik Kenti, Emine Göğüş MutfakMüzesi, Yesemek Açık Hava Müzesi.” Diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-GAZİANTEP


16.3° / 7.1°
  • BIST 100

    8988,1%2,06
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,04% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2296,12% 0,83
  • Ç. ALTIN

    3841,94% -0,33