GAZETECİLİKLE GEÇEN BİR ÖMÜR;İSMAİL DİNÇEL

Ülke gündemini değiştirecek pek çok haberde imzası olan Mardinli Gazeteci İsmail Dinçel, habercilikle geçen bir ömrü ile , yurt Genelinde yaşayan Mardinlilerin unutamayacağı Renkli bir kişiliğe sahip...

5.12.2016 09:24:55 0
GAZETECİLİKLE GEÇEN BİR ÖMÜR;İSMAİL DİNÇEL

Ülke gündemini değiştirecek pek çok haberde imzası olan  Mardinli Gazeteci İsmail Dinçel, habercilikle geçen bir ömrü ile , yurt Genelinde yaşayan Mardinlilerin unutamayacağı Renkli bir kişiliğe sahip...

 

Mardinlilerin acı,tatlı günlerinde yanlarında olarak haberleştiren,İsmail Dinçel yaklaşık 30 yıldır sürdürdüğü mesleğinde çok ilginç anılar ve heyecanlar yaşadı.

 

Gazetecilik yaşamı boyunca çeşitli ödüller alan İsmail Dinçel,yazdığı Kitaplarla,hazırladığı haberlerle,Mardin'in tanıtımına  önemli katkı sağladı.

 

Hayatı boyunca başta hastalıklar olmak üzere birçok zorlukla mücadele eden  İsmail Dinçel, Geçen Hafta 62.Yaşını  geride bıraktı.

 

Artuklu Haber'in kuruluş çalışmalarında yer alarak,Sorumlu Haber Müdürlüğünü de üstlenen Haberci İsmail Dinçel,Artuklu Haber'in yurt Genelinde yaşayan Mardinlilerin vageçemedeiği haber sitelerinden biri olması  yönünde de önemli katkı sağladı.

 

Önümüzdeki günlerde Mardin'in Kemen Virtiözü İsmal  İçen'e (İsmail Tayre)DVD çalışmasını bitirmek üzere olan İsmail Dinçel,DVD  tamamlandığında Mardinliler tarafından büyük ilgi göreceğini iddia ediyor.

 

İSMAİL DİNÇEL KİMDİR?

 

 1954 Mardin'de doğan Dinçel, ilk ve orta öğrenimini Mardin'de yaptı. Liseyi Ankara'da ve İstanbul'da Polis Okulu'nda okudu.

İsmail Dinçel evli ve üç çocuk babasıdır.

Dinçel; Ankara Gündem Gazetesi, Özğün Gazetesi, Dış Haberler Müdürü Ankara Vuslat Dergisi, Parlemanto Dergisi, Eyvan Dergisi, Mardin Dergisi, Katılım Dergisi, Mardin Gap Gazetesi, Güney Hakimiyet Gazetesi, İlkhaber Gazetesi, Mardin Haber, Marmaranın Sesi Gazetesi, Kızıltepe Ekspress Gazetesi ve 47 TV Ankara Temsilciliğini yaptı.. Ankara Arsel Ajansı'nın ve Ankara Mar-ev'in basın danışmanlığını  yapan İsmail Dinçel,3 kitap yazdı. Bugüne kadar  3 ödül alan Dinçel'in  Mardin fotoğrafları ve Mardin belgeselleri vardır.

 

İsmail Dinçel  halen Artuklu Haber Sorumlu Haber Müdürlüğü görevini yürütmektedir.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

ABDULLAH ORTAÇ/ÖZEL HABER


26.8° / 15.2°
  • BIST 100

    10247,8%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,06
  • EURO

    34,72% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2400,38% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00