GAZETECİLER BU KEZ BİRBİRLERİNİ AVLADI!

Sağlık Muhabirleri Derneği'nin (SMD) her yıl geleneksel olarak düzenlediği Sağlık Habercileri Pikniği'nin 3'cüsü renkli görüntülere sahne oldu. Piknik sonrası yapılan painball turnuvasında sağlık habercileri atış ve savaş sanatları alanındaki hünerlerini

26.06.2014 08:00:14 0
GAZETECİLER BU KEZ BİRBİRLERİNİ AVLADI!

Sağlık Muhabirleri Derneği’nin (SMD) her yıl geleneksel olarak düzenlediği Sağlık Habercileri Pikniği’nin 3’cüsü renkli görüntülere sahne oldu. Piknik sonrası yapılan painball turnuvasında sağlık habercileri atış ve savaş sanatları alanındaki hünerlerini sergilediler.

SMD’nin 3. Sağlık Habercileri Pikniği ve Paintball Turnuvası Çankaya Mühye Köyünde yapıldı. Etkinliğe gazete, televizyon, dergi ve internet sitelerinde sağlık muhabiri olarak görev yapan haberciler ve ailelerinin yanısıra sağlık sektöründen temsilciler de katıldı.

​​Sağlık muhabirleri ve SMD’nin onur konukları, birlikte piknik yaparak keyifli bir hafta sonu geçirdi.

‘’TÜRKİYE’NİN UZMAN SAĞLIK MUHABİRLERİNE ÇOK İHTİYACI VAR’’
Etkinlikte konuşan SMD Genel Başkanı Yusuf Ziya Erarslan, Türkiye’de medya gündeminin SS (Siyaset ve Spor) ekseninde yürüdüğünü, sağlık haberlerinin basında olması gerektiğinden çok az yer bulmasından yakındı.

Erarslan, şunları söyledi: ‘’Ülkemizde binlerce insan önlenebilir hastalıklardan yaşamını kaybediyor. Halkımızın sağlık konusunda bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi noktasında sağlık haberciliğinin önemi yadsınamaz bir gerçektir. Hemen herkes ‘herşeyin başı sağlık’ der. Doğru. Sağlık her şeyden önce gelir. Peki sağlık haberleri neden medyada yeterince yer bulmuyor? Yazdığımız sağlık haberlerinin çoğu yayınlanmıyor, yayınlananlar ise iç sayfalarda dikkat çekmeyecek kadar küçük kullanılıyor.

Türkiye dışında gündemi sadece siyaset ve spor olan başka bir ülke yok! Gelişmiş ülkelerin gazetelerini okuduğunuzda manşetlerin genellikle sağlık, eğitim ve ekonomi üzerine olduğunu görürsünüz. Ülkemizde maalesef medyada SS (siyaset ve spor) haberleri hakim. Biz sağlık haberlerinin de ülke gündeminde sürekli yer alması, tartışılması gerektiğini savunuyoruz. Medyayı yöneten meslektaşlarımızın sağlık muhabirliği ve sağlık haberciliğinin ehemmiyeti konusunda daha duyarlı olmasını umut ediyoruz. Ülkemizin ve halkımızın çok daha fazla nitelikli sağlık haberlerine ihtiyacı var. Türkiye’nin alanında uzmanlaşmış çok daha fazla sağlık muhabirlerine ihtiyacı var. Biz SMD olarak bunun mücadelesini veriyoruz.’’

SMD 3. Sağlık Habercileri Pikniği sonunda haberciler paintball turnuvasında kıyasıya mücadele etti. İki takım halinde yapılan maçta sağlık habercileri atış ve savaş sanatları alanındaki hünerlerini sergilediler.

 

 

‘’HABERİN OLDUĞU HER YERDE’’

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

 


25° / 13.5°
  • BIST 100

    10160,42%-0,13
  • DOLAR

    32,24% -0,06
  • EURO

    35,03% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2460,54% 0,60
  • Ç. ALTIN

    3945,17% 0,82