FUTBOL`DA DEV KAPIŞMA BUGÜN!

Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu`nun ilk ezeli derbisi için nefesler tutuldu.Galatasaray ve Fenerbahçe Bugün saat 19.00`da Türk Telekom Arena`da oynanacak olan karşılaşma için sahaya çıkacak.

Spor 18.10.2014 14:21:36 0
FUTBOL`DA DEV KAPIŞMA BUGÜN!

Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu`nun ilk ezeli derbisi için nefesler tutuldu.Galatasaray ve Fenerbahçe Bu akşam saat.19.00`da  Türk Telekom Arena`da oynanacak olan karşılaşma için sahaya çıkacak.

Bugün Saat 19.00`da Türk Telkom Arena`da başlayacak dev maçı FIFA kokartlı Hakem   Cüneyt Çakır yönetecek.Karşılaşma LİG TV`den canlı olarak yayınlanacak.

Tarihte Galatasaray – Fenerbahçe rekabeti şimdiki Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı`nın bulunduğu ‘Papazın Çayırı’ olarak adlandırılan yerde 17 Ocak 1909 tarihinde yapılan ve Galatasaray`ın 2-0 kazandığı özel maçla başladı. İki takım 105 yıllık rekabette 378 kez rakip oldular. Bu maçların 143’ünü Fenerbahçe, 121’ini Galatasaray kazanırken 114 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.Geride kalan 375 maçta en çok görülen sonuç 1-0 oldu. Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki maçlarda tam 71 kez 1-0`lık sonuç ortaya çıktı, 47 kez 2-1`lik skor alındı.

Rekabetin en gollü maçlarında sporseverler toplam 8`er gol gördü. 5 Haziran 1983 tarihinde Ali Sami Yen Stadı`nda yapılan lig maçında, ezeli rakipler 4-4 berabere kaldı. İki takım arasında 2000-2001 sezonunda, 7 Şubat 2001`deki Türkiye Kupası yarı final karşılaşması da 4-4 berabere sonuçlandı.

İki takım arasında geride kalan 375 maçta en farklı skorlu galibiyeti, 7-0`lık sonuçla Galatasaray aldı. 12 Şubat 1911`de İstanbul Ligi`nde yapılan maçı, Sarı-kırmızılı takım 7-0 kazanmıştı.

İki takım arasındaki rekabette en çok oynama rekoru Turgay Şeren`e ait. A Milli Takım ve Galatasaray`ın unutulmaz kalecilerinden Şeren, Galatasaray kalesini 55 kez Fenerbahçe`ye karşı korudu. Turgay Şeren`in 53 maçla Galatasaray`ın bir başka unutulmaz kaptanı Cüneyt Tanman izledi.

Galatasaray - Fenerbahçe rekabetinde en çok gol bulan oyuncu ise 28 gol ile Fenerbahçeli Zeki Rıza Sporel oldu. Galatasaray`da ise Metin Oktay`ın 19, Hakan Şükür`ün 17, Tanju Çolak`ın 14 golü bulunuyor. Fenerbahçe`de Zeki Rıza Sporel`i 24 gol ile Alaaddin Baydar ve 20 golle Lefter Küçükandonyadis izledi.

İki takım arasındaki derbi maçlarda Türk Telekom Arena’da oynanan maçlarda Galatasaray’ın üstünlüğü göze çarpıyor. Galatasaray’ın sahasında oynanan 10 maçta Galatasaray dört, Fenerbahçe ise üç kez galibiyete ulaşırken, üç karşılaşma beraberlikle sonuçlandı. Galatasaray, bu dört galibiyetin tümünü son yedi maçta alırken, Türk Telekom Arena’da oynanan son dört maçın üçü de Galatasaray kazandı.

F.Bahçe`den G.Saray`ı kızdıracak hamle

Spor Toto Süper Lig`in 6. haftası Galatasaray-Fenerbahnçe derbisine sahne olacak. Bugün oynanacak dev derbi öncesi Fenerbahçe`den Galatasaraylıları kızdıracak bir hamle geldi.

Sarı-lacivertlilerin yeni sezon koleksiyon ürünleri web sitelerine konulurken, üzerinde "6" yazılı tişört dikkat çekti.

Sarı-lacivertli kulüp, derbi öncesi çıkarttığı bu tişört ile Süper Lig`in 2002-2003 sezonunun 6. haftasında Galatasaray ile oynanan ve Fenerbahçe`nin 6-0 üstünlüğü ile biten maça göndermede bulundu.

Fenerbahçe, taraftarlarının söz konusu tişörte büyük bir ilgi gösterdiği belirtiliyor.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Spor Toto Süper Lig`in 6. haftasında bugün oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe derbisine taraftarların rahat bir şekilde girebilmesi için bir dizi önlem alındığını açıkladı.

TFF`nin resmi internet sitesinde yer alan bilgilendirmede, şu ifadeler kullanıldı:

"Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena`da oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe müsabakasını izlemeye gelecek taraftarların stadyuma rahat giriş yapmalarını sağlamak için pek çok önlem alındı. Federasyonumuz, Galatasaray Kulübü yetkilileri ve yüklenici firmaların yoğun çalışması sonucu Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena, derbiye gelecek futbolseverlerin sorunsuz bir müsabaka deneyimi yaşamaları için hazırlandı."

Maç için alınan ek tedbirlerin belirtildiği açıklama, şöyle devam etti:

"Müsabaka için bugün itibariyle stadyum ve çevresinde 24 gişe aktif olarak satış yapıyor ve 10 adet anında kart basım makinesi faaliyete alınmış durumda. Ayrıca futbolseverlerin olası sorunlarını anında çözmek için deneyimli 130 personel, oluşturulan 22 yeni noktada gün boyu görevde olacak. Bu personeller stadyumda görev alacak güvenlik personellerine de destek verecek. Bunun yanı sıra otopark katları ve stadyum iç bölgeleri dahil olmak üzere 32 sabit yardım masası futbolseverlerin stadyuma sorunsuz girmelerini sağlamak için kurulmuş durumda."

Açıklamada, taraftarlara stat kapılarının saat 15.30`da açılacağı hatırlatılırken, Seyrantepe Metrosu`nun kapalı olması nedeniyle stada erken gelinmesi tavsiyesinde bulunuldu.





ARTUKLU HABER AJANSI-SPOR SERVİSİ


20.8° / 11.5°
  • BIST 100

    10055,98%-1,59
  • DOLAR

    32,23% 0,13
  • EURO

    34,78% -0,13
  • GRAM ALTIN

    2419,94% -0,99
  • Ç. ALTIN

    3924,06% -0,49