Filistin Ahli Al-Quds Spor Kulübü İle Dostluk Maçı

Kürşat Çavuşoğlu, Cüneyt Köksal ve Kemal Ün?den oluşan Antalya Erkek Masa Tenisi Karma Takımı , Omar Shwiki, Mustafa Tirhi ve Mohammed Yaish?den oluşan Filistin temsilcisi Ahli Al-Quds Spor Kulübü ile birebir maçlar yaptı.

20.10.2015 12:35:41 0
Filistin Ahli Al-Quds Spor Kulübü İle Dostluk Maçı

Spor turizmi Antalya'da 1999 yılında başladı. Turizm ve spor örgütlerinin verilerine göre, dünya turizm gelirlerinin yüzde 32'sinin spor turizminden elde ediliyor. 10 ile 14 gün arasında kamp yapan bir takımın harcaması 40 ile 100 bin dolar arasında değişiyor. Bu da ciddi bir ekonomik katkıdır. Almanya, Avusturya, Rusya, İsviçreHollandaUkraynaBulgaristanÇinGüney Kore,Azerbaycan ve Balkan ülkelerinin takımları geliyor. Yerli ve yabancı 1200 spor takımı Antalya'da kamp yapıyor. Bu takımların 600'ünü Belek Beldesi, diğerlerini ise Kundu, Kemer, Tekirova, Göynük, Alanya, Manavgat, Side gibi turizm merkezleri konuk ediyor.

16 kişilik kafile ile Filistin Erkek Birinci Masa Tenisi ve Basketbol Ligi takımlarından Ahli Al-Quds Spor Kulübü kamp yeri tercihi, bu yıl Antalya oldu. Başkent Kudüs ekibinin 1 haftalık kamp döneminde Antalya Erkek Masa Tenisi Karma Takımı ile Antalya/Belek Kaya Palazzo Golf Resort Otel'de kapalı spor kompleksinde dostluk maçı yaptı.

Kürşat Çavuşoğlu, Cüneyt Köksal ve Kemal Ün’den oluşan Antalya Erkek Masa Tenisi Karma Takımı , Omar Shwiki, Mustafa Tirhi ve Mohammed Yaish’den oluşan Filistin temsilcisi Ahli Al-Quds Spor Kulübü ile birebir maçlar yaptı. Çekişmeli geçen maçlara sahne olan mücadelelerin ilk maçında Cüneyt Köksal, Omar Shwiki’yi  3-1: 1-0. İkinci karşılaşmada Kürşat Çavuşoğlu ile Mustafa Tirhi karşılaştı. Mücadelenin setlerini 3-1 kazanan Kürşat Çavuşoğlu maçı 3-1 tamamladı: 2-0. Üçüncü Karşılaşmada Kemal Ün ile Mohammed Yaish karşılaştı ve Kemal Ün rakibini 3-2 yendi: 3-0. Dördüncü karşılaşmada Kürşat Çavuşoğlu, Omar Shwiki’yi 3-0 mağlup etti: 4-0. Son oyunda temsilcimiz Cüneyt Köksal, Mustafa Tirhi’yi 3-0 mağlup edince takım halindeAntalya Erkek Masa Tenisi Karma Takımı rakibine 5-0 üstünlük sağladı ve maçın galibi oldu.

 

Kürşat Çavuşoğlu: Tesisleşme Konusunda Önemli Eksikler Bulunuyor

“80 değişik ülkeden spor takımı kamp için Antalya’ya geliyor. Spor Kompleksleri ve antrenman sahalarını artırmazsak, bu takımlar başka ülkelere kaymaya başlayacaktır. Saha sayısı artarsa önümüzdeki yıllarda Antalya’yı tercih edecek takım sayısı da artacaktır. Bu konuda devletin yer tahsis etmesi ve bu sektöre katkı sağlaması önem taşıyor. Ayrıca Antalya’nın kent merkezine halka açık yeni spor merkezlerinin açılması gerektiğini, çünkü  merkezde  tesisleşme konusunda önemli eksiklerin bulunduğu.” ifade etti .

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANTALYA


24.5° / 13.9°
  • BIST 100

    10160,42%-0,13
  • DOLAR

    32,24% -0,06
  • EURO

    35,03% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2460,54% 0,60
  • Ç. ALTIN

    3945,17% 0,82