FİLİPİNLİ GENÇ,MARDİN`DE MÜSLÜMAN OLDU

Filipinli inşaat Mühendisi JR. Sevilla, tanıştığı Türk mühendislerden etkilenerek Müslüman olup Ahmed ismini aldı.

Mardin 26.04.2015 22:46:58 0
FİLİPİNLİ GENÇ,MARDİN`DE MÜSLÜMAN OLDU

 Filipinli inşaat Mühendisi JR. Sevilla, tanıştığı Türk mühendislerden etkilenerek Müslüman olup Ahmed ismini aldı.

         Amman’da Türk bir şirketin yapımını üstlendiği havaalanında Müslüman mühendislerle çalışan Ahmed onların yaşam tarzından etkilenerek Müslüman oldu.

         Mardin’de İslam’ı seçen Ahmed hidayeti ile ilgili şunları söyledi ; “2012 yılında yaşanan deprem felaketinde ülkesine sadece Müslümanlarının yardım ettiğini gördük. Her başımıza musibet geldiğinde yanımızda hep Müslümanları gördük. Bu durum bende derin izler bıraktı. Bunun üzerine İslam hakkında bazı araştırmalar yapmaya başladım. Bu arada da Amman’da bir Türk şirketinde yapımına başlanan havaalanında iş buldum. Çalışma ortamı içerisinde Müslüman kardeşlerimin davranış ve tutumlarını görünce Müslümanlığa olan ilgim daha da arttı. Ve Allah bana hidayeti nasip etti.”

         Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun Ahmed’in Müslümanlığı seçmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek İslam’ın evrensel mesajının bütün insanlık ailesine ulaşması ve İslam’ın barış ve merhamet ikliminin bütün dünyayı kuşatması için herkese önemli görevler düştüğünü kaydetti.

         Daha sonra İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Ahmed’e Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı hat sanatıyla yazılmış, içinde bir ayet ve hadisin yazılı tablo, İngilizce mealli Kur’an-ı Kerim ve çeşitli kitaplar hediye etti.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


25° / 13.5°
  • BIST 100

    10160,42%-0,13
  • DOLAR

    32,24% -0,06
  • EURO

    35,03% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2460,54% 0,60
  • Ç. ALTIN

    3945,17% 0,82