FESTİVALDE ASKİ ÇADIRINA YOĞUN İLGİ

ASKİ GENEL MÜDÜRÜ İRFAN KAYA: ANKARALILARA SUYUN BARAJLARDA TOPLANMASINDAN ARITILMASINA, EVLERE TAŞINMASINA KADAR HER AŞAMASINI GÖRSEL OLARAK ANLATMAYA ÇALIŞIYORUZ”DEDİ.

Sağlık 5.07.2013 12:25:08 0
FESTİVALDE ASKİ ÇADIRINA YOĞUN İLGİ

Büyükşehir Belediyesi tarafından 6. kez kapılarını açan  “Büyük Ankara Festivali”nde, Büyükşehir Belediyesi’nin tüm festival_aski_DNR_8285.JPGbirimlerine olan ilgi devam ediyor.  

Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Festival’de birbirinden ünlü sanatçıların verdiği konserler ve farklı etkinliklerle duyulan heyecanın yanı sıra ziyaret edilen stantlar, meraklılar tarafından gezilen hizmet birimleri, ucuz alışveriş keyfi gün boyu Başkentlilere değişik anlar yaşatıyor.

Festival alanında EGO Genel Müdürlükleri ile Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketler ve birimlerin faaliyetlerinin sunulduğu çadırların yanı sıra ASKİ Genel Müdürlüğü’nün standı da en çok ziyaret edilen bölüm olma özelliğini taşıyor.

-SUYUN ÖYKÜSÜ - 

 Festival Alanı’nda farklı sunum ve tasarımlarıyla hizmetlerin anlatıldığı ASKİ Genel Müdürlüğü çadırı, gün boyu dolup taşıyor. Kapısında mavi beyaz renkli sevimli su damlalarından oluşan canlı maskotları, duvarlardan akan suları, tünel girişiyle ziyaretçileri karşılayan ASKİ Çadırı, suyun başlangıçtan tüketildiği ve atık su olarak bertaraf edildiği son noktaya kadarki aşamalarını meraklıları için gözler önüne seriyor.

-SU HANGİ AŞAMALARDAN GEÇİYOR?   

ASKİ çadırını ziyaret edenlerin en çok ilgisini çeken bölüm, içme suyu yolculuğunun hangi aşamaları kat ettikten sonra festival_aski_DNR_8582.JPGmusluktan akmaya başladığını görmeleri oluyor. Suyun evlere gelmesini sağlayan yerin metrelerce altında yer alan içme suyu, atık su ve yağmur suyu borularının yer aldığı alt yapı görüntülerinin kesit halinde ve oldukça gerçekçi bir şekilde sergilenmesi görenleri hayrete düşürüyor.     

-İLGİNÇ TASARIMLAR VE DENEYLER

ASKİ Çadırını farklı ve ilginç kılan özelliklerinden biri de çadır içindeki farklı aktiviteler oluyor. Borulardan gerçekleştirilmiş hareket eden saksafon ve gitar çalan robotlar, damlacık deneyi ile karaoke bölümü büyük küçük herkesin büyük ilgisini çekiyor.   

 ASKİ çadırında dünden bugüne, yarından gelecek nesillere kadar suyun hangi aşamalardan geçtiğini görsel olarak anlatmaya çalıştıklarını ifade eden ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya, “Suyun insan yaşamının en büyük hazinesi olduğunu her damlasının ne kadar kıymetli olduğunu bir kez de bu şekilde vurgulamak istedik” dedi.  

Vatandaşların suyun musluklardan akıncaya kadar ve sonrasında nasıl bertaraf edildiğini çok merak ettiğini belirten Kaya, “Biz de vatandaşlarımızın bu konudaki meraklarını giderirken, bir yandan da suyun daha dikkatli ve tasarruflu kullanılması konusunda da uyarıda bulunmuş oluyoruz” diye konuştu.  

-İKRAM VE HEDİYELER İLGİ GÖRÜYOR

ASKİ, ev sahipliğinin en güzel örneğini vererek ziyaretçilerine kapalı bardakta ASKİ suyu ikram ederken, çocukları da vaz geçilmezleri patlamış mısır ve dondurma ile sevindiriyor. Ayrıca her gün bin adet Türk Bayrağı ile şapka hediye ediyor.

 

ABDULLAH ORTAÇ(AHA)ANKARA


25° / 13.5°
  • BIST 100

    10169,43%-0,04
  • DOLAR

    32,29% 0,11
  • EURO

    35,00% 0,09
  • GRAM ALTIN

    2450,83% 0,20
  • Ç. ALTIN

    3912,88% 0,00