Festival sahnesinde trompet ve piyano dans etti

Muhteşem bir açılış konseriyle seyircisine merhaba diyen 14. Uluslararası Antalya Piyano Festivali ‘nde Gergely Boganyi ve Gabor Boldoczki ikilisi sahne aldı.

Kültür ve Sanat 13.11.2013 10:06:53 0
Festival sahnesinde trompet ve piyano dans etti

Muhteşem bir açılış konseriyle seyircisine merhaba diyen 14. Uluslararası Antalya Piyano Festivali ‘nde Gergely Boganyi ve Gabor Boldoczki ikilisi sahne aldı.


 Jenerasyonunun en parlak isimleri arasında yer alan Macar piyanist Gergely Boganyi ve trompetin dahi ismi Gabor Boldoczki  piyano ve trompetin ahenkli uyumu ile seyircilere unutulmaz bir gece yaşattılar. Antalya Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konser sonrasında Macaristan Fahri Konsolosu Bekir Bülent Özsoy ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Adem Akyürek kuliste sanatçıları tebrik ederek , kendilerine plaket verdi. 
 
“ Festival seyircisi çok özeldi” 
 
Geçtiğimiz yıllarda Fazıl Say’ın trompet konçertosunu seslendiren ve festivalde ikinci kez sahne aldığını belirten Gabor Boldoczki; Antalya’da olmaktan mutluluk duyduğunu ve festival seyircisinin çok özel olduğunu söyledi. Konser gecesinin kendisi için çok eğlenceli geçtiğini dile getiren piyanist Boganyi ise şunları söyledi; “ Bu sabah bir okulda workshopa katıldım. Ve öğrencilerle çalıştım. Çok yeteneklilerdi. Akşamda bu sahnede harika bir gece  yaşadık.  En azından benim açımdan...Çünkü seyircinin ilgisi çok güzeldi. Dinlerken çok dikkatlilerdi. Ve müziği duydukları an nasıl hissediyorlarsa onu bize yansıttılar. Bu bir sanatçı için değerli bir durum. Festivalde olmaktan mutluyum ” 
 
İsolde’den Cücelerin Rondu’na etkileyici yorum
 
Konserin ilk yarısında ikili; W. Brandt’ın trompet ve piyano için olan konser parçasını, hemen ardından da F. Chopin’in “Balad, Sol Minör, Op. 23“ ve “Nokturn, Fa Majör, Op. 15, No. 1 “ ve O. Böhme’nin trompet ve piyano konçertosunu seslendirdiler. Güçlü yorumlarıyla ve eğlenceli sahneleriyle beğeni toplayan ikili; ikinci yarıya ise S.Friedman ‘ın Solo Trompet için “Solus”dan Fanfare’yi çalarak başladılar. Sonrasında R. Wagner – F. Liszt’in “ İsolde’nin Aşkından Ölümü “,G. Enescu’nun   “Legend”;  F. Liszt’in  La Leggierezza ve Cücelerin Rondu ve F. Hidas’ın “Fantezi “ adlı eserini izleyiciler için yorumladılar. 
 
Festival Meral Güneyman ile devam ediyor 
 
Dünyaca ünlü sanatçılar ve grupları Antalya’da buluşturan festivalin bir sonraki konuğu ise Meral Güneyman olacak. Başarılı piyanist 14 Kasım Perşembe günü saat 20.00’de Antalya Kültür Merkezi’nde izleyenlere tango, milonga, vals ve flamenko ile eğlenceli bir gece yaşatacak. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği, sanat yönetmenliğini Fazıl Say’ın yaptığı festival, Volkswagen ana sponsorluğunda  30 Kasım tarihine kadar devam edecek. “Şehirde Müzik Var” sloganı ile festival, 14’üncü yaşında da  sanatseverlere  unutulmaz bir müzik şöleni yaşatacak. 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-ANTALYA

29.8° / 19.1°
  • BIST 100

    10895,25%1,45
  • DOLAR

    32,18% 0,02
  • EURO

    34,94% -0,11
  • GRAM ALTIN

    2506,72% -0,13
  • Ç. ALTIN

    4013,53% 0,01