FESTİVAL GÜNLERİ ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Büyük Ankara Festivali, AKM alanında her gün binlerce Başkentliyi ağırlarken, hem eğlence hem alışveriş hem de müzik dolu günler yaşatmaya devam ediyor.

Sağlık 3.07.2013 06:43:47 0
FESTİVAL GÜNLERİ ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Büyük Ankara Festivali, AKM alanında her gün binlerce Başkentliyi ağırlarken, hem eğlence hem alışveriş hem de müzik dolu günler yaşatmaya devam ediyor.

Her yaştan Başkentliye cevap veren çeşit çeşit etkinliklerin yer aldığı festival alanının en çok ilgi gören stantlarından biri de Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası’nın çadırı oluyor. “Çaylar Bizden” sloganıyla her gün yüzlerce Başkentliyi misafir eden çadırın hemen yanında yer alan “Gezici Ekmek Fırını”nda pişen simit ve poğaçalar, buharı üstünde soğumadan Başkentlilerle buluşuyor. Ayrıca Fabrika’nın el değemeden ürettiği tüm çeşitlerinin de taptaze ve sağlıklı bir şekilde satışa sunulduğu çadırdaki ürünler, Başkentliler tarafından kapış kapış satın alınıyor.

Atatürk Kültür Merkezi (AKM) alanındaki festival coşkusu Başkent’in merkezinden tüm Ankara’ya yayılırken ve her geçen gün ilgi artarken, Başkentlilerin alanda yaşadığı ayrıcılıklar da devam ediyor.

-EKMEKLER KAPIŞ KAPIŞ

Başkent’in dört bir tarafındaki satış büfeleriyle taze ve sağlıklı ekmek çeşitlerinin adresi olan Halk Ekmek Fabrikası, festival alanındaki çadırıyla da her gün yüzlerce Başkentlinin akınına uğruyor. “Alana gelen herkesi misafirimiz kabul ediyor ve çay ikram ediyoruz” diyen Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar, fabrikadan getirilen ekmek çeşitlerinin yanı sıra, çadırın hemen yanında yer alan “Gezici Ekmek Fırını”nda da simit ve poğaça üretildiğini kaydederek, “Buharı üstünde simit ve poğaçalarımızı fırından çıkar çıkmaz Başkentlilerimizle buluşturuyoruz” dedi.

- ÖDÜLLÜ YARIŞMALAR

Başkentlilerin en çok tam buğday ekmeği, su değirmeni ekmeği, simit ve poğaçaya ilgi gösterdiğini kaydeden İlkbahar, çadırda ödüllü yarışmalar da düzenlediklerini kaydederek, “Başkentlilerimiz çaylarını içip, simitlerini yerken, masalarına gidip Ankara’ya ilişkin çok basit sorular soruyoruz. Doğru cevaplayan misafirlerimize de mutfak önlüğü, sofra örtüsü gibi çeşitli hediyeler dağıtıyoruz” dedi.

-“GIDA KODEKSİ ÇOK ÖNEMLİ”

1 Temmuz itibariyle yürürlüğe giren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği’nde yapılan yeni değişikliğin başlamasının çok önemli olduğunu kaydeden İlkbahar, “Biz Halk Ekmek Fabrikası olarak tam buğday, tuz oranı ve katkı maddesi konularında doğallıktan yana olduğumuzu sürekli dile getiriyorduk. Türkiye’de ekmekteki tuz oranını ilk olarak biz indirmiştik, geçtiğimiz yıl hepsine bir standart getirildi ve çok olumlu bir gelişme olmuştu. Şimdi de lif, protein, vitamin ve mineraller yönünden de ekmekler daha zengin oldu” diye konuştu.

Bundan sonra katkı maddelerinin unda kullanılmaması için de çalışmaların yapılması gerektiğini kaydeden Ali İlkbahar, “Halk Ekmek Fabrikası olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da tüketici sağlığını birinci planda tutup, doğal ve sağlıklı ürün çıkarmaya devam edeceğiz. Çünkü Ankaralı her şeyin en iyisine layıktır” dedi.

 

ABDULLAH ORTAÇ-ARTUKLU HABER AJANSI/ANKARA


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,43% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2418,84% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00