FERHAT İLE ŞİRİN Müzikli Anlatı Oyunu Mardin`de İlgiyle İzlendi

Mardin Müzesi Müdürlüğü, müze eğitimi etkinlikleri kapsamında, somut ve somut olmayan kültürel mirasın korunması ve yaşatılmasına yönelik yürütülen çalışmaların bir parçası olan masal anlatıcılığı bir başka etkinlik ile izleyicilerin karşısına çıktı.

Mardin 14.01.2018 12:21:04 0
FERHAT İLE ŞİRİN Müzikli Anlatı Oyunu Mardin`de  İlgiyle İzlendi

Mardin Müzesi Müdürlüğü, müze eğitimi etkinlikleri kapsamında, somut ve somut olmayan kültürel mirasın korunması ve yaşatılmasına yönelik yürütülen çalışmaların bir parçası olan masal anlatıcılığı bir başka etkinlik ile izleyicilerin karşısına çıktı.

 

Mardin Müzesinin organizasyonluğunda, Ferhat Budak’ın yönetip oynadığı tek kişilik performans olan müzikli anlatı oyunu ‘’Ferhad ile Şirin’’ ilgiyle izlendi. Mardin Artuklu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde Ferhat Budak’ın yönetip oynadığı, Işık ve teknik sorumlunun Doğan Okatan, Müziğin ise Sevgi Doğanın üstlendiği oyun Mardinli vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile izlendi.

 

Başarılı performansın sonunda ekip olarak mutlu olduklarını dile getiren Ferhat Budak, Oyunumuz çok güzel geçti, keyifli bir akşamdı. Memleketim olan Mardin'de olmak ve Mardin halkıyla buluşmak harikaydı. Umut doldum. Müze müdürü sevgili Nihat Erdoğan başta olmak üzere emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum dedi. Mardin Müzesi Müdürü Nihat Erdoğan, dünyanın dört bir yanında olduğu gibi, Anadolu ve Mezopotamya coğrafyasında da masalların, kentlerin ve halkların belleğini, yaşantısını, duygularını, gelenek ve göreneklerini asırlar boyunca dilden dile, kuşaktan kuşağa aktardıklarını ve unutulmaya yüz tutan bu ortak kültürel mirasın, canlandırılmayı ve hatırlanmayı beklediğini ifade etti.

 

Mardin Müzesi Müdürlüğü daha önce bu amaçla düzenlediği Masalcılar Buluşması etkinliğinde masallar şehri Mardin’de bir hafta boyunca masallar etrafında Mardinlilere ve misafirlerine uzun süre hafızalardan silinmeyecek büyülü günler yaşatıldığını ve tüm etkinliklerin ücretsiz gerçekleştiği buluşmaya 7’den 70’e tüm Mardinlilerin yoğun ilgi gösterdiğini belirtti. Yoğun talep üzerine bu organizasyonu gerçekleştirdik gayet verimli geçen ‘’Ferhad ile Şirin’’ oyununu vatandaşlarımız ile buluşturan Ferhat Budak’a performansından ötürü teşekkür ediyorum diye konuştu.

 

Oyunu izlemek Gaziantep ten gelen İrem Özer ise, İki gündür Mardin deyim. Mardin evleriyle kültürüylü sesiyle her bir taşa mana katan medeniyet yaşanmışlıklarıyla bize bir masal yaşattı. Bunun yanın da bir de Ferhat ile Şirinin aşkına şahit olduk burada. Gaziantep de öğretmenim ve çocuklarımı masalla buluşturma gayretindeyim. Mardin müzesi müze müdürlüğü tarafından organize edilen bu etkinlik masal kapılarını bize açtı. Mardin Müze müdürlüğüne bu buluşma için teşekkür ederiz diye konuştu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


23.9° / 17.5°
  • BIST 100

    10218,60%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88