FERHAN ADEMHAN'DAN PKK'YA KOŞULSUZ,ŞARTSIZ SİLAH BIRAKMA ÇAĞRISI

İzmir’de 200 Sivil Toplum Örgütü Sanatçı ve kanaat önderleri ile Türkiye’nin en önemli sorunu için bir araya gelerek, başın açıklaması yapan İzmir Konfederasyonu Genel Başkanı Ferhan Ademhan, önemli açıklamalarda bulundu.

Mardin 12.12.2022 15:35:00 0
FERHAN ADEMHAN

İzmir’de 200 Sivil Toplum Örgütü Sanatçı ve kanaat önderleri ile Türkiye’nin en önemli sorunu için bir araya gelerek, başın açıklaması yapan İzmir Konfederasyonu Genel Başkanı Ferhan Ademhan, önemli açıklamalarda bulundu.

 

İzmir Konfederasyonu ev sahipliğinde İzmir de bulunan yerel ve ulusal basın ile buluşup sabah kahvaltılı yapılan buluşmada  İzmir Konfederasyonu Genel Başkanı Ferhan Ademhan,: “Amasız ve şartsız olarak silahların susmasını istiyoruz, Artık gençlerimiz ölmesin ve analarımız ağlamasın. 'Dedi.

 

Ademhan açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

 

‘’Diyarbakır ve Cumartesi annelerinin de hayatlarını güzel yaşamasını istiyoruz. Yeni Şehit annelerinin de olmasını istemiyoruz. 0 yüzden EDI BESE/ yeter artık diyoruz.
Türkiye Cumhuriyeti yüzyıllık bir geçmişi geride bırakıp yeni yüzyılına hazırlanmaktadır.


Hiç şüphesiz ülkemizin kuruluşundan bugüne kadar geçen yüz yıllık süre dış ve iç faktörlerin yarattığı acı verici zorlu olaylarla yüklüdür.


Halkımız tüm bu olumsuzlukları aşmış, medeni dünyanın ortak dlli olan çok partili demokratik hayatı anayasal ve siyasal bir gerçeMik olarak kurmayı başarmıştır. Ancak, millet iradesinin egemenliğine ve dernoXrasiye tahamm0l edcmeyenlerin ülkemizi maruz bıraktıkları darbeler yüz yıllık tarihimizin en acı verici ve zorlu olayları otarak yaşanmıştır.


Içinde bulunduğumuz bu coğrafya  demokrasinin, kardeşliğin ve refahın yeryüzü cenneti olma potansiyellerine sahipken, üzülerek ifade etmeliyiz kl,   gözyaşının ve ağlayan analarln feryatlarının duyulduğu bir yer haline gelmiştir.


Milli servetimizden ve öz kaynaklarımızdan bu ve bunun benzeri acı verici olaylar ve ekonomik krizin halkımızı fazlasıyla vurduğu bu dönemde ülke olarak bir nefes alalım. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar bu çağrımızı dikkate alarak boşa çıkartılsın. Etrafımızdaki ateş çemberinden, Hz. İbrahimin ateşten sağ salim çıkarak yeni bir dönemi başlatması gibi Ülkemizde yeni bir Yüzyıla yeni projeler ve huzur içinde girsin.


21. Yüzyıla hazırlanan Türkiye Cumhurlyetl’nin 100*üncü yılında istikrar içinde yürüyüşüne devam etmesini istiyoruz.


Bu nedenle 21. Yüzyll dünyasında ve 100’üncü yılımızda yani 2023’te artık bu sorunun konuşulmasını istemiyoruz. Sorunlarının çözüm yoluna girmiş, ekonomik sosyal refahının amığı bir dönemin ülkemizde özlem ve umudunu taşıyoruz.


Bu nedenle artık kaynaklarımızın daha doğru kullanılması gerektiğine inanıyoruz. Bu sorun için harcanan bütçenin 3 Trilyon Dolar olduğunu, ülkemizde 3 trilyon dolar ile kaç tane okul kaç tane fabrika kaç tane hastane yapılabileceğini düşünmenizi istiyorum.


Eğer bu ve buna benzer sorun olmasaydı kişi başı milli gelirimiz Avrupa’yı geçecekti. Türkiye Cumhuriyeti*nin vatandaşları ve halkımızın temsilcileri olarak biz Sivil Toplum Kuruluşları bu durumun farkındayız ve bunun gerçekleşmesinin temennisi içerisindeyiz.



21. Yüzyilda Avrupa’nin ekonomik ve demokratik kriterlerini de aşan bir noktada olmak istiyoruz. Dinimiz ve inancimizin gereği kardeşçe yaşamak dileğini ve bunlari dikkate alan ve şiar edinen programina koyan söz veren parti ve ittifaklara çağrimizdir: Görüşlerimizi dikkate alan partiler ve ittifaklarin destekleneceğini ve makbul görüleceği sivil toplum kuruluşlarindan ve halktan destek göreceklerinin kanaatindeyiz.


Artik çatişmalarin ve şiddet politikalarinin bir çözüm olmadiğini, bunun yerine devletimizin toplumu ve halki ile sorunlarini bariş ve kardeşlik ile çözdüğü bir süreci yaşamak istiyoruz. Biz sivil toplum örgütleri olarak bu şiddet politikalari yerine uzlaşi ve diyaloğun gelişmesini insanlarimizin ölmemesini bariş içinde bir arada yaşamasini istiyoruz.
Dünyadaki örneklere baktiğimizda yillarca süren çatişmalarin ve savaşlarin sonucunun diyalogla çözüldüğü görülmüştür. Bir tarafta 40 yildir 100 binden fazla ölen insanimiz, diğer tarafta ise 3 trilyon dolardan fazla milli servetimizden harcanan paramiz vardir. Milli servetimizin harcanan bu bütçenin yari miktari ülkemizin insanlarina harcamiş olsaydik hiçbir çocuğumuz okula aç gitmeyecek ve açliktan bayilmayacakti.


Yaramizi kendimiz sarıp iyileştirirsek, hiçbir dtş gücün kaşiyacaği ve kullanacaği bir yaramiz, sorunumuz ve zaafimiz olmayacaği için daha güçlü bir Türkiye Cumhurlyeti olacağimiz kesindir. Devletimizden bir baba bir anne şefkati ile sarilip, halkini, vatandaşini, sivil toplum kuruluşlarini dinleyen, annelerin ağit yakmadiği yaralarinin sarilmasini istiyoruz. Çağrimiz ellerìn tetikten çekilmesi ve sorunlarin akli selim ve kardeşçe hukuk ile kul Hak-i ve Allah korkusu ile vicdan ile çôzülmesidir. Ülkemizin çikarinadir ve dinimizin gereğidlr.


Dünyaya ülkemiz bariş ve İstikrar politikalari ile örnek ülke olmalidir.


Türkiye Cumhuńyeti’nin kurucusu ve önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK*ün ileri görüşlülüğünden örnek alarak "Yurtta Sulh, Cihanda Sttlh“ ôzdeyişkd čłhemlzłn her kariş topraginda olmasini sağlayarak örnek ülke konumunda olmaliyiz.


Bu yüzden ekonomik sosyal siyasal olarak kazandıracak 350 milyonluk Ortadoğu pazarinda lider ülke olmamizi sağlayacaktir.
lzmir’de kurulu 98 federasyon ve 4000 dernek mevcuttur. lzmir Konfederasyonu lzmir’imizde kurulan ve tüm Sivil Toplum Kuruluşlarinin üst çatisi olarak faaliyetlerini yürüten ilk kurułan konfederasyonudur.
Kamuoyunun, devletimizi yönetenlerin tümüne açik ve Samimi bir biçlmde sesleniyor ve taahhüt ediyoruz ki, bariş ve demokratik çözüm konusunda biz lzmir Konfederasyonu olarak bu milli arzunun gerçekleşmesi için her
türlü fedakarliği yapmaya haziriz.
Değerli basinimizdan ricamiz metnin bir bütün olarak değerlendirilmesidir. Şu an ben bu açiklamayi yaparken bütün basinimizin maillerine açiklamamiz elektronik ortamda iletilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti*nin birliği beraberliği için bu konuda Allah için inanarak risk alarak yaptiğiniz bir açlklamanin ülkenin bütün hassasiyetlerini düşünülerek Hareket Edip haber yapacağiniza inanmakta ve temenni etmekteyim. Soru Cevap Almayacağiz ve başka bir açiklamamiz ve beyanatimiz olmayacaktir. Anlayişiniz için şok teşekkür Ederim Ìyi ki varsiniz.''Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İZMİR

 

 


 

 


30.6° / 19.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,43% -0,14
  • EURO

    34,73% -0,65
  • GRAM ALTIN

    2436,25% 0,02
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19