FERHAN ADEMHAN DİYARBAKIR SALDIRISINI LANETLEDİ

Halkların Demokratik Partisi İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Ferhan Ademhan, HDP?nin Diyarbakır?da yapılan mitinginde yaşanan saldırıyı lanetleyerek, ?Hiçbir güç, barış ve özgürlük yürüyüşümüzü engelleyemez? dedi

6.06.2015 17:39:40 0
FERHAN ADEMHAN DİYARBAKIR SALDIRISINI LANETLEDİ

Halkların Demokratik Partisi İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Ferhan Ademhan, HDP’nin Diyarbakır’da yapılan mitinginde yaşanan saldırıyı lanetleyerek, “Hiçbir güç, barış ve özgürlük yürüyüşümüzü engelleyemez” dedi.

 

HDP İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Ferhan Ademhan, partisinin Diyarbakır’da yaptığı miting esnasında yaşanan patlamalarla ilgili açıklama yaptı. Patlamada hayatını kaybedenlere rahmet yaralılara acil şifa dileyen Ademhan, HDP’nin seçimlere parti olarak girme kararı aldığı günden bu yana yüzlerce saldırıya maruz kaldıklarını belirtti.

Ademhan, şu ifadelere yer verdi: “Bütün bunlar olurken hükümet adeta üç maymunu oynadı. Adana ve Mersin il binalarımıza yapılan saldırıya karşı tutumları da adeta yarım ağızdı. Bu süreci yüz binlerce insanın katıldığı mitingde bir bombalama noktasına getiren hükümetin suskunluğu oldu. Çok şükür halkımız sağ duyu içinde bir karmaşa yaşanmasına müsaade etmedi. Ancak şunu da  bilsinler ki 7 Haziran’dan sonra TBMM’de AKP faşizminin Türkiye’ye zulmetmesine müsaade etmeyeceğiz.”

Ademhan, Diyarbakır halkı başta olmak üzere Türkiye’deki tüm demokrasi güçlerinin sağduyulu hareket ettiğinin altını çizerek, “Başta AKP olmak üzere Türkiye’de herkes demokrasiyi hazmedecek ve HDP’nin mecliste olmasına alışacaklar. Toplumsal istek budur. Diri diri yakmalar, bombalamalar, saldırılar kardeşlik iklimimizi bozamaz. 8 Haziran’da ilk sözümüz yine barış olacak” diye konuştu. 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İZMİR


25° / 13.5°
  • BIST 100

    10160,42%-0,13
  • DOLAR

    32,24% -0,06
  • EURO

    35,03% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2460,54% 0,60
  • Ç. ALTIN

    3945,17% 0,82