FENERBEHÇE KONGRESİ BAŞLADI

Fenerbahçe Spor Kulübü 2-3 Kasım 2013 Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu, Fenerbahçe Ülker Sports Arena'da başladı.

Spor 2.11.2013 14:23:59 0
FENERBEHÇE KONGRESİ BAŞLADI

Fenerbahçe Spor Kulübü 2-3 Kasım 2013 Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu, Fenerbahçe Ülker Sports Arena’da başladı.Çok yoğun ilgini yaşandığı kongrede ,Yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Açılışın ardından Kongre Divan Başkanlığı’na oybirliğiyle Ahmet Vefa Küçük, başkanvekilliklerine de Doğan Kandemir ve Adem Ceylan seçildi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, tüm şehitlerimiz, Kulübümüzün kuruluşundan bugüne vefat eden üyelerimiz, yöneticilerimiz, sporcularımız ve çalışanlarımız için yapılan saygı duruşunun ardından, hep birlikte İstiklal Marşımız okundu.

Aziz Yıldırım’ın yeni yaşı kutlandı

Açılışın hemen ardından kongreye katılanların büyük bir çoğunluğu, hep bir ağızdan, bugün yeni yaşına giren Başkanımız Aziz Yıldırım’ın doğum gününü ’İyi ki Doğdun Başkan’ sloganlarıyla kutladı.

2010-2011 şampiyonluk kupası yönetim masasında

Fenerbahçe Futbol Takımımızın; sonrasında "3 Temmuz" süreci yaşanan,  2010-2011 sezonunda kazandığı Süper Lig Şampiyonluğu Kupası, yönetim kurulu  masasına konuldu. Diğer genel kurullarda olduğu gibi, kongre salonunda başkanlık  divanının önüne sarı-lacivertli takımların bütün branşlarda kazandığı kupalar  sergilenirken, 2010-2011 Şampiyonluk Kupası yönetim masasında yer aldı.

Kitaplar dağıtıldı

Kongreye gelenlere salona girişte, Aziz Yıldırım döneminde yapılan  tesisler, alınan sportif başarılar ve ekonomik atılımların yer aldığı kitapçığın  yanı sıra, gazeteci Yılmaz Özdil’in "Fenerbahçeli olsam"başlıklı yazısı  dağıtıldı.

Geniş güvenlik önlemleri

Kongre için Fenerbahçe Ülker Sports Arena’nın girişinde ve içinde geniş güvenlik  tedbirleri uygulandı. Çok sayıda çevik kuvvet aracı salonun yakınında konuşlanıp çevrede  önlemler alırken, kongre üyesi kartı bulunmayanlar salona alınmadı. Başkasının  kartlarıyla girmek isteyenlerde tespit edilip engellendi.

Faaliyet ve Denetim raporları

Gündemde yer alan Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu’nun okunması, daha önceden kulüp üyelerine basılı bir şekilde gönderildiği için oybirliğiyle okunmuş kabul edildi. Denetim Kurulu Raporu’nun okunmasının ardından Yönetim Kurulu Üyemiz Tahir Perek, kulüp borçlarıyla ilgili detaylı bilgiler verdi. Ardından raporlar hakkında görüşmelere geçildi.

Ali Şen: Ne kadar büyük bir kulübüz

Eski FB Başkanı  Ali Şen  de konuşma yaptı.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ı öpüp başarılar dileyen Ali Şen kürsüde kongre üyelerimize  şöyle konuştu: "Fenerbahçemiz kongre yapıyor. Her yerde her televizyonda bizim kulübümüzün kongre yaptığını yayınlanıyor. Ne kadar büyük bir kulübüz. Ali Koç konuşuyor, bütün televizyonlar, başkanımız konuşuyor, bütün televizyonlar, Mehmet Ali Aydınlar bütün televizyonlar... Divan başkanımızı, divan üyemizi seçtik. Ne mutlu böyle bir birlik ve beraberliğe sahibiz. Böyle beraberliğe sahip olduğumuz sürece hiçbir güç bizi yıkamaz. Allah beraberliğimizi bozmasın Saray gibi yerde kongre yapıyoruz. Bugüne kadar hizmetler saymakla bitmez. Aziz Yıldırım’ın hizmetlerini saymaya gerek yok. Tüm adayların çaba göstermeleri Fenerbahçe aşkıdır. Herkese teker teker teşekkür ediyorum. 50 yıla yakın Türk futboluna hizmet etmiş biri olarak, insanların çaba göstermesi beni çok mutlu ediyor. Bir Fenerbahçeli olarak gelecekten umutluyum, eminim. Hepinize saygılarımı sunuyorum, adaylara başarılar diliyorum. Yarın hepimiz başkanımızı seçeceğiz. Seçilen başkan, hepimizin başkanı olacaktır. Sanki Amerikan Devlet Başkanı seçiliyor gibi her yerde Fenerbahçe var. Hepinize saygılar sunuyorum..."dedi.

 

MARDİNLİ EMEKLİ HAKİM GÜNDEM YARATACAK KONUŞMA YAPTI

Eski Başkanlardan Ali Şen`in Konuşmasından sonra Kürsüye FB Genel kurul Delegesi ve Eski Yargıtay Üyesi Emekli Hakim Mehmet Beyazıt Boran Davet edildi.Kürsüye çıkan Boran,Gündem yaratacak bir konuşma yaptı.Hakim kararlarının eleştirilebileceğini belirten Beyazıt Boran,Canlı Yayında hakimlerle ilgili eleştiride bulunamayacağını bunun suç teşkil edeceğini ifade etti

Aziz Başkanımızın sık sık hakimler karşısına çıktığını belirten Boran şunşları söyledi:Aziz Başkanın ikidebir hakimlerin karşısına çıktığını görüyorum.Acaba Hukuk müşavirlerimizin,Kulüp Avukatlarımızın,aziz başkanımıza yeteri kadar aydınlatmadaığı mı?,yeteri kadar bilgilendirmediği gibi bir endişyem oldu.Çünkü Aziz Başkan Hepimiz başkanı,Avukatların ve Hukuk Müşavirlerinin Yöneteimi yeteri kadar bilgilendirmesini rica ediyorum``Dedi.

Fenerbahçe Kulübü`nün seçimli olağanüstü genel kurul toplantısında, 3 Temmuz sürecinde tutuklu yargılanan kulüp başkanı Aziz Yıldırım ile yönetim kurulu üyeleri İlhan Ekşioğlu ve Şekip Mosturoğlu`nun, üyelik durumları için yapılan oylamada, üç yöneticinin de "kötü şöhret sahibi" olmadıkları oybirliğiyle kabul edildi.

Gündemin en önemli maddelerinden birini oluşturan konuyla ilgili oylama yapılmadan önce, adı geçen yöneticilere söz hakkı verildi.

İlhan Ekşioğlu, 3 Temmuz`dan bu yana yaşanan süreçte kendisinin ve ailesi için en önemli oylamanın bu olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bu oylama 3 Temmuz`dan bugüne kadar bize yapılan linç kampanyasına en büyük cevap olacak. Unutmayın ki, burada oylanan Fenerbahçe`nin manevi şahsiyetidir, ben ve arkadaşlarım değil. Sizlerin bize bu süreci yaşatanları ve bunlara çanak tutup yardım eden sözde Fenerbahçelileri asla affetmeyeceğinizi ve unutmayacağınızı biliyorum. Bu seçimde kazananın Fenerbahçe ve en önemlisi cumhuriyetimiz olması dileğiyle hepinizi selamlıyorum."

"Fenerbahçe`nin tüm şampiyonlukları alın teriyle kazanılmıştır"

Şekip Mosturoğlu da 3 Temmuz süreciyle ilgili verilen bu kararın Fenerbahçe ailesinde kabul görmediğini düşündüğünü belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Yaşadıklarımızı ve neleri yitirdiğimizi çok iyi biliyorsunuz. 3 Temmuz`dan beri hayatımızın tek amacı sürece karşı hukuk mücadelemiz olmuştur. Bu büyük haksızlık giderilene kadar da mücadelemiz sürecektir. Tek bir talebim var, böyle bir iddiayla Fenerbahçe Yönetim Kurulu üyelerini bağdaştıranlara en güzel cevabı verin. Açılan bu davada verilecek karar şahsımızdan çok kulüple alakalı. Ne gibi sonuçlar doğuracağını çok iyi biliyorsunuz. Burada başkan ve yöneticilerin şike yapıp yapmadığı, Fenerbahçe`nin 2010-2011 sezonu şampiyonu olup olmadığı, kupanın bizden alınıp alınmayacağı oylanacaktır. Fenerbahçe`nin tüm şampiyonlukları alın teriyle kazanılmıştır. 2010-2011 sezonu kupasının tek farkı bizim için en kutsal olmasıdır."

Konuşmaların ardından her üç yönetici için de ayrı ayrı oylama yapıldı ve kötü şöhret sahibi olmadıkları oybirliğiyle kabul edildi.

Aziz Yıldırım gözyaşlarını tutamadı 

Bu arada, Aziz Yıldırım`ın, Ekşioğlu ve Mosturoğlu`nun konuşmaları sırasında gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Aydınlar`dan Yıldırım lehine oy

Başkan adayı Mehmet Ali Aydınlar da başkan ve iki yöneticinin kötü şöhret sahibi olmadığı yönünde oy kullandı.

Öte yandan, Kongre Divan Başkanlığı, kabul etmeyenleri sorduğunda el kaldıran olmayınca, Aziz Yıldırım yanlıları, karşı gruba "kaldırın ellerinizi" diye bağırdı. Bu sırada sözlü tartışmalar yaşandı.

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL



27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78