Fatih Terim`e `Divan Başarı Beratı`

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim`e `Divan Başarı Beratı` verildi. Başarı beratını alan Fatih Terim "Ben bu beratı, layık olmak ve layık kalmak için alıyorum. Her zaman söylediğim gibi asıl olan Galatasaraylılıktır. Asıl olan Galatasaray`dır" diye

Spor 12.06.2013 18:12:10 0
Fatih Terim`e `Divan Başarı Beratı`

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim`e `Divan Başarı Beratı` verildi. Başarı beratını alan Fatih Terim "Ben bu beratı, layık olmak ve layık kalmak için alıyorum. Her zaman söylediğim gibi asıl olan Galatasaraylılıktır. Asıl olan Galatasaray`dır" diye konuştu ve büyük alkış aldı.

 

Galatasaray Spor Kulübü, Haziran Ayı Olağan Divan Toplantısı Florya Metin Oktay Tesisleri`nde gerçekleştirildi.

Divan Başkanı İrfan Aktar`ın başkanlığındaki toplantı Florya Basketbol Salonu’nda yapıldı. Divan toplantısı saygı duruşu ile başladı. Toplantıda daha sonra Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, futbol takımımızın 19. Lig Şampiyonluğu dolayısıyla Teknik Direktör Fatih Terim`e `Divan Başarı Beratı` verdi. Başarı beratını alan Fatih Terim "Ben bu beratı, layık olmak ve layık kalmak için alıyorum. Her zaman söylediğim gibi asıl olan Galatasaraylılıktır. Asıl olan Galatasaray`dır" diye konuştu ve büyük alkış aldı.

Toplantıda daha sonra, Yönetim Kurulu`nca tespit edilen 15-22 Haziran 2013 tarihli Olağanüstü Seçim Genel Kurulu`nda Başkan adayı olan Ünal Aysal kürsüye geldi.
Yönetim Kurulu arkadaşları ile beraber geçirdikleri dönemin bilançosunun ortada olduğunu ifade eden Ünal Aysal, “Öncelikle hiçbir arkadaşımın emeğine saygısızlık, vefasızlık etmek istemem.  Bu, bir ekip işidir ve yönetim kurulundaki çalışma arkadaşlarımın beraber geçirdiğimiz dönemin bilançosu ortadadır: İki yılda, iki Süper Lig Şampiyonluğu, Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final ve diğer branşlarımızla birlikte iki sezonda kazanılmış  300’e yakın kupa var” diye konuştu.

Olağanüstü seçime gitme nedenlerini de açıklayan Ünal Aysal konuşmasını şöyle sürdürdü: "Şimdi bana ‘neden olağanüstü seçime gittik?’ diye soracaksınız. Hatırlarsanız her konuşmamın başına kurumsallaşmayı koymuştum. Zira mali ve sportif başarının sürekli olması adına kurumsal sistemin bir saat gibi işlemesi gerektiğine gönülden inananlardanım. Evet, biz son iki senede bu heyetle çok büyük sportif başarılara imza attık. Ancak kurumsallaşma hedeflerimizde maalesef aynı sürat ve başarıyı fikir ayrılıkları ve inanç farklılıkları yüzünden bir türlü yakalayamadık. Yavaş ilerlemeler benim mizacıma uygun değil. Zaman çabuk geçiyor. Ben kendi karakterim itibarı ile bunları `zamana bırakalım yeri ve zamanı geldikçe çözeriz veya benden sonrakiler çözsünler` diyemem. Böyle bir başkanlık anlayışını Galatasaray`a da kendime de uygun göremem. Uluslararası başarıda kaybettiğimiz yılları göze alırsak rehavete kapılma imkanımızın olmadığı çok açık. Bu nedenle süratle yol almamız gerekiyor. Dönemin ihtiyaçlarını ve felsefesini gönülden paylaşan ve buna inanmış bir ekiple işe biran önce başlamak çok hızlı yol almaktır amacım. Umuyorum ve inanıyorum ki yeni ekibimiz sportif ve mali başarıyı sağlarken kurumsal anlamda da Galatasaray`ı daha ileriye taşıyacaktır” dedi.

Seçimde tek aday konumunda olduğunu belirten Ünal Aysal, “Maalesef tek aday konumundayım. Başarılı geçen iki yıldan sonra bayrağı kimsenin almaması gayet doğal… Zira bugün bu görev devralmak aynı başarıyı devam ettirme riski anlamına gelmektedir. Dolayısıyla tek aday olmaktan mutlu değilim, ancak hayatımın hiç bir döneminde zorluktan kaçmadım. Tıpkı iki yıl önce bu şartları yüklendiğim göreve talip olduğum gibi. Ancak bilmenizi isterim ki, Galatasaray`ı benden daha iyi yöneteceğine inandığım bir kişi çıkarsa bu görevi ona huzurla devreder, yardımcı olmaya çalışırım. Bunun için de üç yıl beklememiz gerekmez. Hedefim bu çok önemsediğim projeyi mümkün olan en kısa sürede başarıyla tamamlamaktır” dedi.

Hedefe vardığı gün kendisi için görev süresinin dolacağını dile getiren Ünal Aysal, “Benim görev sürem hedefe vardığım gün biter. Kağıt üzerindeki görevin sonunu beklemek sadece zaman kaybıdır. 10 gün sonra bir seçim var ve yaz tatiline girdik. Kaç Galatasaraylı gelip oyunu kullanacak. Yönetimlere güç veren yakıt, üyelerin sandığa bıraktığı oydur. İki yıl önce gelip bana 3 bin oy verdiniz. Bu Galatasaray`a yüzlerce başarı olarak geri geldi” şeklinde konuştu.

Kendisi için `mali açıdan Ünal Aysal şapkadan tavşan çıkardı` diye yazıldığını ifade eden Ünal Aysal, “Bu yanlış. İş hayatında sihirbazlık ve mucizeler yoktur. Doğru analiz vardır. Başkanlığa ilk oturduğum zaman Galatasaray`ın mali sorunları yoktu. Mali açıdan yönetilme soranları var demiştim. Sanırım bu iki yıl bu iddiamın kanıtlandığını gördüm. Bu iki sene içinde çok büyük yol aldık ama planladığımızın 3-4 ay gerisindeyiz. Çeşitli engelleme çabaları ve özellikle bazı kurulların kural değişikliği bize sürpriz oldu. Ama içiniz rahat olsun; yeni kurallar içinde de Galatasaray’ı daha iyiye götürmeye çalışacağız. 14 yıldır yükselen borcumuz bütün engellemelere rağmen 102 milyon dolar azalmıştır. Hedefimiz 2014 Mali Genel Kurulu’na 60 milyon dolar daha az borçla girmektir. Birinci sermaye artırımımızı sorunsuz gerçekleştirdik. İkinci sermaye artırımında rakiplerimizin `aradaki farkı açacaklar` edebiyatı başladı. Sermaye artırımını geciktirmeyi başardılar ama şampiyonluğumuzu engellemeyi başaramadılar” diye konuştu.

Sadece başarıya odaklandıklarını ve hedefleri için çalıştıklarını kaydeden Ünal Aysal, “Bazen Teknik Direktör  Fatih Terim ve Ünal Aysal olmasaydı Türk spor medyası nasıl dolacaktı diye düşünüyorum. Fatih Terim, Türk futbolunun en başarılı ve en tanınmış teknik adamdır. Bunu ispatlamıştır. Bu mesleğe de dün başlamadı. Onun da, benim de hedeflerimiz belli. Zaten bizi bir araya getiren de, bu ortak hedeflerdir. Bugün aramızda hem bir ev sahibi hem de divan üyesi olarak oturuyor. Ortak misyonumuz varken dedikodulara kulağımızı kapayıp ve Galatasaray Sportif AŞ olarak iş bölümümüzü yapmış, hedefimizi belirlemiş olarak yolumuza devam ediyoruz. Galatasaray`a karşı en önemli sorumluluğumuz budur. Kimse merak etmesin, büyük hedeflerin heyecanı içindeyiz. Sadece başarıya odaklanmış durumdayız. Başka bir düşüncemiz yok” dedi.

Transfer konusuna da değinen Ünal Aysal, “Transferde yüzde yüz doğru seçimi yapma olasılığı yoktur. Transfer her takım için en önemli yatırım kalemi olarak gözükmektedir. Dolayısıyla geri dönüşünü çok iyi hesapladığımız yatırım kalemidir. Avrupa`nın en başarılı 10 takımının içinde olmak gibi bir hedefiniz varsa, bu ancak en iyi oyuncularla olabilir. Bugüne kadar yaptığımız transferlerde başarı yüzdesi epeyce yüksek” diye konuştu.

Ünal Aysal Galatasaray’ı çok güzel günlerin beklediğini dile getirerek, “Dalgalı denizler geride kalmış, gemi rotasına artık oturmuştur. Şimdi daha hızlı olmak zorundayız” diye konuştu.  Ünal Aysal, konuşmasını “Sizleri 22 Haziran’da sandık başında görebilmek ümidiyle saygı ve sevgi ile selamlıyorum” diyerek tamamladı.

Ünal Aysal’ın konuşmasının ardından Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk söz aldı. Toplantının güncel olaylar-dilekler bölümünde ise Hayrettin Kozak ve Yılmaz Toköz kürsüye geldi. Divan toplantısının ardından, Florya Metin Oktay Tesisleri’nde Divan üyelerinin katıldığı bir piknik düzenlendi.

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04