FARUK KILIÇ, BAKAN YERLİKAYA İLE KORUCULARIN MALİ HAKLARININ İYİLEŞTİRİLMESİ KONUSUNU GÖRÜŞTÜ

Ak Parti Mardin Milletvekili Faruk KILIÇ İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile makamında görüştü.

Mardin 5.07.2023 13:27:00 0
FARUK  KILIÇ,  BAKAN YERLİKAYA İLE KORUCULARIN  MALİ HAKLARININ İYİLEŞTİRİLMESİ  KONUSUNU GÖRÜŞTÜ

Ak Parti Mardin Milletvekili Faruk KILIÇ İçişleri Bakanı Ali  Yerlikaya ile makamında görüştü. Bakan Ali Yerlikaya'yı ziyaret ederek görevinde başarılar  dileyen Mardin Milletvekili Faruk Kılıç, görüşmede İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya Güvenlik güçleri ile  omuz omuza çok zor şartlar altında yoğun çaba sarf eden ve günümüze kadar binlerce şehit vermiş, aktif görev yapan yaklaşık 56 bin Güvenlik Korucusunun  mali ve özlük haklarının iyileştirilmesi yönündeki talepte bulunduğunu açıkladı.

 

İçişleri Bakanlığınca güvenlik korucularına aidiyet duygusu kazandırmak için yüksek güvenlik içeren teknoloji ile donatılmış "Yeni Kimlik Kartları" basımı dağıtılmıştı  Ayrıca operasyonların etkinliğinin artırılması, aktif ve güvenli haberleşme sisteminin sağlanabilmesi maksadıyla "Güvenlik Korucusu Haberleşme Sistemi Projesi" tamamlanarak bin 500 cep telefonu tim komutanlarına dağıtılarak daha etkili haberleşme olanağına kavuşturulmuştu. Yaş ve hizmet sürelerini tamamlayarak ya da istifa ile ayrılan güvenlik korucularına ve gönüllü güvenlik korucularına tekrar görev alma imkanı tanınmıştı.

 

Enflasyon nedeniyle mali haklarında düzeltilmesi yönündeki taleplerini İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya ileten Mardin Milletvekili Faruk Kılıç,Özlük haklarında Ak Parti tarafından yapılan iyileştirmelerle önemli haklar verilen Güvenlik Korucularının haklarının düzeltilmesi yönünde kendisine iletilen Taleplerini Bakan Ali Yerlikaya'ya ilettiğini ifade etti.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

 

 

 


31.3° / 19.3°
  • BIST 100

    9982,15%0,67
  • DOLAR

    32,41% -0,06
  • EURO

    34,81% 0,21
  • GRAM ALTIN

    2434,19% -0,17
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00