Farklı Üniversitelerden 450 Öğrenci Artuklu Üniversitesinde Yaz Eğitimi Görüyor

Yaz Okuluna katılan ve birçoğu Mardin’i ilk defa gören Üniversite öğrencileri aynı zamanda Mardin’i de gezme ve tanıma fırsatı yakalamış oluyor.

Mardin 11.08.2023 10:45:00 0
Farklı Üniversitelerden 450 Öğrenci Artuklu Üniversitesinde Yaz Eğitimi Görüyor

Mardin Artuklu Üniversitesinde Yaz Okuluna katılan ve birçoğu Mardin’i ilk defa gören Üniversite öğrencileri aynı zamanda Mardin’i de gezme ve tanıma fırsatı yakalamış oluyor.

 

Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak 81 şehirde bulunan Sağlık Bilimleri öğrenimi gören öğrencilere açık olmak üzere yaz okulu açtıklarını anlatan Üniversitemizin Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Ahmet Bütün, farklı üniversitelerde öğrenim gören 450 öğrencinin yaz okullarına devam ettiği bilgisini verdi. 

 

Yaz Okuluyla ilgili bilgiler veren Dekan yardımcımız Ahmet Bütün, 2022-2023 Akademik Eğitim Öğretim Yılında yaz ve güz döneminde başarısız olunan derslerin tekrardan öğrencilere verildiği Üniversitemizin Yaz Okulunda öğrencilerin dönem ve yıl kaybı yaşamalarının önüne geçildiğini aktardı.

 

Yaz Okuluna katılan öğrencilere Üniversitemizin Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından kampüste çiğköfte ve müzik etkinliği düzenlendi.

Etkinlikte öğrenciler gönüllerince eğlenerek yaz sıcağının ve yaz okulu eğitimlerinin stresini de atmış oldular.

 

Bayar: “Ülkemizin Farklı Şehirlerinden Öğrencileri MAÜ’de Ağırlamaktan Mutluluk Duyuyoruz”

 

Etkinlikte Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanımız Mehmet Bayar da bir konuşma yaptı. Ülkemizin değişik üniversitelerinden yaz okulu için üniversitemizde yaz okuluna gelen öğrencilerimizin Kadim Şehir Mardin’de ve Kadim Şehrin Modern Üniversitesinde ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirten Bayar, misafir öğrencilere aldıkları yaz eğitimlerinin yanında zaman zaman sosyal etkinlikler düzenleyerek onların kampüste mutlu ve kaliteli vakit geçirmelerini sağladıklarını söyledi. Mardin ilimizin hamiliğini Mardin Artuklu Üniversitesinin yaptığını ifade eden Bayar, öğrencilerin Mardin’de ve Mardin’in Üniversitesi MAÜ’de olmaktan dolayı duydukları mutluluğa şahitlik ettiklerini sözlerine ekledi.

 

Türkiye’de sınırlı sayıda Üniversitenin yaz okulu açtığını belirten öğrenciler Mardin Artuklu Üniversitesi sayesinde başarısız oldukları dersleri tekrar alarak eksiklerini giderdiklerini ve bir üst döneme sorunsuz geçme şansı yakaladıklarını ifade eden öğrenciler Mardin Artuklu Üniversitesi Sağlık Bilimler Fakültesi yönetimine ve yaz okulu boyunca gerçekleştirdikleri kültürel etkinlik ve programlarla sürekli yanlarında olan Sağlık Kültür ve Spor Dairesine teşekkür ettiler.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN
 


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19