FACEBOOK DOLANDIRICILARINA DİKKAT !

Polatlı İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği olarak son zamanlarda ülke çapında ve ilçemizde Facebook üzerinden dolandırılarak mağdur olan vatandaşlarımızın olduğunu öğrenerek toplumumuzu basın aracılığı ile uyardı.

3.04.2015 14:38:58 0
FACEBOOK DOLANDIRICILARINA DİKKAT !

Polatlı İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği olarak son zamanlarda ülke çapında ve ilçemizde Facebook üzerinden dolandırılarak mağdur olan vatandaşlarımızın olduğunu öğrenerek toplumumuzu basın aracılığı ile uyardı. 


Polatlı İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği olarak son zamanlarda ülke çapında ve ilçemizde Facebook üzerinden dolandırılarak mağdur olan vatandaşlarımızın olduğunu öğrenerek toplumumuzu basın aracılığı ile uyardı. Emniyetten yapılan uyarı açıklamasında, "Son zamanlarda ülke çapında meydana gelen ve ilçemizde de birkaç kişinin mağdur olduğu  Facebook dolandırıcılığıyla ilgili olarak;

Adınıza açılan sahte Facebook hesabıyla size arkadaşlık isteği gönderilerek hesabınızı ele geçirip arkadaş listenizde ekli kişilere, maç bileti, büyük marketlerden veya alışveriş merkezlerinden hediye çeki vb ödül veya hediye kazandınız bahanesiyle faturalı cep telefonu numarası isteyerek, gelen mesaja evet yazıp onaylanması istenmektedir. Facebook hesaplarınızdaki arkadaş listenizden bu tür isteklerde bulunan kişilerle bilgi paylaşmadan bilgi isteyen kişiyle mutlaka telefon bağlantısı kurunuz doğruluğunu teyit ediniz ve dolandırılmayınız. Mağdur olmayınız" denildi.
 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA
HABER:RÜZGAR KABASAKAL

28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04