Eyyübiye'de Toplu Açılış Töreni

Belediye başkan adaylığı sürecinde verdiği vaatleri bir bir yerine getiren Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, yarın yapılacak toplu açılış törenine tüm vatandaşları davet etti.

Güneydoğu Bölge Haberleri 2.08.2022 11:58:00 0
Eyyübiye

Belediye başkan adaylığı sürecinde verdiği vaatleri bir bir yerine getiren Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, yarın yapılacak toplu açılış törenine tüm vatandaşları davet etti.

 

Eyyüp Cenap Gülpınar Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Eyyübiye Sera Kent, üç mahallede park ve iki halı sahanın hizmete sunumu münasebetiyle düzenlenen toplu açılış töreni, yarın (3 Ağustos 2022 Çarşamba) saat 19.00’da Selçuklu Mahallesi’ndeki eski hayvan pazarı yerinde inşa edilen yarı olimpik yüzme havuzu önünde gerçekleştirilecek.

Eyyübiye Belediyesi’nin son üç yılda yaptığı hizmetlerin dev ekranda sunumuyla başlayacak tören, açılışı yapılacak projelerin tanıtımı ve protokol konuşmalarıyla devam edecek.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’un yeni proje müjdeleri de vermesi beklenen açılış töreni, Eyyüp Peygamber Makamı önü ve Kızılay Meydanı’ndaki dev ekranlar ile sosyal medya platformlarından da canlı olarak yayınlanacak.

 

Eyyüp Cenap Gülpınar Yarı Olimpik Yüzme Havuzu

Kavurucu yaz sıcaklarının yaşandığı Şanlıurfa’da özellikle çocukların ve gençlerin en büyük talebi olan yüzme havuzlarından biri daha Eyyübiye ilçesinde hizmete sunulacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinesinde, Spor Toto Teşkilatı’nın katkılarıyla Eyyübiye Belediyesi tarafından Selçuklu Mahallesi’nde yaptırılan Eyyüp Cenap Gülpınar Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, 1200 metrekarelik kapalı alana sahip.

Engelli vatandaşların kullanımına uygun şekilde inşa edilen yüzme havuzunda, iki ayrı soyunma odası, duş locaları ve lobi gibi alanlar bulunuyor.

Haftanın bir günü temizlik ve genel bakım için kapalı olacak yüzme havuzu, farklı günlerde kadınlar ve erkekler için açık olacak.

 

Eyyübiye Sera Kent

Nüfusu 400 bini bulan ve en büyük sorunu istihdam olanaklarının yetersizliği olan Şanlıurfa’nın merkez Eyyübiye ilçesinde, alternatif istihdam alanları oluşması amacıyla sinerji yaratmayı hedefleyen Eyyübiye Sera Kent Projesi, 2021 yılında uygulamaya konuldu.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi ve Tarım Orman İl Müdürlüğü işbirliğinde hayata geçirilen proje, Eyyübiye Belediyesi’ne ait 55 dönümlük alanda uygulanıyor.

Projenin ilk etabı 20 dönümlük alan üzerine kurulan Eyyübiye Sera Kent’inde Urfa biberi, hıyar ve ejder meyvesi üretimi başladı. Proje alanında 3 adet 5 dekarlık, 10 adet 1 dekarlık ve 4 adet 250 metrekarelik seralarda üretim gerçekleştirilecek. Ayrıca 250’şer metrekarelik seralarda alternatif ürün yetiştiriciliğine yönelik demonstrasyon çalışmaları yapılacak. Yüzlerce Eyyübiyeli’ye istihdam kapısı olacak Sera Kent Projesi, aynı zamanda bölgenin seracılık sektöründe gelişmesine yönelik tecrübe paylaşımı ve kalifiye eleman yetişmesine de öncülük edecek.

 

 
ARTUKLU HABER AJANSI-ŞANLIURFA

Anahtar Kelimeler: Eyyübiye' Toplu Açılış Töreni
16.3° / 7.1°
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,18
  • EURO

    35,13% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2283,02% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00