Etisan Holding Oda Orkestrası “Klasik Müzik 101” Projesiyle Mardin’de

Türkiye’de 30’u aşkın üniversitede teknoloji tabanlı ödeme sistemleri hizmeti veren Etisan Holding, “Klasik Müzik 101” Oda Orkestrası olarak hayata geçirdiği konser serisinin ikinci ayağı Mardin Artuklu Üniversitesinde gerçekleşti

Mardin 5.10.2023 10:28:00 0
Etisan Holding Oda Orkestrası “Klasik Müzik 101” Projesiyle Mardin’de

Artuklu Üniversitesi Akademik Yılına Etisan Holding Oda Orkestrası “Klasik Müzik 101” Konseri İle Merhaba Dedi

 

Türkiye’de 30’u aşkın üniversitede teknoloji tabanlı ödeme sistemleri hizmeti veren Etisan Holding, “Klasik Müzik 101” Oda Orkestrası olarak hayata geçirdiği konser serisinin ikinci ayağını Mardin Artuklu Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirdi.

 

 

Etisan Holding Oda Orkestrası “Klasik Müzik 101” Projesi’nin dünyaca ünlü orkestra şefi Rengim Gökmen yönetiminde, birbirinden yetenekli ve deneyimli müzisyenlerle, Mardin Artuklu Üniversitesi Vali Kılıçlar Salonu’nda gerçekleştirdiği bu özel etkinlikle 2023-2024 Akademik yılına merhaba dendi. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Artuklu Üniversitesi üyeleri ve öğrenciler ile Mardin halkının da katıldığı gecede, konuklar muhteşem sahne performansıyla büyüleyici bir müzik yolculuğuna çıktı.

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. İbrahim Özcoşar ve Etisan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mert Özgün’ün katılımıyla gerçekleşen konser, Brahms'dan Mozart'a uzanan muhteşem bir repertuar ve Türk bestecilerin eserlerini de içeren muhteşem bir programla gençlere ve Mardinli sanatseverlere unutulmaz bir müzik deneyimi yaşattı.

Gecede açılış konuşmasını yapan Etisan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mert Özgün, “Klasik müziğin büyüleyici dünyasına bir kapı açmak, gençleri ve sanatseverleri bu yolculuğa çıkarmaktan çok mutluyuz” dedi.  Mert Özgün, konuşmasına şöyle devam etti:

“Etisan Holding olarak Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına girmemize günler kalmışken, sizlerle olmaktan mutluluk duyuyorum. Bugün kadim uygarlıkların beşiğinde, Prof. Aziz Sancar’ı yetiştiren topraklarda Mardin’de “Klasik Müzik 101” projemizi sizlerle paylaşmaktan büyük bir heyecan duyuyoruz.

Sayın rektörüm, Bu vatanın gençlerine sorumluluklarımızı yerine getirmek adına bizlere bu ulvi çatının kapılarını açtığınız için size teşekkürlerimi sunuyorum.  Dünyaca ünlü orkestra şefi Sayın Rengim Gökmen’in rehberliği ve değerli orkestramızın olağanüstü yeteneği sayesinde, aramızda bazen toplumsal bir bariyer olarak görünen “klasik müzik” kavramının aslında kurulması çok kolay bir bağ olduğuna bir defa daha şahit olacağız.

Sevgili gençler, Akademik hayatınıza adım attığınız bu önemli günlerde, Etisan Holding Oda Orkestrası ve “Klasik Müzik 101” programı için burada olmanıza teşekkür ederim. 2023-2024 Akademik Yılı’nın sizler için başarılı ve umut dolu geçmesini temenni ediyorum. Unutmayın ki her biriniz birer Aziz Sancar olabilir, olanaklar ve olanaksızlıklar içinden çıkarak Türkiye’mizi en iyi şekilde temsil edebilirsiniz. Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar kalabilmesi adına tecrübemiz, bilgi ve birikimimizle gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz”.
Hz. Mevlana’dan alıntı…

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar ise konuşmasında, 2023-24 akademik yılının ilk haftasına böyle güzel bir etkinlikle başlamanın kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Üniversite olarak mottolarının ahlak bilgi ve üretim olduğunu belirten Özcoşar, sanattan mutlu olabilen bir gençlik yetiştirmeyi amaçladıklarını kaydetti. Konuşmasında Hz. Mevlana’dan da bir alıntı yapan Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, “Pergelin bir ucu kendi memleketimizde duran, diğer ucu ise dünyayı dolaşan bir toplumuz. Gelenekle modernin buluştuğu bir yerdeyiz” diye konuştu.


“Müzik Toplumların Geleceğine Önemli Bir Yatırım”

Toplumların eğitiminde müziğin önemli bir rol oynadığını belirten, Devlet Opera ve Balesi Eski Genel Müdürü ve Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Rengim Gökmen ise müziğin hem bireysel anlamda hem de sosyal anlamda insan beynini geliştiren en önemli olgulardan biri olduğuna dikkat çekti.

“Zannediyorum bu proje ile Anadolu’nun en uzak köşelerine kadar Türkiye’nin üniversitelerini dolaştığımız zaman çok daha büyük bir etki yaratacağız ve gençlerimizle daha sıcak bir temas kurarak sanata ve kültüre yaklaşımlarında önemli adımlar atmalarına biz de yardımcı olacağız. “Büyük Atatürk’ün söylediği gibi “Hayatta musiki lazım değildir. Çünkü hayatın kendisi musikidir” dedi.
 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19